به گزارش باشگاه خبرنگاران، با فراگیر شدن گرمی هوا در کشور و مصرف رو به افزایش سیستمهای خنککننده و همچنین استفاده غیرمجاز از ماینرها، طی روزهای گذشته شاهد قطعی مکرر برق بودیم که منجر به اعتراض بسیاری از اقشار جامعه شد. همین امر سبب شد تا وزیر نیرو روز گذشته بعد از یک روز سکوت از مردم بابت این اتفاق عذرخواهی کند.
اما برخی از مسئولان توانیر، قطع برق را مربوط به چند عامل از جمله نبود زیرساختهای لازم، استفاده از ماینرها، کاهش بارندگی در ایام سال و غیره دانستهاند، با این حال وزیر نیرو دلایل قطعی برق را نوسازی نیروگاهها با توجه به عدم امکانات مالی خواند.
اردکانیان با بیان اینکه باید در برنامه ششم ۲۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید میآوردیم، گفت: با آنچه تاکنون به بهرهبرداری رسیده و امسال بهرهبرداری میشود ۵۷ درصد این برنامه محقق شده، اما سوال بعدی از روی انصاف این است که الزامات ۲۵ هزار مگاوات چه بوده است؟ از مجموعه منابع مالی مدنظر برای اجرای این طرحها ۱۵ هزار و ۱۷۰ مگاوات را با ۹ میلیارد یورو باید با فاینانس خارجی میساختیم که تمام برنامه فاینانس ما به خاطر تحریمها متوقف شد. سدهای بزرگی که نیروگاههای برق آبی بزرگ داشتند به خاطر نبود فاینانس خارجی اجرا نشد.
برای احداث هزار مگاوات ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه لازم است
محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، در پاسخ به این سوال که چرا در سالهای اخیر هیچ تغییری در تعداد نیروگاههای فرسوده ایجاد نشده است، گفت: علت این است که تاکنون اقدامی در این راستا صورت نگرفته چرا که برای احداث هزار مگاوات باید ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه در نظر گرفته شود که تهیه این سرمایه کار سادهای نیست، اما پیگیر هستیم که تامین سرمایه صورت بگیرد.
به گفته مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، شرکت توانیر مکلف است منابع حاصله تا سقف هشتاد هزار میلیارد ریال را به صورت ماهانه و متناسب با وصول درآمد فوقالذکر به صورت کامل تا سقف ۳۰۰ هزار میلیارد ریال صرف توسعه و نوسازی شبکه فرسوده برق کشور کند.
نوسازی شبکه برق زمانبر است
ابوذر صالحی، مدیرکل امور بینالملل توانیر، با اشاره به چالش صنعت برق در تامین زمین برای احداث شبکه برق در کلانشهرها گفت: احداث شبکه برق در این شرایط، سبب افزایش هزینهها و در برخی موارد سبب طولانی شدن و یا به نتیجه نرسیدن طرح میشود.
او با اشاره به وجود تجهیزاتی با ابعاد کوچکتر و نیاز کمتر به زمین بزرگ برای احداث، افزود: ما به دنبال استفاده از سازوکار جدید هستیم که از جمله آن پستهای GLS است که با کاهش ۹۰ درصدی به زمین نسبت به پستهای قدیمی امکان خدمات دهی را تسهیل میکنند. استفاده از فضای زیرزمینی و زمینهای به جامانده از پستهای قدیمی راهکار احداث مراکز جدید است.
صالحی به احداث شبکههای برق به صورت دفنی، اشاره کرد و ادامه داد: در این روش هزینههای احداث بسیار کاهش مییابد، اما به دلیل ایجاد محدودیتهای ترافیکی استفاده از این روش به راحتی امکانپذیر نیست.
حال انگار قرار است این قطع شدن برق طبق گفته های توانیر تا اصلاح سازی شبکه برق تا سال ۱۴۰۳ مهمان مشترکان باشد و تا این مدت معلوم نیست که چه خسارت های جبران ناپذیری برای مردم به بار آید.
- 15
- 4