به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۳۶ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۹۶ دلار و ۲۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۱ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، به ۹۰ دلار و ۲۹ سنت در هر بشکه رسید.
نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت روز پنج شنبه تحت تاثیر آمار اقتصادی مثبت آمریکا و مصرف بالای سوخت در این کشور که نگرانیها نسبت به کندی رشد اقتصادی در کشورهای دیگر و تقاضای ضعیف آنها برای سوخت را جبران کرده بود، حدود سه درصد افزایش یافته بودند. با این حال، هر دو شاخص از ابتدای هفته جاری تاکنون، حدود ۱.۵ درصد کاهش داشتهاند.
به گفته ساتورو یوشیدا، تحلیلگر کالای شرکت راکوتن سکیوریتیز، اگر چه آمار هفتگی مثبت ذخایر نفت آمریکا، خوش بینی به بهبود تقاضا برای سوخت در کوتاه مدت را تقویت کرد اما ادامه نگرانیها نسبت به رکود و احتمال افزایش تولید نفت اوپک پلاس، احتمالا روند صعودی قیمتهای نفت را محدود خواهد کرد.
آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۲ اوت که صادرات نفت به رکورد پنج میلیون بشکه در روز رسید، به میزان ۷.۱ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد که بسیار بیشتر از پیش بینی تحلیلگران از کاهش ذخایر به میزان ۲۷۵ هزار بشکه بود.
هیثم الغیص، دبیرکل جدید اوپک، به رویترز گفت: سیاستگذاران، قانون گذاران و سرمایهگذاری ناکافی در بخش نفت و گاز عامل قیمتهای بالای انرژی هستند نه این گروه. الغیص اظهار کرد: در نشست بعدی اوپک در سپتامبر، اگر لازم باشد کاهش تولید نفت تصویب میشود و اگر ضرورت پیدا کند تولید نفت ممکن است افزایش پیدا کند. همه اینها به روند تحولات بستگی خواهد داشت.
ممنوعیت اتحادیه اروپا علیه صادرات نفت روسیه ممکن است میزان عرضه را به طرز چشمگیری محدود کرده و قیمتها را در ماههای آینده بالاتر ببرد.
شرکت مشاوره بی سی ای در یادداشتی نوشت: تحریمهای اتحادیه اروپا، روسیه را ناچار خواهد کرد حدود ۱.۶ میلیون بشکه در روز از تولیدش را تا پایان سال کاهش دهد و افت تولید این کشور در سال ۲۰۲۳، به دو میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
با این حال، روسیه پیشبینی کرده است تولید و صادرات نفت این کشور تا پایان سال ۲۰۲۵ افزایش پیدا خواهد کرد. طبق سندی که توسط رویترز مشاهده شده است، وزارت اقتصاد روسیه پیش بینی کرده است درآمد حاصل از صادرات انرژی در سال میلادی جاری ۳۸ درصد رشد خواهد کرد که تا حدودی به دلیل حجم بالاتر صادرات نفت خواهد بود.
بر اساس گزارش رویترز، بازار منتظره تحولات مربوط به مذاکرات هستهای میان ایران و قدرتهای جهان است که ممکن است به افزایش صادرات نفت ایران به میزان حدود یک میلیون بشکه در روز منتهی شود.
***
صادرات نفت ایران ۱۱۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت
اطلاعات ردیابی کشتیها نشان میدهد صادرات نفت خام ایران در ماه گذشته میلادی ۱۱۰هزار بشکه در روز نسبتبه ماه ژوئن افزایش داشته و به ۸۱۰ هزار بشکه در روز رسیدهاست.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، ایران صادرات نفت خود را در ۲ ماه گذشته افزایش داده و احتمالاً با ارزانتر کردن نفت خود نسبتبه نفت روسیه برای اصلیترین خریدارش یعنی چین، بازهم رقم صادرات خود را بالاتر میبرد.
ایران علیرغم تحریمهای آمریکا، صادرات نفت خود را طی دوره ریاستجمهوری جو بایدن افزایش داده، اما جریان نفت ایران اخیراً بهخاطر رقابت با نفت روسیه کند شدهاست.
طبق گفته سارا وخشوری، از مشاورین انرژی شرکت بینالمللی اسویبی، ایران در دولت جدید آمریکا نفت و محصولات نفتی و پتروشیمی بیشتری صادر کردهاست.
در صورت به ثمر رسیدن قرارداد اتمی برجام، صادرات نفت ایران افزایشیافته و علاوهبر چین به خریداران قدیمی مانند کره جنوبی و اروپا هم میرسد.
تحلیلگران عقیده دارند واردات نفت خام چین از ایران در ماه اوت افزایش خواهد داشت. نفت خام ایران در ماه گذشته میلادی رقابت سنگینی با نفت اورال روسیه داشت، چون بشکههای نفت این کشور بهخاطر کاهش تقاضا از سوی اروپا با قیمت ارزانتری ارائه میشدند. اما با افزایش فاصله قیمت بین نفت ایران و روسیه و ارزانتر شدن نفت ایران، پالایشگاههای چین دوباره در ماه اوت به بشکههای نفت ایران روی آوردهاند.
چین با واردات نفت ارزانقیمت روسیه و ایران، رقابتپذیری اقتصاد خود در برابر غرب را که مجبور است هزینه بالاتری برای انرژی بپردازد افزایش دادهاست.
اطلاعات ردیابی کشتیها نشان میدهد صادرات نفت خام ایران در ماه گذشته میلادی ۱۱۰هزار بشکه در روز نسبتبه ماه قبلاز آن افزایش داشته و به ۸۱۰ هزار بشکه در روز رسیدهاست.
نفت ایران برای فروش در ماه اوت با تخفیف ۱۱ دلاری نسبتبه نفت خام برنت ارائه شده که حدود ۸ دلار پائینتر از قیمت تعیینشده برای نفت اورال روسیه است. تفاوت قیمت بین نفت ایران و روسیه در اواخر ماه گذشته میلادی بین ۳.۵ تا ۴ دلار بود.
شرکت کپلر تخمین میزند صادرات نفت خام ایران در ماه ژوئن به ۹۵۰ هزار بشکه در روز رسیده باشد، یعنی بالاترین رقم صادرات ماهیانه طی ۳ سال گذشته.
صادرات محصولات نفتی ایران هم افزایشیافته است. تخمین زده میشود ایران در ماه ژوئن ۷۹۰ هزار بشکه در روز محصولات نفتی صادر کرده باشد و انتظار میرود این رقم تا سهماهه چهارم سال جاری میلادی به حدود ۱ میلیون بشکه در روز برسد.
- 14
- 1