به گزارش ایسنا، در همانروز این مطالبه را از مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان پیگیری کرد و فرهاد بختیاریفر در گفتوگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: قطعی آب در شهر همدان به علت کمبود آب و افزایش مصرف است. این مسئله قابل اطلاعرسانی نیست چراکه ما از نحوه استفاده مردم اطلاع نداریم و اطلاعرسانی، برای قطعی برنامهریزی شده است.
وضعیت قطعی آب روزبهروز بدتر شد. ساعات قطعی و کاهش فشار آب، افزایش پیدا کرد و مناطق بیشتری درگیر بحران کمآبی یا بهتر بگویم «بیآبی» در همدان شدند.
شهروندان همدانی به جد پیگیر این مسئله بودند تا از طریق نهادهای مربوطه یک برنامه زمانبندی اعلام شود تا براساس آن بتوانند مصرف آب خود را مدیریت کنند.
سرانجام در شامگاه پنجشنبه ۲۷ مردادماه یک جدول تحت عنوان «برنامه مدیریت فشار و توزیع آب شرب در مخازن و شبکه شهر همدان» منتشر شد.
بر اساس این جدول، مناطق شهری همدان به دو گروه تقسیم شده و به صورت چرخشی هر هفته در یک منطقه از ساعت ۸ تا ۱۵ و یا از ساعت ۱۵ تا ۲۱ این برنامه باید اجرا میشد.
پس از قطعیهای گسترده، اعلام برنامه زمانبندی مدیریت آب اندکی توانسته بود خیال مردم را از وضعیت بغرنج بیآبی راحت کند اما دریغ از یک روز پایبندی به این برنامه.
ایسنا برای بررسی وضعیت قطعی همدان در یک گزارش میدانی به سراغ شهروندان همدانی رفت.
یک خانم کارمند در گفتوگو با ایسنا میگوید که در طول ۲۴ ساعت شبانهروز، نیم ساعت آب هم در خانه نمیبینم. براساس جدول زمانبندی اعلام شده در این هفته قرار بوده که از ساعت ۱۵ تا ۲۱ آب منزل ما قطع شود اما فقط از ساعت ۷ تا ۱۱ صبح آب داریم و این زمان جزء ساعات کاری است. آبی که به شدت فشار کمی دارد و قابل استفاده نیست چراکه آلوده است. همین مسئله باعث شده تا مدت زیادی آب را باز بگذاریم تا آب تمیز و گوارا به دستمان برسد و بر این اساس، چندین لیتر آب هدر میرود.
این خانم به تحمیل هزینههای اضافی به خانوارها اشاره میکند و توضیح میدهد که قطعی آب باعث شده خانوارها برای ذخیره آب به فکر تهیه دبه باشند که افزایش قیمت زیادی در این روزها داشته اما دبه هم کفایت نکرده و به دنبال خرید منبع برای آب هستند و به دنبال آن باید پمپ آب هم بخرند چراکه فشار آب خیلی کم است همچنین با توجه به وضعیت آلودگی آب، هزینه خرید تصفیه آب نیز به خانوارها تحمیل شده است.
اغلب شهروندان از وضعیت زمانبندی قطعی آب گلایهمند هستند. آقای جوانی که در این زمینه با ایسنا صحبت کرد، اعتقاد داشت که این یک برنامه ساختگی برای ساکت کردن مردم است. قطعی آب به هیچ عنوان براساس زمانبندی اعلام شده، هفت ساعت نیست و در برخی مناطق ۴۸ تا ۷۲ ساعت است که آب ندارند.
او ادامه میدهد که زندگی خیلی سخت شده و حتی نمیتوانیم به نظافت فردی خود برسیم و با وجود درک شرایط کمآبی حداقل انتظاری که داریم این است تا با یک برنامه زمانبندی واقعی بتوانیم کارهای ضروری را انجام دهیم.
در این بین ساکنان برخی مناطق مشکلاتشان کمتر است. شرایط جغرافیایی برخی مناطق باعث شده ساعات بیشتری آب داشته باشند. یکی از ساکنان منطقه مرکزی شهر همدان در گفتوگو با ایسنا، میگوید که آب آنها براساس زمانبندی قطع نمیشود و ساعات بیشتری آب دارند اما قابل شرب نیست چراکه آلوده شده است.
از «آب» که میپرسی همه دلشان خون است، همه پیگیر خط به خط اخبار و اطلاعات این حوزه هستند، همه میدانند سد اکباتان خالی شده، همه میدانند چشم امیدمان بعد از خدا به آبرسانی از تالوار است، همه میدانند با محدودیت در آبرسانی مواجه هستیم اما عدم پایبندی به زمانبندی اعلام شده و ندادن هیچ توضیحی به مردم، مسئلهای است که مدیران مربوطه باید به شهروند همدانی در این زمینه پاسخ دهند.
- 19
- 6