به گزارش تسنیم به نقل از تاس، صندوق بینالمللی پول (IMF) در گزارش بهروز شده خود از چشمانداز اقتصاد جهانی، پیشبینی کرد که قیمت هر بشکه نفت در سال جاری میلادی با ۱۶.۲ درصد کاهش به ۸۱.۱۳ دلار خواهد رسید.
در این گزارش آمده است: پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۳، قیمت نفت حدود ۱۶ درصد کاهش یابد، در حالی که انتظار میرود قیمت کالاهای غیرسوختی به طور متوسط ۶.۳ درصد با کاهش مواجه شود.
صندوق بین المللی پول در ادامه افزود: میانگین قیمت پیش بینی شده نفت به دلار آمریکا بر اساس بازارهای آتی (تا تاریخ ۲۹ نوامبر ۲۰۲۲)، ۸۱.۱۳ دلار در سال ۲۰۲۳ و ۷۵.۳۶ دلار در سال ۲۰۲۴ است. به این ترتیب قیمت نفت در سال آینده میلادی ۷.۱ درصد کاهش می یابد.
به گفته این صندوق، بازارهای انرژی با شوک ناشی از جنگ اوکراین سریعتر از آنچه انتظار می رفت شرایط خود را وفق دادهاند. با این وجود، افزایش قیمتهای جهانی انرژی و مواد غذایی باعث ایجاد بحران هزینههای زندگی در سال گذشته شد.
این صندوق در گزارش خود همچنین نوشت: قیمت های بالاتر از حد انتظار نفت، گاز و مواد غذایی به دلیل جنگ در اوکراین ممکن است بار دیگر نرخ کلی تورم را افزایش دهد.
اوجی خبر داد؛ افزایش ۴۰ درصدی فروش نفت و وصول درآمد آن نسبت به سال گذشته
وزیر نفت گفت: در ارتباط با درآمدهای حاصله از فروش نفت و خالص گاز صادراتی و وصول آن طی ۱۰ ماهه در حدود ۴۰ درصد نسبت به ۱۰ ماهه ۱۴۰۰ افزایش داشتهایم و در حوزه صادرات گاز هم ۱۵ درصد بیش از سال ۱۴۰۰ عایدی داشتهایم.
رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره بررسی عملکرد مهمترین احکام تبصره ها و ردیفهای مرتبط با درآمدهای عملیاتی (با محوریت درآمدهای مالیاتی) و واگذاری داراییهای سرمایهای در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار داشت.
جواد اوجی وزیر نفت که در جلسه علنی امروز حضور داشت پس از قرائت گزارش کمیسیون برنامه و بودجه، گفت: ۴۰ درصد در حوزه میعانات گازی، خالص گاز صادراتی و فرآورده های نفتی افزایش داشته ایم و در بحث نفت و میعانات گازی نیز بیش از ۷۰ میلیون بشکه بیشتر از ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰ ، فروش و وصول منابع داشتیم.
وی افزود: بنابراین در این بخش ۱۰ میلیون بشکه بیشتر از ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰ عملکرد فروش نفت و میعانات ما بوده است و خوشبختانه با توجه به ارقام فروش نفت و میعانات گازی و خالص گاز صادراتی کشور، ان شالله شاهد خواهیم بود با پیش بینی ها و برآوردها بودجه ۱۴۰۱ تحقق می یابد. همچنین در زمینه فروش ۱۰۰ درصد تحقق داریم، اما وصول ما روال عادی دارد و بین یک تا ۴ ماه زمان می برد.
وزیر نفت ادامه داد: در حوزه تبصره ۱۴ نیز نمایندگان مطلع هستند که در بخش فروش فرآورده های داخلی اقدامات خوبی صورت گرفته و ما طی ۱۰ ماهه ۱۳۳ درصد رشد فروش داخلی فرآورده های نفتی داشتیم و در بحث صادرات فرآورده ها به لحاظ افزایش مصرف بنزین و نفت و گاز کشور مسائلی پیش آمد و ما روزهایی داشتیم که تا ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین در سال ۱۴۰۱ مصرف میشد، لذا در این بخش برنامه ها در حدود ۷۰ درصد تحقق داشت و تا امروز می توانیم بگوییم وصولی تبصره ۱۴ بیش از ۷۸ درصد است.
اوجی درخصوص وضعیت فروش دارایی و سهام توسط وزارت نفت نیز گفت: دولت در این حوزه دو عرضه بزرگ داشت؛ یکی درصدی از پالایشگاه شازند و نزدیک ۲۰ درصد از سهام پتروشیمی خلیج فارس که ۱۲ درصد پتروشیمی خلیج فارس از طریق مزایده به فروش گذاشته شد و صندوق نفت در این مزایده برنده شد و درصدی از سهام پالایشگاه شازند نیز در سال ۱۴۰۱ براساس تکلیف قانونی فروخته شد. همچنین در فروش اوراق نیز در سال ۱۳۹۹ در حدود ۲۳.۵ همت واگذار شد و در سال ۱۴۰۰ نیز ۲ همت به فروش گذاشته شد و در سال ۱۴۰۱ وزارت نفت درخصوص فروش اوراق چیزی در بودجه نداشته است، لذا در ارتباط با درآمدهای حاصله از فروش نفت و میعانات گازی و خالص گاز صادراتی و فروش فرآورده ها و وصول آن طی ۱۰ ماهه در حدود ۴۰ درصد نسبت به ۱۰ ماهه ۱۴۰۰ را داشته ایم و در حوزه صادرات گاز هم ۱۵ درصد بیش از سال ۱۴۰۰ عایدی داشتیم و وصولی ما در بحث صادرات گاز طی همین ۱۰ ماه کاملا محقق شد.
وزیر نفت در پایان درباره پیش بینی های بودجه ای سال ۱۴۰۲ نیز گفت: با توجه به بحث های انجام شده در دولت و نظر به اینکه میزان فروش نفت و میعانات ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه پیش بینی شده است، وزارت نفت با تدبیر و پتانسیلی که دارد، تلاش خواهد کرد به این رقم برسیم.
- 14
- 6