به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در روز سهشنبه با توجه به بسته شدن قرارداد سقف بدهی آمریکا و انتظار افزایش تقاضا در این کشور بهعنوان بزرگترین مصرفکننده نفت دنیا افزایش یافت، اما ترس از افزایش دوباره نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا و عدم تغییر سطح تولید اوپک پلاس، قیمت آن را پایین آورد.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۷ سنت معادل ۰.۶۱ درصد کاهش به ۷۶ دلار و ۶۰ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۳۰ سنت معادل ۰.۴۱ درصد کاهش ۷۲ دلار و ۳۷ سنت معامله میشود.
در شرایطی که قرارداد سقف بدهی آمریکا باعث افزایش تمایل به خرید سرمایههای مخاطرهآمیزتر مثل کالاها شده، تولیدکنندگان بزرگ نفت دنیا در چهارم ژوئن دیدار میکنند و مشخص نیست آیا بازهم تولید خود را در بحبوحه روند نزولی قیمت نفت از اواسط آوریل کاهش میدهند یا نه. بعلاوه، انتظار کاهش بیشتر نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا رشد اقتصاد و درنتیجه تقاضا برای نفت را محدود خواهد کرد.
واکنش دبیرکل اوپک به بازگشت کامل ایران به بازار نفت
گفت: این گروه از بازگشت کامل ایران به بازار نفت بعد از برداشته شدن تحریمها استقبال میکند.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)این گروه از بازگشت کامل ایران به بازار نفت بعد از برداشته شدن تحریمها استقبال میکند.
ایران یکی از اعضای اوپک است، اما صادرات نفت این کشور تحت تحریمهای آمریکا با هدف محدود کردن برنامه هستهای تهران قرار گرفته است.
هیثم الغیس، دبیرکل اوپک که برای اولینبار وارد تهران شد، اضافه کرد: ایران این ظرفیت را دارد که حجم بالایی از تولید را در زمانی کوتاه وارد بازار کند.
وی گفت: ما عقیده داریم ایران یک بازیگر مسئول در میان سایر کشورهای عضو اوپک است. من مطمئنم میتوانیم با همکاری هم از ثبات بازار مطمئن شویم، یعنی همان کاری که اوپک طی سالهای گذشته انجام داده است.
دبیر کل اوپک در مورد کاهش تولید داوطلبانه اوپک و تأثیرات آن بر قیمت نفت گفت:ما در اوپک یک سطح مشخص از قیمت را مد نظر نداریم. تمام اقدامات و تصمیمات ما با هدف ایجاد یک تعادل خوب بین عرضه و تقاضای جهانی نفت انجام میشود.
عربستان و سایر اعضای ائتلاف اوپک پلاس در اقدامی شگفتآور در اوایل آوریل اعلام کردند ۱.۲ میلیون بشکه دیگر از تولید خود را کم میکنند. بدینترتیب کل کاهش تولید اوپک پلاس به ۳.۶۶ میلیون بشکه در روز میرسد.
عربستان و ایران در ماه مارس طی قراردادی با میانجیگری چین بهعنوان دومین مصرفکننده بزرگ نفت در دنیا اعلام کردند روابط دیپلماتیک خود را پساز سالها از سر میگیرند.
- 17
- 4