چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۰۳ - ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۳۰۰۹
نفت و انرژی

وزیر نفت:

۶۰۰ هزار اشتغال در پتروشیمی فوق نجومی است/ نمی فهمم این اعداد از کجا آمده است/ مشاوران ناشی این عدد ها را بهشان می گویند یا دوستان عدد حالی شان نیست

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی,بیژن زنگنه
وزیر نفت در واکنش به ارقام و وعده های کاندیداهای انتخابات، عدد ۶۰۰ هزار اشتغال در بحث پتروشیمی را فوق نجومی خواند و گفت: هریک میلیون تن محصول پتروشیمی در بهترین حالت یک میلیارد دلار ارزش دارد. وقتی به صنایع پایین دستی می آید ۲۰ درصد ارزش افزوده یافته و نهایت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار می‌شود.

به گزارش ایران، وزیر نفت به اظهارات برخی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری پاسخ داد.

 

بیژن زنگنه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره نمایشگاه نفت که چند روز آینده قرار است در تهران برگزار شود، گفت: آخرین دستاوردهای صنعت را در آنجا می‌توان دید و من هم گزارشی در این ارتباط ارائه خواهم کرد.

 

وزیر نفت با اشاره به بازگشایی این نمایشگاه در شنبه آینده، اظهار کرد: این نمایشگاه به طور روال هرسال در این ایام برگزار می‌َود و به نوعی گزارش عملکرد از سالی است که گذشت و هم بیانی از امید صنعت گران ایرانی به  اینده روشنی است که در پپیش دارند.

 

او ادامه داد: چون ما راه های زیادی در اجرای طرح‌های نفت بازکردیم و می توان به راحتی با اجرای قراردادهای نفتی که صورت گرفته، ۵۰ میلیارد دلار کار به ایرانی ارجاع می شود. این حجم زیاد کار، توانمندی و یک نسل جدیدی از پیمانکاران ایجاد خواهد کرد و قرار است در این روزها نیز یک قرارداد مهم برای یکی از کالاهای تعیین کنده صنعت نفت برای ساخت داخل منعقد کنیم.

 

وزیر نفت درباره اظهارات برخی نامزدهای انتخاباتی در مورد اشتغال در صنعت پتروشیمی گفت: ما به عبارتی ۵۵ میلیون تن محصول ناخالص پتروشیمی تولید می‌کنیم. این مجموعه حدود ۵۵ هزار تن دارد و به ازای هر میلیون تن، هزار و ۱۰۰ نفر اشتغال مستقیم دارند که با در نظر گرفتن اشتغال پایین دست حداکثر به ۲۰ هزار تا شغل نمی رسد.

 

زنگنه ادامه داد:  اگر به این ۶۰۰ هزارتایی که از مهندسان و متخصصان خواهند بود حقوق بخور و نمیری در حدود یک و نیم میلیون تومان در نظر بگیریم دریافتی‌های سالانه آنها سه و شش دهم میلیارد دلار خواهد بود.به عبارت دیگر ششصد هزار نفر را ضربدر ۵۰۰ دلار ضربدر ۱۲ ماه می‌شود سه میلیارد و ششصد میلیون دلار باید به آنها پرداخت حقوق کرد. چه طور می شود از یک تولیدی که یک و سه دهم میلیارد دلار ارزشش است ما سه و ششم دهم میلیارد حقوق دهیم.

 

وزیر نفت گفت: این حرف‌ها را مشاوران ناشی به دوستان می‌گویند یا افراد عدد حالی‌شان نمی‌شود. بگویید این اعداد را از کجا آورده و چگونه به آن رسیده‌اید. اینکه کاغذی در دست بگیرند و حرف بزنند، روش تصمیم گیری در این سطح نیست. من هرچی فکر می کنم نمی فهمم این اعداد از کجا آمده است.

 

او ادامه داد: ما الان شش میلیون تن محصول خالص پتروشیمی به صنایع داخلی می‌دهیم که ارزش آن نزدیک به شش میلیارد دلار است. کل تولیدی ما حدود ۱۵ میلیارد دلار که ۴۰ درصد آن به داخل عرصه می‌شود . این ها چقدر اشتغال دارند. انتخابات می‌آید و می‌رود اما عقل انسان سرجایش است که نمی‌آید و برود.  بالاخره حساب وکتاب چیز خوبی است. اکثریت جامعه تحصیلکرده بوده و هر عددی که بگویید حساب می‌کنند. چنین اعداد فوق نجومی را از کجا آورده‌اید؟

 

زنگنه با بیان اینکه ما در این ۴ سال حدود ۹ میلیون تن محصول پتروشیمی اضافه کرده‌ایم، اظهار کرد: اگر سخن آنها در بحث اشتغالزایی درست باشد پس باید ۹ را ضربدر ۶۰۰ هزار بگیریم و بگوییم ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار اشتغال ایجاد کرده باشیم. اگر ۵۰ میلیون تن که خودشان می‌گویند تولید داریم ضربدر ۶۰۰ هزار کنیم می‌شود ۳۰ میلیون نفر. پس ما الان با کمبود کارگر در صنعت نفت مواجه هستیم. کل نیرویی که در بخش صنعت کشور حضور دارد، سه و هفت دهم تا سه و هشت دهم میلیون نفر است. چگونه می‌شود سی میلیون نفر در پتروشمی باشد؟

 

او افزود: بروند از مدیران پتروشیمی  و از شرکت‌های ساتا و پارسیان و بخش خصوصی بپرسند که چقدر کارگر دارند. ما برنامه‌ مان این است که  درطول برنامه ششم ۴۰ میلیون در پتروشیمی سرمایه‌گذاری و تولید را به دو برابر برسانیم. من در افتتاح یکی از فازهای پارس جنوبی گفتم که اگر ۸۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در بخش نفت را سروسامان دهیم، ۱۰۰ هزار شغل ایجاد می کنیم.

 

که این عدد منطقی است و نمی شود گفت که این کارها را کنم ۱۰ میلون شغل ایجاد می‌شود.

 

زنگنه با تاکید بر اینکه صنعت نفت جای اشتغال نیست بلکه جای سرمایه‌گذاری و تولید است، گفت: وظیفه خبرنگاران آگهی بخشی به مردم است. من علاقه‌مندم بدانم که این اعداد از کجا رسیده و چطور درآمد ناخالص داخلی در ظرف چهار سال دو و نیم برابر می‌کنند. اگر کسی بتواند این موضوع را ثابت کند تعهد می‌دهم که به او رای دهم و از او دفاع کنم و بگویم به او رای دهند.

 

 

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش