دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۲۳ - ۱۵ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۳۶۴۷
نفت و انرژی

نیویورک تایمز تحلیل کرد

خطرات و منافع قرارداد توتال با ایران

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی,قرارداد توتال و ایران

به گزارش دنیای اقتصاد، روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی با اشاره به قرارداد با شرکت فرانسوی توتال نوشت، کارشکنی دولت دونالد ترامپ در توافق هسته‌ای می‌تواند توتال را به خطر بیندازد ازسوی دیگر علی آهنی، سفیر ایران در فرانسه درباره قرارداد ایران با شرکت فرانسوی توتال گفت: «ورود توتال درها را به‌ روی دیگر شرکت‌های جهان باز خواهد کرد و این قرارداد ترس بسیاری از شرکت‌های اروپایی و غیراروپایی از آمریکا برای سرمایه‌گذاری در ایران را ریخت.»

 

به گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، قرارداد ایران با شرکت فرانسوی توتال برای سرمایه‌گذاری و فعالیت در حوزه انرژی تاثیرات مهمی نه‌تنها در زمینه هموار کردن مسیر دیگر شرکت‌های غربی فعال در حوزه انرژی دارد تا بتوانند به سرعت از پی بیایند، ‌بلکه احتمالا به توتال این امکان را می‌دهد تا در آینده قراردادهای دیگری در ایران منعقد کند، اما از طرفی دیگر، این شرکت را در صورتی که ترامپ در اجرای توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ دبه کند یا واشنگتن تحریم‌های جدیدی علیه تهران وضع کند، به‌خطر می‌اندازد. براساس قرارداد ایران و توتال، این شرکت فرانسوی قرار است یک میلیارد دلار در اولین مرحله از توسعه بخش میدان گازی پارس‌جنوبی سرمایه‌گذاری کند.

 

این قرارداد به علاوه یک شراکت میان شرکت ملی نفت چین و شرکت ایرانی پتروپارس ایجاد می‌کند. این روزنامه آمریکایی در ادامه با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگ‌ترین منابع گاز در جهان و دومین منابع نفتی در خلیج‌فارس را در اختیار دارد، نوشت: «مقامات نفتی ایران همواره به‌عنوان مذاکره‌کنندگان سرسخت شناخته می‌شوند، اما به گفته رئیس توتال، ازآنجا که این شرکت اولین شرکت بین‌المللی نفتی است که پس از رفع تحریم‌های ایران با این کشور قرارداد منعقد کرده، توانسته است به شرایط بهتری در مقایسه با پیشنهادهای اولیه دست پیدا کند.»

 

علاوه بر این، اولین بودن به توتال امکان به دست آوردن مزیت‌های دیگری از جمله دسترسی به میدان نفتی آزادگان را می‌دهد که می‌تواند بزرگ‌ترین پروژه در این صنعت در یک دهه آینده باشد. اما قرارداد توتال با ایران بدون خطر نخواهد بود. به‌ویژه اینکه دولت ترامپ که در حال بازنگری سیاست‌های واشنگتن در قبال تهران است، احتمال دارد موضعی سخت‌تر درخصوص این کشور اتخاذ و حتی شرکت‌های بین‌المللی را از سرمایه‌گذاری در ایران مایوس کند.

 

این روزنامه در ادامه مدعی شده است که اجرای موفقیت‌آمیز یک پروژه در ایران آسان نخواهد بود و تجارت با این کشور با مشکلاتی همراه است. توتال ماه‌ها است که برای این لحظه مقدمه‌چینی و خود را آماده کرده است.

 

این شرکت در طول این مدت بانک‌های اروپایی کوچک را شناسایی کرده است که می‌توانند نیازهای داخلی‌اش را برطرف کنند، اما تامین مالی قراردادهای بزرگ با ایران همچنان به‌دلیل ترس بانک‌ها از آمریکا سخت و دشوار است. نیویورک‌تایمز در ادامه مدعی شده است که تهران می‌تواند مکانی مبهم و دشوار برای فعالیت باشد زیرا در مسیر سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه منابع طبیعی مخالفت‌های سیاسی ‌وجود دارد. شرکت‌ها هم‌چنین می‌گویند که به‌دلیل وجود تحریم‌ها باید دقت بسیار بالایی داشته باشند.

 

۳ شاخصه مهم قرارداد با توتال

ازسوی دیگر علی آهنی، سفیر ایران در فرانسه قرارداد ایران با شرکت فرانسوی توتال را دارای سه شاخصه مهم ارزیابی کرد و گفت: «ورود توتال درها را به‌ روی دیگر شرکت‌های جهان باز خواهد کرد و این قرارداد ترس بسیاری از شرکت‌های اروپایی و غیراروپایی از آمریکا برای سرمایه‌گذاری در ایران را ریخت.» سفیر ایران در فرانسه در پی انعقاد قرارداد مهم ایران با شرکت نفتی فرانسوی توتال برای بهره‌برداری گاز در پارس‌جنوبی گفت‌وگویی با شبکه خبری یورونیوز انجام داده است.

 

آهنی در پاسخ به این سوال که تاثیر این قرارداد بر اقتصاد ایران چه خواهد بود؟گفت: «این یک قرارداد مشترک بین ایران، چین و فرانسه است. قراردادی مهم که سه شاخصه مهم دارد. اول از همه نگاه پیشروانه و آینده‌نگر توتال به سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی و انرژی‌های فسیلی در ایران است. ورود توتال درها را به‌روی دیگر شرکت‌های جهان نیز باز خواهد کرد. نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار قرار است در زمینه انرژی در دولت جدید سرمایه‌گذاری شود. از این رو این موضوع اهمیت زیادی دارد.»

 

وی در ادامه دومین شاخصه مهم این قرارداد را شکست تابوی ممنوع بودن فعالیت و سرمایه‌گذاری شرکت‌های غربی، اروپایی و غیراروپایی در بخش انرژی یا حتی به‌صورت کلی در ایران دانست و گفت: «این قرارداد ترس بسیاری از شرکت‌های اروپایی و غیراروپایی برای سرمایه‌گذاری در ایران را ریخت. آنها همیشه به‌دلیل تحریم‌هایی که پس از سرمایه‌گذاری دچارش می‌شدند، نگران بودند.»

 

این دیپلمات ایرانی سومین پیام مهم این قرارداد را پاسخ منفی به تمامی تلاش‌هایی دانست که علیه ایران و ایرانی در جهان انجام می‌شود. به‌خصوص علیه آنچه می‌توان آن‌را افزایش روابط تجاری و اقتصادی و فرهنگی میان ایران و فرانسه خواند؛ پیامدی که می‌تواند برای دو کشور بسیار موثر باشد و می‌تواند به چشم‌انداز آینده‌ای روشن برای دو کشور کمک زیادی کند. او در مورد این موضوع که اکنون اروپایی‌ها راه‌شان را از متحد اصلی خود، آمریکا جدا کرده‌اند، تاکید کرد: «پس از برجام، محدودیت‌ها و تحریم‌ها علیه ایران اندک‌اندک رفع شدند.

 

به این ترتیب دیگر مانعی برای شرکت‌های اروپایی و دیگر شرکت‌های چند ملیتی درباره همکاری و سرمایه‌گذاری در ایران وجود نخواهد داشت. متاسفانه دولت آمریکا همواره سعی کرده است شرکت‌هایی را که در ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند، تحت فشار قرار دهد، به‌خصوص شرکت‌های فرانسوی. آنها شرکت‌های اروپایی را تهدید می‌کنند و می‌ترسانند تا برای کار به ایران نروند.

 

کاری که آمریکایی‌ها می‌کنند، پس از برجام به هیچ عنوان قانونی نیست و تمامی قوانین بین‌المللی را نیز زیر سوال می‌برد، چراکه سرمایه‌گذاری در چنین پروژه‌هایی به هیچ عنوان ممنوع و غیرقانونی نیست.» آهنی هم‌چنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند سال‌ها با خیالی راحت در ایران کار کنند و اینکه آیا ضمانتی در این زمینه وجود دارد؟ تاکید کرد: «ما به سرمایه‌گذاران اطمینان می‌دهیم که با خیالی راحت به ایران بیایند. آنها ضمانت دولت جمهوری اسلامی را دارند. ما قرارداد محافظت از سرمایه‌گذاران میان فرانسه و ایران را امضا کرده‌ایم. به همین دلیل نگرانی وجود ندارد. اروپایی‌ها می‌توانند با خیالی راحت و بدون نگرانی در ایران سرمایه‌گذاری کنند.»

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش