سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۵ - ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۳۴۹۶
نفت و انرژی

خبر خوش برای مردم خوزستان؛ امروز قراردادهای جمع‎آوری گازهای مشعل مناطق نفت‎خیز جنوب امضا می‌شود

وضعیت هوای خوزستان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

یک خبر خوش برای مردم خوزستان: « امروز همزمان با افتتاح ۳ طرح پتروشیمی، قراردادهایی امضا می‌شود که با اجرای آنها در دو سال‎و‎نیم آینده، از سوزاندن روزانه بالغ بر ۷۶۰ میلیون فوت مکعب (معادل ۲۲ میلیون متر مکعب) گاز در منطقه شرق رودخانه کارون جلوگیری خواهد شد.»

 

این قراردادها میان شرکت ملی مناطق نفت‎خیز جنوب و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (هلدینگ خلیج‌ فارس) و پتروشیمی مارون و با حضور حسن روحانی، رئیس‎جمهوری و بیژن زنگنه، وزیر نفت منعقد می‌شود. دو قرارداد بهسازی و نوسازی تأسیسات جمع‎آوری گازهای مشعل مناطق نفت‎خیز جنوب که در مجموع ۱.۲ میلیارد دلار ارزش دارد و مشتمل بر ۳۲ طرح است.

 

در خصوص این قراردادهای مهم که هم به بهبود شرایط محیط زیستی خوزستان کمک می‌کند و هم نزدیک به یک فاز استاندارد میدان مشترک پارس جنوبی به تولید گاز کشور می‌افزاید، مدیر سرمایه‎گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران می‎گوید: با اجرای این ۳۲ طرح‎، روزانه ۵۱۰ میلیون فوت مکعب به خوراک پتروشیمی در حال احداث بیدبلند۲ و روزانه ۲۵۰ میلیون فوت مکعب به خوراک پتروشیمی مارون اضافه خواهد شد. با جمع‎آوری این گازها، تولید مایعات گازی شرکت ملی مناطق نفت‎خیز جنوب هم حدود ۳۸ هزار بشکه در روز افزایش می‎یابد که سبب افزایش خوراک پتروشیمی بندرامام خواهد شد.

 

به گفته محمد مصطفوی، به این ترتیب سالانه در مجموع ۱.۶ میلیون تن اتان و ترکیبات گازی سنگین‎تر از آن و ۱۴ میلیون بشکه مایعات گازی به خوراک واحدهای پتروشیمی افزوده می‎شود که گامی بلند در مسیر رفع مشکل کمبود خوراک بخش بزرگی از واحدهای پتروشیمی کشور به شمار می‎رود. ارزش این میزان خوراک برای شرکت ملی نفت ایران سالانه حدود ۱۳۰۰ میلیون دلار است و ارزش تولید محصولات پتروشیمی حاصل از خوراک اضافی این طرح‎ها نیز سالانه حدود ۲۶۰۰ میلیون دلار برآورد می‎شود. این طرح‎ها همچنین سبب خواهد شد روزانه حدود ۱۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی سبک در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار گیرد.

 

جمع‎آوری گازهای مشعل افزون بر بهبود محیط زیست مناطق عملیاتی نفت و گاز و ترسیم میزان تعهد صنعت نفت به حرکت در مسیر توسعه پایدار و اجرای سیاست‎های اقتصاد مقاومتی، از موضوعات مورد تأکید رئیس‎جمهوری است که این مهم با دستور، نظارت و پیگیری مستمر وزیر نفت همواره در دستور کار قرار داشته و در همین مسیر، شرکت ملی نفت ایران با شرکت‎های پتروشیمی داخلی متقاضی خوراک به توافق جامعی دست یافته است؛ اجرای این توافق، از یک سو به تسریع طرح‎های جمع‎آوری گازهای مشعل و از سوی دیگر به تأمین بهتر خوراک پتروشیمی‎ها منتهی می‎شود.

 

ظرفیت تولید پتروشیمی از مرز ۶۵ میلیون تن گذشت

سه طرح جدید فاز سوم توسعه پتروشیمی پردیس، متانول مرجان و فاز یک توسعه پتروشیمی دماوند امروز با حضور رئیس جمهوری در منطقه عسلویه افتتاح می‌شود. آمار‌ها نشان می‌دهد که همزمان با شمارش معکوس افتتاح رسمی سه طرح جدید پتروشیمی و افزایش ظرفیت تولید در این صنعت استراتژیک به ۶۵ میلیون تن، ۱۰ طرح دیگر پتروشیمی با پیشرفت ساخت بیش از ۷۵ درصد در صف راه‌اندازی ایستادند.

 

طرح پتروشیمی مرجان با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول و فاز سوم پتروشیمی پردیس با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن اوره و آمونیاک به‌طور رسمی در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

 

مهمترین ویژگی بهره‌برداری از فاز سوم پتروشیمی پردیس آن است که با راه اندازی و آغاز تولید تجاری در این واحد جدید از سال گذشته و ورود به دوره تثبیت تولید در شهریور ماه امسال، مجموع ظرفیت تولید اوره و آمونیاک پتروشیمی پردیس به حدود پنج میلیون و ۲۶۵ هزار تن در سال افزایش می‌یابد و عملاً این مجتمع به بزرگترین تولیدکننده متمرکز اوره و آمونیاک جهان و منطقه خاورمیانه تبدیل خواهد شد.

 

سومین طرح آماده افتتاح صنعت پتروشیمی هم مربوط به فاز اول پتروشیمی دماوند شامل نیروگاه یک‌هزار و ۹۰۰ مگاواتی، واحد بخار، تأسیسات GIS و پست‌های انتقال برق بوده که با هدف تأمین خدمات و سرویس جانبی طرح‌های جدید پتروشیمی در فاز دوم عسلویه احداث شده است. در کنار این سه طرح، تا پایان سال ۹۸ حدود هفت طرح جدید پتروشیمی دیگر هم در کشور مراحل ساخت و راه اندازی را پشت سر می‌گذارند و در مدار بهره‌برداری و تولید تجاری قرار می‌گیرند.

 

در کنار بهره‌برداری از طرح‌های جدید تولیدی در صنعت پتروشیمی تا سال آینده سه طرح تأمین کننده خوراک صنایع پتروشیمی شامل پالایشگاه گاز بیدبلند دو، طرح استحصال اتان فاز ۱۲ پارس جنوبی و پالایشگاه گاز سپهر در عسلویه هم در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرند که فقط با راه اندازی این سه طرح پالایشی سالانه حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن اتان به ظرفیت تأمین خوراک صنایع پتروشیمی افزوده خواهد شد.

 

در مجموع هر چند افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران به بیش از ۱۰۰ میلیون تن از سال‌ها قبل در دستور کار دولت قرار گرفته اما پیش‌بینی می‌شود صرفاً با بهره‌برداری از ۱۰ طرح جدید پتروشیمی ظرفیت تولید در این صنعت ارزش آفرین از مرز ۷۸ میلیون تن عبور کند. 

 

تکمیلی:

افتتاح ۳ طرح مهم پتروشیمی در عسلویه/ «فاز۳ پتروشیمی پردیس» بزرگترین تولیدکننده آمونیاک و اوره در جهان

رئیس جمهوری که صبح امروز ( سه شنبه ) به عسلویه استان بوشهر سفر کرده است سه طرح مهم اقتصادی شامل طرح متانول پتروشیمی مرجان ، فاز یک نیروگاه پتروشیمی دماوند و فاز سوم پتروشیمی پردیس را به طور رسمی افتتاح کرد.


طرح تولید متانول پتروشیمی مرجان با ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.

 

افتتاح فاز نخست نیروگاه پتروشیمی دماوند
با بهره برداری از این طرح پتروشیمی ۲۵۰ نفر در دوران بهره برداری مشغول به کار خواهند شد.


همچنین فاز یک نیروگاه پتروشیمی دماوند نیز با هدف تامین برق و بخار۲۴ مجتمع پتروشیمی مستقر در فاز۲ پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پارس با حضور رئیس جمهوری بطور رسمی وارد مدار تولید شد.
فاز اول نیروگاه دماوند با ظرفیت نصب شده ۶۴۸ مگاوات و توان تامین ۵۴۰ مگاوات برق مورد نیاز مجتمع ها از طریق ۴ دستگاه توربین ژنراتور گازی فراهم شده و با اشتغال زایی برای ۱۶۶ نفر در هنگام بهره برداری افتتاح شده است.
بر پایه این گزارش، این واحد اکنون برق مورد نیاز مجتمع های مهر، مروارید، کاویان، انتخاب، تخت جمشید، مرجان، بوشهر، مخازن سبز عسلویه و واحد های آبگیر و یونیت اول واحد تفکیک هوای فشرده را تامین می کند.

واحد بخار فاز۱ نیروگاه دماوند

این نیروگاه با توان تولیدی ۲ بولر اصلی و ۱ بولر کمکی بازیافت حرارتی ظرفیت تولید ۷۸۰ تن بخار را در ساعت فراهم کرده است و بخار مورد نیاز مجتمع های پتروشیمی مهر،مروارید، کاویان و مرجان را تامین می کند و در آینده نیز نیاز سایر طرح های در حال ساخت در فاز ۲ را تامین خواهد کرد.

 

فاز نخست نیروگاه پتروشیمی دماوند، شامل نیروگاهی با ۱۲ توربین و واحد بخار است که ظرفیت تولید ۶۵۰ مگاوات برق را دارد. در کنار راه‌اندازی واحد‌های تولید برق و بخار پتروشیمی دماوند، با بهره برداری از تاسیسات GIS و پست‌های انتقال برق، هم‌اکنون امکان تامین برق مورد نیاز طرح‌های به بهره برداری رسیده و طرح‌های در حال ساخت پتروشیمی در فاز دوم منطقه ویژه پارس هم فراهم شده است.

 

 
طرح پتروشیمی دماوند، تامین یوتیلیتی و خدمات جانبی مورد نیاز طرح‌های پتروشیمی مانند الفین‌های ۵، ۱۱، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ و متانول‌های کیمیای پارس خاورمیانه، دنا، سبلان، ونیران، مرجان، دی پلیمر آرین، آرمان متانول، جداسازی اتان، پلی اتیلن سنگین پتروشیمی مهر، طرح‌های آمونیاک- اوره (نگام، هرمز و لاوان، آمونیاک ۲ و توسعه پتروشیمی جم و پلی استایرین پارس را بر عهده دارد.

رئیس جمهور در بازدید از مرکز کنترل این طرح با توضیح مدیران و متخصصان پتروشیمی مرجان  در جریان روند فعالیت‌ها و تولیدات این مجموعه پتروشیمی  قرار گرفت.

مجتمع دماوند در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار در محدوده فاز ۲ طرح‌های پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ساخته شده که ماده اولیه آن گاز طبیعی و آب دریاست.

 
بهره برداری از فاز سوم طرح توسعه پتروشیمی پردیس 
فاز سوم آمونیاک و اوره پتروشیمی پردیس با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۷۵۵ هزار تن آمونیاک و اوره با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با حضور در  پتروشیمی پردیس در عسلویه، فاز سوم آمونیاک و اوره با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۷۵۵ هزار تن آمونیاک و اوره این مجموعه را افتتاح کرد.

رئیس جمهور در بازدید از بخش‌های مختلف این فاز، با توضیح مدیران و متخصصان پتروشیمی پردیس در جریان روند فعالیت‌ها و تولیدات این مجموعه پتروشیمی قرار گرفت.

 

بزرگترین تولید کننده اوره و آمونیاک خاورمیانه و جهان
با بهره‌برداری از فاز سوم پتروشیمی پردیس، این مجتمع با ظرفیت تولید سالانه پنج میلیون و ۲۶۵ هزار تن اوره و آمونیاک به بزرگترین تولیدکننده این محصولات در منطقه خاورمیانه و جهان تبدیل می‌شود.

این فاز شامل واحد‌های جانبی از جمله دو بویلر هر کدام به ظرفیت ۱۵۰ تن در ساعت، طرح توسعه ‏آبگیر و ایجاد واحد تولید آب ‏DM‏ به ظرفیت ۳۰۰ مترمکعب در ساعت است که با هزینه ۵۰۲ میلیون یورو از محل درآمد فاز‌های نخست و دوم مجتمع پتروشیمی پردیس ایجاد شده ‏است.

 

به گفته مسئولان پتروشیمی پردیس واحد آمونیاک فاز سوم این مجتمع از زمان بهره‌برداری آزمایشی در آبان‌ماه پارسال تاکنون موفق به تولید ۳۲۷ هزار تن آمونیاک شده که این میزان معادل ‌‏۶۹ درصد برنامه پیش بینی شده تا پایان شهریورماه امسال است.

 

بر این اساس در این مدت واحد اوره فاز سوم، ۴۰۱ هزار تن اوره تولید کرده است که پیش بینی می‌شود این ‏مقدار تا پایان شهریورماه به ۵۲۲ هزار تن برسد.

 

iran-newspaper.com
  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش