به گزارش میزان، نیره پیروزبخت در نشست خبری به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: تا سال ۵۷ هیچگونه استاندارد بینالمللی از سوی ایران تدوین نشده بود، اما تا امسال،۲۸استاندارد بین المللی از سوی ایران تدوین شد.
رییس سازمان ملی استاندارد افزود: عضویت در کمیتههای فنی اصلی و فرعی ایزو تا سال ۵۷، ۴۶ مورد بود که در سال ۹۷ به ۴۶۷ مورد رسید.
وی با بیان اینکه تا سال ۵۷ شرکت بازرسی کالاهای صادراتی و وارداتی نداشتیم، اما اکنون تعداد این شرکتها به ۱۰۴ شرکت رسیده است گفت: تا سال ۹۷، ۳۲ هزارو ۸۱۷ مورد استاندارد ملی در کشور تدوین شده است.
پیروزبخت ادامه داد: در ۵ سال اخیر، بیش از سالهای قبل تفاهمنامه بینالمللی منعقد شده است ضمن اینکه کمیتههای متناظر سازمان ایزو نیز در مجموع تا سال ۹۲ معادل ۱۶۲ مورد بوده است که اکنون به ۳۲۱ مورد رسیده است.
پیروزبخت در پاسخ به سوال خبرگزاری میزان درباره کیفیت بنزین تصریح کرد: در حال حاضر کیفیت بنزین کشور مناسب است و مشکلی ندارد.
رییس سازمان ملی استاندارد گفت: در نمونه برداری که از دوره گرم انجام شده مشکلی در کیفیت بنزین مشاهده نشده است و نمونه برداری دوره سرد نیز در ابتدای دی ماه انجام شده و هنوز جواب آن را دریافت نکردیم.
وی درباره اینکه چرا رعایت استانداردهای ۸۵ گانه از سوی خودروسازان زمانبر شده است و چرا استاندارد دیر آن را اعلام میکند، خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته به دلیل اینکه تغییرات زیادی در استانداردها نداشتیم و تعداد آن کم بود سریع اعلام میشد.
رییس سازمان استاندارد ادامه داد: اما موضوع استانداردهای ۸۵گانه بسیار مهم است و از ابتدای دی ماه بررسیها آغاز شده که برخی از آزمونها در داخل و برخی نیز در خارج کشور باید انجام شود.
وی گفت: متاسفانه به دلیل شرایط تحریمی که وجود دارد در حال چانه زنی هستیم که در کدام کشور میتوانیم این آزمایشها را انجام دهیم.
پیروزبخت خاطرنشان کرد: چند مورد از استانداردها نیاز به قطعاتی دارد که استفاده دوگانه دارند و تامین آنها برای خودروسازان مشکل است.
رییس سازمان استاندارد تاکید کرد: برنامه خود را به خودروسازان اعلام کردیم و آنها نیز در حال تلاش هستند، فارغ از مشکلاتی که در صنعت خودرو وجود دارد پیگیر استانداردها هستیم.
وی خاطرنشان کرد: هنوز مشخص نیست چه خودروهایی از خط تولید خارج خواهند شد.
پیروزبخت درباره خودروهای مانده در گمرک هم گفت: این خودروها هم به مانند سایر خودروها باید ضوابط استاندارد را پاس کنند مگر اینکه مصوبه خاصی وجود داشته باشد که فعلا چنین محصولی وجود ندارد و این خودروها هم باید ضوابط استاندارد را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه در سه حالت اجازه صادرات کالا داده می شود، افزود: یک، در صورتی که استاندارد ملی ایران را کشور وارد کننده قبول داشته باشد، دوم طبق استاندارد کشور واردکننده یا استاندارد مورد قبول آنها را داشته باشد و سوم اینکه هیچ استانداردی مدنظر نداشته باشد.
رییس سازمان استاندارد درباره کنترل محصولات واحدهای تولیدی نیز گفت: سلامت مردم خط قرمز ما است، فارغ از شرایطی که وجود دارد و به بهانه تحریم کوتاهی انجام شود قابل قبول نیست، ما در سال حمایت از تولید اعلام کردیم که استاندارد مشاور واحدهای تولیدی است تا بتوانند اشکالات خود را برطرف کنند تا ناچار نباشیم با آنها برخورد کنیم.
- 14
- 4