به گزارش ایرنا، رضا اردکانیان روز سه شنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل قدیم و جدید سازمان آب و برق خوزستان در اهواز، در پاسخ به سئوال نماینده شادگان مبنی بر شفاف سازی مواضع وزارت نیرو درباره طرح های انتقال آب از سرشاخه های خوزستان، مخالفت تلویحی خود را با طرح های انتقال آب میان حوضه ای اعلام کرد.
وی بیان کرد: بارها در این خصوص اعلام کرده ام و اینجا هم یک بار دیگر به احترام نکات طرح شده می گویم که اعتقاد کارشناسی و مدیریتی این است که نه انتقال آب از نقطه ای به نقطه دیگر( میان حوضه ای) همه مسایل نقطه مقصد را در عرصه مدیریت منابع آب حل خواهد کرد و نه منتقل نشدن آب، مسایل نقطه مبدا را حل می کند؛ بلکه مسایل متعدد و متنوعی وجود دارد که باید در پیوستگی با یکدیگر حل شوند.
اردکانیان ادامه داد: بحث کنترل کیفیت منابع آب، استفاده بهینه و مصرف صحیح آب و بحث هایی که با اولویت بالا در خصوص آب شرب وجود دارد مجموعه مسایلی هستند که ساز و کار لازم برای یک بررسی دقیق و علمی و کارشناسی آن فراهم است.
وزیر نیرو با اشاره به وجود اهتمام جدی در مدیریت جدید سازمان آب و برق خوزستان برای حل مشکلات موجود در خصوص رودخانه کارون، گفت: با همکاری که در خوزستان صورت خواهد گرفت و حمایت و پشتیبانی مستقیم و موثری که هم شرکت پشتیبانی منابع آب و شخص خود بنده از مدیریت سازمان خواهیم داشت به یاری خدا این مسایل حل و فصل خواهند شد.
این در حالیست که تاکنون چندین طرح انتقال آب از سرشاخه های کارون اجرا شده و طرح کوهرنگ سه نیز با وجود لغو مجوز سارمان محیط زیست درحال اجراست.
اردکانیان خطاب به دیگر نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد:این اطمینان داده شده که کاری خارج از چهارچوب برنامه هایی که به نمایندگان در زمان رای اعتماد ارایه شده صورت نخواهد گرفت.
تشکیل کارگروه کمی و کیفی کارون بزرگ
وزیر نیرو با بیان اینکه درصدد شکل دادن یک کارگروه در ذیل شورای عالی آب برای ساماندهی کمی و کیفی کارون بزرگ هستیم، گفت: این اقدام در در راستای پاسخ به دغدغه های مردم خوزستان است و همان طور که اشاره شد محدود به انتقال و یا انتقال نشدن آب نیست.
تغییر اقلیم در حال رخ دادن است
اردکانیان به موضوع تغییر اقلیم اشاره کرد و بیان کرد:استان خوزستان سال های خشک و ترسالی مثل امسال را در پی خواهد داشت لذا با پیامدهای طبیعی خشکسالی و سیل روبه رو هستیم.
وی گفت:این شرایط نیازمند نه تنها مدیریت علمی وبهره مندی از ظرفیت های پژوهشی و تحقیقاتی است بلکه چاره جویی برای یک ارتباط سازمان یافته موثر و به هنگام با مردم است.
وی با اشاره به وسعت کاری و تعهدات سازمان آب و برق خوزستان، ادامه داد: قلمرو کاری این سازمان اقتضا می کند که همه ذینفعان و همچنین مردم اطمینان داشته باشند که گردش کار در این سازمان به ویژه در بخش های مربوط به قراردادها، انتخاب پیمانکاران، مشاوران و... به طور دقیق از ضوابط و مقررات حاکم تبعیت کند و قانون پشتوانه ضمانت اصلی اجرای صحیح امور در این مجموعه است.
وزیر نیرو با تاکید بر پاسخگو بودن مجموعه مدیریت سازمان آب و برق به مردم، رسانه ها و متولیان برقرار کننده این ارتباط، گفت: سطح تفاهم بین همه گروه ها به ویژه مدیران، و نمایندگان خوزستان در این استان که از مجموعه ای از حساسیت ها برخوردار است، باید ارتقا پیدا کند.
۴۰ درصد دارایی های صنعت آب و برق کشور در خوزستان است
وزیر نیرو با تاکید بر اهمیت مهم و استراتژیک خوزستان در کشور، بیان کرد: از مجموع ۵۱ میلیارد مترمکعب حجم مخازن سدهای بزرگ ساخته شده، ۲۲ میلیارد مترمکعب آن در خوزستان است.
وی گفت: از سرجمع ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار هکتار از زمین های آبیاری مدرن کشور، ۴۵۰ هزار هکتار آن معادل ۲۰ درصد در خوزستان وجود دارد.
اردکانیان با اشاره به تولید ۱۲ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه های برق آبی کشور، ادامه داد: ۶۰ درصد از این میزان معادل هفت هزار و ۷۰ مگاوات زیر مدیریت سازمان آب و برق خوزستان است.
وزیر نیرو یادآور شد: همچنین این سازمان حدود ۳۷ درصد از مجموع ۲۴ هزار میلیارد ریال منابع حاصل از فروش آب در کشور را به خود اختصاص داده است و در کل حدود ۴۰ درصد دارایی های فیزیکی صنعت آب و برق کشور در این استان قرار دارد که همه این موارد اهمیت ویژه خوزستان در زمینه های مختلف را نشان می دهد.
در این آیین فرهاد ایزدجو به عنوان مدیرعامل و رییس هیات مدیره سازمان آب و برق خوزستان معرفی، و از محمد رضا شمسایی میدیر عامل پیشین این سازمان تقدیر شد.
سازمان آب و برق استان خوزستان در سال ۱۳۳۶ شمسی و پیش از تاسیس وزارت نیرو تشکیل شد و وظیفه انجام مطالعات در برنامه ریزی منابع آبی ،احداث سدها ،شبکه های آبیاری وزهکشی، نیروگاه های برق آبی ، توسعه منابع آب وخاک و بهره برداری وحفاظت از این منابع را در استان بر عهده دارد.
- 14
- 1