به گزارش ایسنا، آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد که با وجود شروع قوی تولیدکنندگان پس از توافق کاهش تولید تاریخی، تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۰ به میزان ۹.۳ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد.
این آژانس در گزارش ماهانه خود نوشت: تولیدکنندگان با پایین بردن پیک اشباع عرضه و کند کردن روند رشد سطح ذخایر، به یک سیستم پیچیده برای سپری کردن بدترین لحظات این بحران کمک میکنند.
اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگانی که گروه اوپک پلاس را تشکیل میدهند، یکشنبه هفته جاری با هدف تقویت قیمتها و حذف مازاد عرضه در بازار، برای محدودیت عرضه ۹.۷ میلیون بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از تولید جهانی، در ماههای مه و ژوئن موافقت کردند.
فاتح بیرول، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اظهار کرد: با این حال آوریل ممکن است بدترین ماه صنعت نفت باشد، زیرا تولید در این ماه افزایش پیدا کرده در حالی که تقاضا تحت تاثیر قرنطینههای اقتصادی در سراسر جهان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا نزول کرده است.
وی به خبرنگاران گفت: وقتی به سال ۲۰۲۰ نگاه میکنیم، میتوانیم ببینیم که بدترین سال است و شاید آوریل هم بدترین ماه این سال باشد و به آوریل سیاه تبدیل شود.
بیرول با اشاره به رویدادهایی شامل شکست مذاکرات اوپک پلاس در اوایل مارس و جنگ قیمت میان عربستان سعودی و روسیه، اظهار کرد که تولیدکنندگان دو ماه بسیار مهم را از دست دادند.
اکنون علاوه بر کاهش تولید گروه اوپک پلاس، انتظار میرود برخی از کشورهای مصرف کننده خرید نفت را برای پر کردن ذخایر نفت استراتژیک خود افزایش دهند.
بر اساس گزارش رویترز، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که منتظر جزییات بیشتر در خصوص کاهش تولید برنامه ریزی شده و پیشنهادات برای استفاده از مخازن استراتژیک است و کشورهایی مانند آمریکا، هند، چین و کره جنوبی پیشنهاد خرید نفت برای ذخیره سازی را مطرح کرده یا در حال بررسی آن هستند.
- 18
- 4