دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۵۸ - ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۰۱۷
نفت و انرژی

عراق ۶۰۰ هزار بشکه در روز تولید نفت خود را کاهش می دهد

قیمت نفت در ۲۰ اردیبهشت ۹۹/ آیا روند صعودی قیمت نفت موقتی است؟

افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

 قیمت نفت که چند هفته‌ای را به دلیل کاهش تقاضا به دنبال شیوع کرونا و محدودیت‌های تردد در سراسر جهان،‌ با کاهش قیمت پشت سر گذاشته بود، ‌هفته گذشته را با توجه به اجرای توافق کاهش تولید اوپک پلاس و همچنین کاهش محدودیت‌های قرنطینه با رشد قیمت به پایان برد.

کرونا همچنان بر بازارهای مختلف از بورس گرفته تا طلای و نفت سایه انداخته است. در این میان بازار نفت تجربه‌های جدید را به واسطه شیوع کرونا در یک ماه گذشته داشته که عجیب‌ترین آن را می‌توان منفی شدن قیمت نفت شاخص آمریکا در سررسید تحویل ماه می میلادی به دلیل پر شدن مخازن ذخیره سازی دانست.

در واقع در حدود ۵ ماهی که سر و کله کرونا در جهان پیدا شده، ‌مصرف سوخت به پایین‌ترین حد خود در ۳۰ سال گذشته رسیده است که مهمترین دلیل آن کاهش سفر و محدودیت‌های تردد برای قطع زنجیره انتقال کرونا بوده است.

کاهش مصرف سوخت در گوشه و کنار دنیا زمینه را برای کاهش تقاضا فراهم کرده تا آنجا که در ماه گذشته میلادی، ‌حدود ۳۰ درصد از تقاضا از بازار نفت کم شد.

اما کاهش مصرف در افت قیمت نفت تنها نبود. افزایش تولید نفت از سوی تولیدکنندگان بزرگ به دنبال عدم توافق جدید برای کاهش تولید در هشتمین نشست اوپک پلاس نیز فشار مضاعفی بر بازار نفت داشت و قیمت‌ها را کاهش داد.

مسابقه تولید آنچنان شدید بوده که در ماه گذشته میلادی،‌ آمریکا ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز، عربستان ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز و روسیه ۱۱ میلیون و ۳۴۹ هزار بشکه در روز نفت تولید کردند.

با این حال کاهش محدودیت‌های قرنطینه در جهان و همچنین اجرایی شدن توافق کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه‌ای تولید نفت از سوی اعضای اوپک پلاس در هفته گذشته باعث شد تا قیمت‌ها به مدار صعود بازگردد.

قیمت نفت برنت نیز در هفته‌ای که گذشت بعد از چند هفته به بالای ۳۰ دلار در هر بشکه باز گشت.

برنت که هفته را با قیمت ۲۶ دلار و ۴۴ سنت آغاز کرده بود با رشدی ۱۷ درصدی به ۳۰ دلار و ۹۷ سنت در هر بشکه رسید.

نفت شاخص آمریکا نیز از ۱۹ دلار و ۶۹ سنت به ۲۴ دلار و ۷۴ سنت رسید که نشان‌دهنده رشدی ۲۵.۵ درصدی است.

به نظر می‌رسد به تدریج محدودیت‌های تردد در جهان در حال کاهش است،‌ موضوعی که می‌تواند امیدواری‌ها را به تحریک تقاضا برای سوخت بیشتر کند. آمارها نشان می‌دهد، مصرف‌کنندگان آمریکایی در هفته منتهی به اول ماه می روزانه متوسط ۶.۶۶ میلیون بشکه بنزین خریداری کردند که ۱۱ درصد از هفته قبل از آن بیشتر بوده و در واقع نشانه‌ای از بهبود تقاضا است.

عراق ۶۰۰ هزار بشکه در روز تولید نفت خود را کاهش می دهد

وزارت نفت عراق در حال بررسی ۶۰۰ هزار بشکه در روز کاهش تولید نفت خود است تا به تعهد خود در برابر قرارداد جهانی کاهش تولید اوپک و متحدانش عمل کند.

 به گزارش تسنیم به نقل از نشریه تخصصی ایراک اویل ریپورت، وزارت نفت عراق در حال بررسی ۶۰۰ هزار بشکه در روز کاهش تولید جدید است تا به تعهد خود در برابر قرارداد جهانی کاهش تولید اوپک و متحدانش عمل کند. هدف از بسته شدن این قرارداد کاهش عرضه نفت به بازارهای جهان و افزایش قیمت آن است.

 بر اساس اطلاعاتی که از تمام میادین نفتی عراق جمع‌آوری شده و با توجه به کاهش تولیدی که طی ماه گذشته صورت گرفته، کل تولید نفت عراق در ماه آوریل تا ۴.۳۸ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

برنامه  جدید کاهش تولید عراق شامل ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش تولید از میادین نفتی می‌شود که توسط شرکت‌های نفتی بین‌المللی اداره می‌شوند. به این ترتیب تولید نفت این کشور در ماه مه تا فقط ۴ میلیون بشکه در روز کاهش می یابد.

وزارت نفت عراق معمولاً اهداف ماهانه تولید را به شرکت های نفت دولتی این کشور اعلام می‌کند و بعد، شرکت ها مسئول مدیریت تولید در این میادین نفتی هستند.

روند صعودی قیمت نفت موقتی است؟

قیمت نفت در روزهای اخیر با خوش بینی معامله‌گران به بازگشایی اقتصادهای کرونا زده و آغاز بهبود تقاضا، روند صعودی داشته است اما برخی از تحلیلگران هشدار می‌دهند که روند صعودی نفت ممکن است زودهنگام باشد.

افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

به گزارش ایسنا، قیمت وست تگزاس اینترمدیت در مدت بیش از یک هفته دو برابر شده و از ۱۲ به ۲۴ دلار در هر بشکه رسیده است. شواهدی از به کف رسیدن افت تقاضا و آغاز بهبود آن از رکورد پایین اخیر وجود دارد. تقاضا برای بنزین در آمریکا به مدت دو هفته متوالی رشد داشته و از ۵.۱ میلیون بشکه در روز در اواسط آوریل به ۶.۶۶ میلیون بشکه در روز در اول ماه مه رسید.

در بخش عرضه هم علاوه بر اجرای توافق کاهش تولید اوپک پلاس، تعطیلی‌های تولید در خارج از این گروه انجام شده و تولید نفت آمریکا از اواخر مارس به میزان ۱.۱ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است و در ابتدای ماه مه به پایین ۱۲ میلیون بشکه در روز رسید.

تحلیلگران کومرس بانک در یادداشتی نوشتند: در حالی که قیمت نفت تا دو هفته پیش روند نزولی داشت و همه درباره منفی شدن قیمت وست تگزاس اینترمدیت صحبت می‌کردند، خوش بینی اکنون همه جا ملموس است.

افزایش قیمتهای نفت منعکس کننده صعود بازارهای مالی است. شاخص داوجونز اینداستریال اوریج از اواسط مارس حدود ۳۰ درصد صعود کرده است. بانک مرکزی آمریکا تریلیونها دلار نقدینگی به بازارهای سهام و اوراق قرضه تزریق کرده است.

اما در کنار خوش‌بینی بازار مالی، حدود ۳۳ میلیون نفر در آمریکا متقاضی دریافت بیمه بیکاری شده‌اند. کسب و کارهای کوچک همه جا در حال از بین رفتن هستند و شکاف عظیمی بین بازارهای مالی و اقتصاد واقعی به وجود آمده که ناپایدار است.

در بخش نفت و گاز هم وضعیت مشابهی مشاهده می‌شود. سهام انرژی از مارس و با وجود فشار نزولی شدیدی که در بازار وجود داشت، رشد چشمگیری داشته است و با وجود محدودیت ماندن ظرفیت مخازن نفت، قیمتهای نفت روند صعودی پیدا کرده است. قیمت پایین ۳۰ دلار وست تگزاس اینترمدیت برای صنعت نفت وحشتناک است اما افزایش چشمگیر قیمت نفت در دو هفته گذشته را نمی‌توان نادیده گرفت.

تحلیلگران کومرس بانک با اشاره به این که بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت روز پنج شنبه به ۳۳ دلار در هر بشکه صعود کرد، هشدار دادند ما بر این باوریم که رونق فعلی در بازار نفت زودهنگام است.

در بازارهای گاز طبیعی هم وضعیت مشابهی دیده می‌شود. در حالی که قیمت گاز طبیعی بازار نایمکس در اکثر اوقات سال ۲۰۲۰ پایین دو دلار به ازای هر یک میلیون واحد حرارتی بریتیش (MMBtu) بود، اما از اواسط آوریل بیش از ۳۰ درصد رشد کرده و در پنجم ماه مه به دو دلار و ۱۳ سنت رسید. دلیل این افزایش تا حدودی زیادی به تعطیلی‌های صورت گرفته در تولید منطقه پرمیان و انتظار برای کاهش استخراج گاز و انفجار خط لوله تتکو مربوط بوده است.

اما تحلیلگران بانک گلدمن ساکس با اشاره به منطقی بودن افزایش اخیر با توجه به انتظارات برای کاهش چشمگیر تولید، اظهار کرده‌اند که قیمت گاز بازار نایمکس در تابستان ۲۰۲۰ بیش از حد رشد کرده است.

با این حال صعود قیمتهای نفت خیره‌کننده‌تر بوده است. به گفته بیورنار تونهاگن، مدیر بازارهای نفت شرکت تحقیقاتی "ریستاد انرژی"، مسئله این نیست که آیا افزایش قیمتها متوقف خواهد شد یا نه بلکه سوال این است که چه زمانی این اتفاق می‌افتد. تعطیلی‌های صورت گرفته در بخش تولید به کاهش اشباع عرضه کمک کرده اما مسئله این است که همچنان میان عرضه و تقاضا توازن وجود ندارد و محدودیت بیشتر عرضه ضروری است. قیمتهای نفت احتمالا تا پایان مه کاهش بیشتری پیدا می‌کنند تا زمانی که پازل تعطیلی چاه‌های نفت کامل شود.

بانک استاندارد چارترد اخیرا در گزارشی اعلام کرد زخمهای متعدد ماندگاری از بحران جاری به وجود آمده که حل آنها سال‌ها طول خواهد کشید.

بر اساس گزارش اویل پرایس، بعلاوه همان طور که تحلیلگران کومرس بانک عنوان کردند، پاندمی جهانی به پایان نمی‌رسد و اقتصاد جهانی برای بهبود به سختی تقلا خواهد کرد. خطر موج دوم ابتلا به ویروس کرونا و تعطیلی گسترده اقتصادی واقعی است. حتی با وجود ازسرگیری فعالیت اقتصادی، تقاضا ممکن است در سالهای آینده پایین‌تر از سطح سال ۲۰۱۹ بماند.

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش