در حالیکه موارد جدید ابتلا به کرونا در چند کشور جهان افزایش یافته و تولیدکنندگان عمده نفت خود را برای افزایش نسبی تولید آماده می کنند، قیمت نفت امروز شاهد اندکی کاهش بود.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۵ سنت معادل ۰.۳۵ درصد افت به ۴۳ دلار و ۲۲ سنت رسید. قیمت نفت خام ایالات متحده آمریکا برای تحویل در ماه اوت نیز امروز با ۸ سنت معادل ۰.۲۰ درصد افت به ۴۰ دلار و ۶۷ سنت رسید.
روز پنج شنبه آمریکا اعلامکرد که دست کم ۷۵ هزار نفر تنها در یک روز به ویروس کرونا (corona) مبتلا شده اند که یک رقم بی سابقه به شمار می رود. در اسپانیا و استرالیا نیز بالاترین میزان ابتلا به کرونا در طی بیش از ۲ ماه گذشته مشاهده شده است. همچنین موارد ابتلا در هند و برزیل نیز هم چنان در حال افزایش است.
روز پنج شنبه بعد از آنکه اعضای اوپک(OPEC) و متحدانش توافق کردند که تولید خود را از ماه آتی اندکی افزایش دهند قیمت نفت شاهد یک درصد کاهش بود.
ولی در عین حال بعضی از اعضای گروه اوپک پلاس قرار است میزان تبعیت پائین اولیه خود از توافق کاهش تولید را طی ماه های آینده جبران کنند و این شاید بتواند به پائین ماندن عرضه نفت کمک کند. به گفته کارشناس کامنولث بانک: «بازار این اطمینان را پیدا کرده که اوپک پلاس به دقت شرایط بازار را رصد می کند تا اطمینان یابد که اقداماتش قیمت ها را به مسیری نادرست سوق نمی دهد.»
با توجه به احتمال بازگشت بخشی از نفت آمریکا به بازار و نامشخص بودن چشمانداز آینده تقاضا برای مصرف انرژی، تحلیلگران انتظار دارند قیمت ها در بازار نفت بین ۴۰ تا ۵۰ دلار در هر بشکه باقی بماند.
افشای نگرانیهای اوپک از ریسک موج دوم کرونا
ایسنا نوشت: اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان که در قالب گروه اوپک پلاس توافق کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز را از ماه مه به اجرا گذاشته اند، با اشاره به احیای تدریجی تقاضای جهانی برای نفت همزمان با گشایش اقتصادها از قرنطینه وضع شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، اعلام کرده اند قصد دارند از اوت محدودیت عرضه خود را به ۷.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.
اوپک انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت پس از این که امسال ۹ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرد، در سال میلادی آینده هفت میلیون بشکه در روز رشد کند. این گروه می خواهد تولیدش را در سال ۲۰۲۱ به میزان شش میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
اما تحقیقات داخلی اوپک که توسط رویترز مشاهده شده است، نشان می دهد که اگر موج دوم شیوع ویروس کرونا باعث وضع مجدد قرنطینه در سراسر جهان شود، اهداف مذکور به مخاطره خواهند افتاد.
چنین سناریویی تقاضا برای نفت را در سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۱ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داد و از همه مهمتر، باعث اشباع ذخایر نفت می شود که معیار اصلی اوپک برای بررسی کارآمدی کاهش تولید است.
در این تحقیق که برای نشست روز چهارشنبه کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس آماده شده بود، آمده است: باید توجه داشت که در این سناریو، مجموع ذخایر نفت در سال ۲۰۲۰ به رکورد بی سابقه ۱.۲۱۸ میلیارد بشکه صعود خواهد کرد.
چنین آماری معادل نگه داشتن بیش از ۱۲ روز تولید جهانی نفت در ذخایر به دلیل تقاضای ضعیف است.
بر اساس گزارش رویترز، تحت چنین سناریویی، ذخایر نفت در سه ماهه سوم کاهش پیدا نخواهند کرد و در سه ماهه چهارم تنها اندکی کاهش پیدا می کند و حدود ۱۴۹ میلیون بشکه بالاتر از میانگین پنج ساله ذخایر در کشورهای صنعتی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) می ماند.
اوپک اعلام کرده که می خواهد ذخایر نفت را در میانگین پنج ساله یا پایینتر از آن نگه دارد. تحت سناریوی اولیه، پیش بینی شده است که ذخایر نفت در کشورهای عضو OECD تا پایان سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۰۴ میلیون بشکه پایین میانگین پنج ساله خواهد بود.
- 16
- 6