قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۷ سنت معادل ۰.۳۸ درصد رشد به ۴۵ دلار و ۷ سنت رسید.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، به دنبال تلاش های تولیدکنندگان بزرگ برای پایین نگه داشتن میزان تولید نفت به علت نگرانی ها از کندی روند ترمیم اقتصاد بحران زده جهان قیمت نفت روز جمعه شاهد افزایش بود و در مسیر ثبت سومین هفته افزایشی متوالی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۷ سنت معادل ۰.۳۸ درصد رشد به ۴۵ دلار و ۷ سنت رسید. نفت برنت در مسیر رشد هفتگی نیم درصدی قرار گرفته است. قیمت نفت خام آمریکا ولی امروز متأثر از نگرانی های موجود در مورد روند کند ترمیم اقتصادی ۳۵ سنت معادل ۰.۸۲ درصد افت داشت و به ۴۲ دلار و ۵۸ سنت رسید. نفت خام آمریکا در مسیر ثبت رشد هفتگی حدودا ۲ درصدی قرار دارد.
دیروز و بعد از انتشار آمارهای نگران کننده از رشد بیکاران در آمریکا قیمت هر دو شاخص نفتی شاهد افت حدودا یک درصدی بود.
در همین حال، یک گزارش داخلی منتشر شده توسط اوپک و متحدانش نشان می دهد که گروه اوپک پلاس روی کاهش تولید آن دست از اعضای خود که تبعیت بالایی از توافق کاهش تولید نداشته اند متمرکز شده است.
اوپک پلاس دریافته که بعضی از اعضا برای جبران مازاد عرضه خود در ماه های گذشته باید تولید خود را به میزان ۲.۳۱ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.
لوئیز کروس، مسوول بخش سرمایه گذاری در موسسه بتاشیرز کپیتال در این مورد اظهارکرد: «آن ها کاملاً روی میزان تبعیت اعضای اوپک از توافق کاهش تولید متمرکز شده اند. آن ها اعلام کرده اند که عراق و نیجریه از تعهدات خود پیروی نمی کنند. این مسأله تأثير مثبتی بر قیمت ها گذاشته است.»
بر اساس گزارش داخلی اوپک پلاس، این گروه انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در امسال میلادی با ۹.۱ میلیون بشکه کاهش روبرو شود که ۱۰۰ هزار بشکه بیشتر از پیش بینی قبلی است.
تقاضای نفت تا پایان ۲۰۲۰ به سطح پیش از شیوع کرونا (corona) میرسد
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر نفت عربستان سعودی عقیده دارد تقاضای جهانی برای نفت تا پایان سال جاری میلادی به سطح قبل از بحران کرونا باز می گردد. او این اظهارات را پیش از برگزاری نشست کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق کاهش تولید اوپک پلاس بیان کرده است.
او مخصوصاً انتظار دارد تقاضای نفت به ۹۷ درصد سطح تقاضا قبل از بحران کرونا برسد.
نرخ تعهد ائتلاف اوپک پلاس به قرارداد کاهش تولید در ماه جولای هم برابر با ۹۷ درصد بوده است.
عربستان به شدت بر اعضایی از این ائتلاف که به تعهد خود پایبند نبوده اند فشار آورده است. این کشورها شامل عراق و نیجریه میشوند که نتوانستند تولید خود را طبق سهمیه شان پائین بیاورند.
نیجریه و عراق بهمراه سایر کشورهایی که تعهد چندانی به قرارداد کاهش تولید نداشته اند از جمله قزاقستان و آنگولا، توافق کرده اند طی دو ماه آینده مازاد تولید خود را جبران کنند.
وزیر نفت عربستان گفت تمام مازاد تولید باید تا پایان سپتامبر از بازار خارج شود. ولی رسیدن به این هدف مستلزم همکاري کامل نیجریه و عراق است که با کاهش تولید خود مشکل دارند و هیچ طرح خاصی برای تحقیقات به قرارداد کاهش تولید ارائه نداده اند.
عبدالعزیز اعلامکرد علیرغم عملکرد ضعیف بعضی کشورها در کاهش تولید، بازار نفت بخاطر کاهش ذخایر جهانی، کم شدن تعداد ذخایر شناور و افزایش تقاضا برای بنزین و دیزل، نشانه هایی از بهبود را داشته است.
با وجود گزارش آژانس بین المللی انرژی(IEA) مبنی کاهش ذخایر نفت و بنزین در سراسر جهان و علیرغم اظهارنظرهای مثبت و خوش بینانه عبدالعزیز بن سلمان، قیمت نفت در روز چهارشنبه کاهش یافت.
تقاضا برای نفتکش ها با محدود شدن صادرات اوپک کاهش یافت
تقاضا برای نفتکش ها در تابستان بخاطر کاهش تولید نفت اوپک تا پائین ترین رقم طی سه دهه گذشته و همچنین کاهش شدید صادرات در نتیجه قرارداد اوپک پلاس، پائین آمده است.
تقاضا برای نفت کش ۱۸.۶ درصد در ماه جولای نسبت به سال قبل کاهش یافته است که بيش ترین کاهش از زمان آغاز تاثیر همه گیری ویروس کرونا بر بازارهای نفت است. بيش ترین کاهش تقاضا مربوط به خاورمیانه می شود چون تولیدکنندگان اصلی در این منطقه و اعضای اوپک تولید و صادرات خود را به خاطر کاهش تقاضای جهانی نفت پائین آورده اند.
اطلاعات نشریه لوید لیست که اطلاعات مربوط به کشتیرانی را بصورت هفتگی منتشر می کند، نشان می دهد صادرکنندگان غیر اوپک(OPEC) در ماههای ژوئن و جولای، سهم بازار را از نظر تقاضا برای نفتکش از اوپک گرفته اند.
با وجود این که ائتلاف اوپک پلاس از اول ماه اوت ۲ میلیون بشکه در روز از کاهش تولید خود را کم کرده است، انتظار نمی رود تقاضا برای نفت کش در عربستان سعودی در در این ماه افزایش یابد.
- 15
- 5