به گزارش بهارنیوز به نقل از یورونیوز، ایران اعلام کرده است که برای احداث خط لوله انتقال نفت خام ۴۲ اینچی بیش از ۱.۵ میلیارد یورو هزینه خواهد کرد تا پایانه های صادراتی خود را متنوع کند. در حال حاضر، پایانه جزیره خارک بار ۸۰ درصد صادرات نفت خام ایران را برعهده دارد؛ پایانه ای که در طول جنگ ایران و عراق نیز به پاشنه آشیل صنعت نفت ایران بدل شده بود و بمباران مداوم آن، استمرار صادرات نفت ایران را با مشکل مواجه می کرد.
بر همین اساس، ایران در تلاش است تا سطح آسیب پذیری صادرات نفت خود را با احداث خط لوله ای هزار و ۱۰۰ کیلومتری که از تلمبه خانه ای در گوره استان بوشهر آغاز می شود و پس از عبور از استان فارس به پایانه جدید بندر جاسک واقع در سواحل مکران استان هرمزگان می رسد ، کاهش دهد؛ پایانه ای در حاشیه دریای عمان و دورتر از خلیج فارس و تنگه هرمز پرالتهاب و رو به آبهای آزادی که به بازارهای هدف ایران در آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، نزدیک تر است.بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران پيشتر اعلام کرده بود که اولین محصولی که از بندر جاسک صادرخواهد شد میعانات گازی پارس جنوبی است که اواخر سال انجام خواهد شد و تا قبل از پایان دولت، رساندن نفت و میعانات به جاسک آغاز می شود.
شرکت ملی نفت ایران نیز اخیرا از پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی این پروژه خبر داده و ابراز امیدواری کرده که باتوجه به روند پیشرفت کار، اولین محموله نفتی تا پایان سال از پایانه جاسک صادر می شود. ظرفیت انتقال روزانه این خط لوله، حدود یک میلیون بشکه نفت خام اعلام شده است.
صادرات روزانه نفت ایران بعد از اجرای توافق هسته ای ایران و ۶ قدرت جهانی و تا پیش از بازگشت تحریم های نفتی آمریکا علیه این کشور به بالای ۲ میلیون بشکه رسیده بود. دولت آمریکا پس از خروج از برجام و از ماه مه سال ۲۰۱۹ تحریم همه جانبه نفت ایران را با هدف به صفر رساندن صادرات این کشور به اجرا گذاشته است.
- 16
- 5