به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، در حالی که کاهش تولید عرضه کنندگان بزرگ سبب کاهش شکاف بین عرضه و تقاضا شده و خوش بینی نسبت به افزایش تقاضای جهانی نفت در نیمه دوم سال در حال افزایش است، قیمت نفت برنت روز جمعه اندکی علیرغم کاهش جزیی در نزدیکی ۷۰ دلار باقی ماند.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۹ سنت معادل ۰.۱۳ درصد کاهش به ۶۹ دلار و ۵۴ سنت رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا برای تحویل در ماه آوریل با ۱۸ سنت معادل ۰.۲۷ درصد کاهش به ۶۵ دلار و ۸۴ سنت رسید.
نفت برنت پس از رسیدن به بالاترین رقم ۱۳ ماه اخیر در روز دوشنبه که پس از حملات حوثی های یمن به تأسیسات نفتی عربستان اتفاق افتاد، در مسیر ثبت هشتمین افزایش هفتگی متوالی قرار دارد.
عامل دیگری که باعث رشد قیمت نفت شده، تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش موسوم به اوپک پلاس برای تداوم عرضه محدود نفت در ماه آوریل بوده است.
با توجه به پیش بینی ترمیم تقاضا برای نفت در نیمه دوم سال سرمایه گذاران در حال سرمایه گذاری بیشتر در بازارهایی نظیر بازار نفت هستند. با افزایش جمعیت واکسینه شده در کشورهای مختلف رشد اقتصادی به آرامی در حال ترمیم است و احتمالا طی ماه های آینده تعداد سفرها و حجم حمل و نقل هوایی و جاده ای افزایش خواهد یافت.
تحلیلگران موسسه اف جی ای در یادداشتی نوشتند:« با فرض موفقیت آمیز بودن برنامه های واکسیناسیون، ما انتظار داریم تقاضا برای بنزین در تابستان امسال و همزمان با فصل سفرها در آمریکا و اروپا افزایش یابد.»
آمریکا بعنوان بزرگترین مصرف کننده نفت جهان هفته گذشته شاهد کاهش قابل توجه ذخایر بنزین خود بود. اوپک دیروز اعلامکرد، ترمیم تقاضا برای نفت عمدتا در نیمه دوم سال رخ خواهد داد.
***
نفت سنگین ایران گران شد
قیمت نفت سنگین ایران در فوریه برای چهارمین ماه متوالی افزایش پیدا کرد و به ۶۰ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با قیمت ۵۴ دلار و ۳۸ سنت در ژانویه، شش دلار و ۲۸ سنت معادل ۱۱.۵ درصد افزایش داشت.
میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون ۵۷ دلار و ۵۲ سنت در مقایسه با ۵۷ دلار و ۹۷ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ بوده است.
ارزش سبد نفتی اوپک در فوریه به ۶۱ دلار و پنج سنت در هر بشکه رسید و در مقایسه با ۵۴ دلار و ۳۸ سنت در ژانویه، شش دلار و ۶۷ سنت معادل ۱۲.۳ درصد رشد نشان داد. همسو با افزایش قیمتهای پایه مرتبط و قیمتهای فروش رسمی به خصوص به آسیا، ارزش سبد نفتی اوپک در فوریه برای چهارمین ماه متوالی رشد کرد و به بالاترین حد از ژانویه سال ۲۰۲۰ رسید.
میانگین ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال۲۰۲۱ تاکنون ۵۷ دلار و ۷۲ سنت در هر بشکه در مقایسه با ۶۰ دلار و ۶۴ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ بوده است که دو دلار و ۸۳ سنت معادل ۴.۷ درصد کاهش نشان می دهد.
طبق گزارش منابع ثانویه، تولید نفت اوپک (OPEC) متشکل از ۱۳ کشور در فوریه به ۲۴.۸۵ میلیون بشکه در روز رسید که ۰.۶۵ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ژانویه کاهش داشت. تولید نفت در نیجریه، عراق، ایران، ونزوئلا و لیبی افزایش پیدا کرد و در عربستان سعودی و آنگولا کاهش داشت. تولید نفت ایران ۳۵ هزار بشکه در روز افزایش داشت و به ۲.۱۲۰ میلیون بشکه در روز رسید.
- 14
- 3