یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۵:۲۸ - ۱۴ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۱۱۱۴
بورس و سهام

بازگشت بورس به مدار صعودی/ ثبت دو میلیون معامله در بورس انرژی طی سال ۹۹

شاخص کل در بازار بورس امروز,آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص کل در بازار بورس امروز (دوشنبه، ۱۴ تیرماه) ۱۰ هزار و ۸۹۳ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۲۵۴ هزار واحد رسید.

برپایه معاملات امروز بیش از ۶ میلیارد و ۷۱۴ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۹ هزار و ۸۷۵ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با چهار هزار و ۳۹۵ واحد افزایش به ۳۸۶ هزار و ۴۷۶ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با دو هزار و ۸۰۸ واحد رشد به ۲۴۶ هزار و ۹۵۱ واحد رسید.

شاخص بازار اول ۱۰ هزار و ۳۶۱ واحد و شاخص بازار دوم ۱۳ هزار و ۹۰۷ واحد افزایش داشتند.

علاوه بر این در بین همه نمادها، نماد نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با یک هزار و ۱۰۴ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۹۵۳ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۸۰۲ واحد، پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۵۱۷ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۵۱۱ واحد، بانک پارسیان (وپارس) با ۴۹۸ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۴۸۷ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۴۷۰ واحد، سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با ۴۱۵ واحد و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۳۵۷ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۶۰۵ واحد، پتروشیمی نوری (نوری) با ۳۲۵ واحد، صنایع شیمیایی فارس (شفارس) با ۲۱۴ واحد، شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان کرمان (سکرمان) با ۱۱۰ واحد، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (وامید) با ۹۷ واحد، سرمایه گذاری امید (والبر) با ۸۸ واحد و فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۷۳ واحد تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند.

بر پایه این گزارش، امروز نماد لیزینگ کارآفرین (ولکار)، گروه دارویی برکت (برکت)، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، گروه مدیریت ارزش سرمایه صندوق بازنشستگی کشوری (ومدیر)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) و فرآوری معدنی اپال کانی پارس (اپال) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.

گروه شیمیایی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه ۴۱۸ میلیون و ۸۱۷ هزار برگه سهم به ارزش پنج هزار و ۷۱۸ میلیارد ریال دادوستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۹۴ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۸ هزار و ۲۱۰ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار دو میلیارد و ۳۶ میلیون برگه سهم به ارزش ۱۶۹ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال دادوستد شد.

امروز نماد پتروشیمی تندگویان (شگویا)، پتروشیمی مارون (مارون)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، فرابورس ایران (فرابورس)، ‌ زغال سنگ پرورده طبس (کزغال)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، توسعه و عمران استان کرمان (کرمان)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا) و صنعتی مینو (غصینو) تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.

همچنین پلیمر آریا ساسول (آریا)، بیمه کوثر (کوثر)، آسیا سیر ارس (حآسا)، تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا)، بیمه معلم (ومعلم) و بیمه سامان (بساما) با تاثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.

ثبت دو میلیون معامله در بورس انرژی طی سال ۹۹

مدیر عامل بورس انرژی گفت: سال ۹۹ سالی منحصر به فرد برای بورس انرژی بود، به طوری که در بازار فیزیکی و رینگ داخلی بیش از دو میلیون و ۱۸۴ هزار و ۷۶۲ تن معامله داشتیم.

شاخص کل در بازار بورس امروز,آخرین وضعیت شاخص فرابورس

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نقوی، مدیرعامل بورس انرژی گفت: نسبت به سال گذشته ۷۵ درصد رشد معامله داشته ایم، در بازار برق امسال بیش از ۳ میلیارد و ۸۱۱ میلیون کیلو وات ساعت برق مورد معامله قرار گرفته است که ارزش معاملاتش بالغ بر ۲۱۵ میلیارد تومان است.

وی افزود: در بازار هیدروکربوری در رینگ بین الملل و داخلی در مجموع ۲ میلیون و ۴۲۹ تن انواع فراورده‌ها مورد معامله قرار گرفته است که ارزش آن ۲۵ هزار میلیارد تومان است. در بازار اوراق سلف موازی استاندارد ۳۶۰۰ میلیارد اوراق مورد معامله قرار گرفته است، که نسبت به سال گذشته ۷۵ درصد رشد داشته ایم، نکته قابل توجه این است که از ابتدای تاسیس بورس انرژی تاکنون ۳۵ میلیون تن انواع فرآورده معامله شده است، که ۱۶ میلیون تن آن در سال ۹۹ بوده است، که این امر بیانگر این است که بیشترین معاملات در سال ۹۹ صورت گرفته وعمده باقی مانده آن در سال ۹۸ و ۹۷ بوده است.

نقوی تاکید کرد: معاملات کالا‌ها در بورس انرژی ایران از ۱۹ اسفند ۱۳۹۱ شروع شده و در حال حاضر ۷۴ کارگزاری عضو بورس انرژی ایران هستند و از ۹۶ ایستگاه معاملاتی، معاملاتشان را انجام می‌دهند.

مدیرعامل بورس انرژی تشریح کرد: سال ۹۹ سالی منحصر به فرد برای بورس انرژی بود، به طوری که در بازار فیزیکی، رینگ داخلی بیش از دو میلیون و ۱۸۴ هزار ۷۶۲ تن معامله داشتیم و در رینگ بین‌الملل بیش از ۱۳ میلیون و ۹۷۳ هزار ۱۸۲ تن انواع فرآورده با ارزشی بالغ بر ۹۲ هزار میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفته است.

نقوی در رابطه با بازار برق گفت: در حوزه بازار برق، ۳۸ نیروگاه خصوصی و ۳۶ نیروگاه دولتی برق عرضه کردند و ۳۹ شرکت توزیع، برق را خریداری می‌کنند و ۳۶ شرکت خرده فروشی فعال هستند، در بورس انرژی در حال حاضر ۶۰۰ شخص حقوقی نیز فعالیت می‌کنند.

نقوی در صحبت‌های خود از برنامه این شرکت برای راه‌اندازی بازار قراردا‌های آتی بر روی فرآورده‌های نفتی و معامله پذیرکردن گواهی صرفه‌جویی و توسعه بازار مصرف‌کنندگان بالای پنج مگاوات برق در سال ۱۴۰۰ خبر داد.

وی افزود: در نیمه اول امسال معاملات قرارداد آتی را شروع کردیم و بنزین، نفت و متانول را مورد معامله قرار داده ایم و قرار است سایر فرآورده‌ها را هم اضافه کنیم.

مدیر عامل بورس انرژی تصریح کرد: یکی دیگر از اهداف بورس انرژی توسعه بازار فیزیکی است، به اضافه ایجاد بازار گاز طبیعی و اوراق مشتقه اش که در بسیاری از بورس‌ها دنیا معامله می‌شود، که در راستای بازار گاز طبیعی کار گروهی بین شرکت بورس انرژی و شرکت ملی گاز تشکیل شده است.

وی بیان کرد: یکی دیگر از اهداف بورس انرژی توسعه بازار فیزیکی است، به اضافه ایجاد بازار گاز طبیعی و اوراق مشتقه اش که در بسیاری از بورس‌ها دنیا معامله می‌شوند، که در راستای بازار گاز طبیعی کار گروهی بین شرکت بورس انرژی و شرکت ملی گاز تشکیل شده است.

مدیر عامل بورس انرژی در پاسخ به این پرسش که چرا بورس نفت نتوانسته است تا به حال موفق عمل کند؟ تشریح کرد: ما از لحاظ مقررات نیازی به مقررات جدیدی نداریم در قانون برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی تاکید شده که نفت خام را به عنوان خوراک پالایشگاه‌ها عرضه کنند، که می‌تواند نسبت به عرضه‌ای که خارج از بورس باشد از تخفیف دو درصدی پالایشگاه‌ها هم بهره ببرند، پس سود می‌کنند.

وی گفت: عرضه موفق عرضه‌ای است که به صورت مستمر اتفاق بیفتد، برای این امر باید معاملات در بورس انجام شود، اما اگر عرضه کننده خواهان عرضه در خارج از بورس باشد باید آن عرضه را به بورس هدایت کند، در این حالت است که اگر برای عرضه کننده استثنایی قائل شویم یک بازار موازی خارج از بورس ایجاد کردیم.

نقوی در ادامه تاکید کرد: بستر بورس آمادگی کامل برای ارائه انواع فرآورده‌ها را دارد، ولی باید آمادگی کامل در طرف بین الملل نفت نیز فراهم باشد.

مدیرعامل بورس انرژی در پاسخ به پرسشی مبنی بر صندوق پروژه گفت: اولین صندوق پروژه در ایران برای یک نیروگاه تاسیس شد، در بودجه امسال خوشبختاته با تدبیری که سنجیده شد، این صندوق‌ها معاف از مالیات شدند و بورس انرژی با وزارت نفت و نیرو مکاتبه‌ای انجام داد که در آن اعلام آمادگی کرد.

مناطق آزاد مستعد تولید برق مورد نیاز کشور

مدیر عامل بورس انرژی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر این که تفاهمنامه را بورس انرژی با مناطق آزاد امضا کرده است؛ نقش بورس در تحقق این تفاهمنامه چیست؟ تشریح کرد: رویکرد جدیدی که در مناطق آزاد انجام شده بود در این راستا بازار سرمایه و بورس انرژی با منطق آزاد تفاهمنامه را امضا کردند، که در خصوص صادرات برق پیگیری هایش را انجام دادیم، چون در برخی از مناطق آزاد کشور نیروگاه‌هایی وجود دارد که قابلیت صادرات دارند و باید مکانیزم‌های صادرات برق در این راستا بررسی شود.

وی افزود: در رابطه با بازار آب بورس انرژی در گذشته مطالعاتی را انجام داده بودیم و در استان هرمزگان قرار بود یک بازار آب محلی را از طریق بورس انرژی ایجاد کنیم، اما از طریق درخواست کننده این درخواست ایجاد نشد.

وی افزود: بازار آب به علت منطقه‌ای بودنش پیچیدگی‌های بیشتری دارد، بورس انرژی به وزارت آب اعلام کرده است که این آمادگی از سمت بورس انرژی در رابطه با بازار آب وجود دارد در این راستا با مناطق آزاد هم این همکاری را خواهیم داشت که در صورت امکان در یکی از مناطق آزاد، اقدام به تاسیس بازار آب کنیم.

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش