پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۲۷ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۱۳۴۸
اقتصاد جهانی

تحریم روسیه؛ ادامه کار مک دونالد، استارباکس و کوکاکولا/ سکوت فست فودهای زنجیره ای در باره اوکراین

تحریم آمریکا علیه روسیه,تحریم های آمریکا
پس از تهاجم روسیه به اوکراین بسیاری از شرکت‌های بزرگ جهان فعالیت خود در روسیه را تعلیق کرده و بسیاری از فروشگاه‌های خود در این کشور را بستند.

به گزارش عصرایران، غول‌های فناوری مانند "اپل"، "سامسونگ" و خرده‌فروشی‌های لوکس مانند "هرمس" از روند تعلیق فعالیت یا بستن فروشگاه‌ها پیروی کردند اما شرکت‌های غذایی یا فست‌فودهای زنجیره ای آمریکایی، هنوز در روسیه باز هستند و به کار خود ادامه می‌دهند.

نیویورک تایمز نوشت: شرکت‌های غذایی آمریکا یا فست‌فودهای زنجیره‌ای این کشور در روسیه عمدتا در مورد اوکراین سکوت اختیار کرده اند.

اینک سرمایه گذاران بزرگ و گروه‌های مختلف مردم از طریق رسانه‌های اجتماعی فشار زیادی را بر تولیدکنندگان بزرگ غذایی آمریکا مانند کوکاکولا، پپسی و فست‌های زنجیره‌ای مک‌دونالد و "یام برندز" وارد می آورند. آنها خواهان توقف فعالیت این برندهای غذایی در روسیه هستند.

رئیس "صندوق بازنشستگی ایالت نیویورک" به عنوان شرکت سرمایه‌گذاری آمریکا در روزهای گذشته گفت: "این شرکت‌ها باید در نظر بگیرند که آیا انجام تجارت در روسیه در دوران فوق‌العاده بی@ثبات و حساس کنونی ارزش ریسک دارد یا خیر؟".

مک دونالد"، کوکاکولا، پپسی، "موندز اینترنشنال" (شرکت سازنده شکلات‌های توبلرون)، شرکت "اوریو" و "ریتز کراکر" به پیام‌هایی که خواستار توضیح فعالیت آنها در روسیه بود، پاسخ ندادند.

"استارباکس" و "یام برندز" در واکنش به تهاجم روسیه اعلام کردند که از تلاش های امدادی بشردوستانه حمایت می‌کنند. این دو شرکت حق امتیاز فست فودهای زنجیره ای "کی اف سی" و "پیتزا هات" را دارند.

برخلاف خرده فروشی‌هایی که از توقف فعالیت خود در روسیه خبر داده اند، برخی از شرکت‌های زنجیره ای آمریکا، مالک رستوران‌های روسیه محسوب نمی‌شوند و شعب رستوران تنها تحت نام این کمپانی‌ها در روسیه فعالیت می‌کنند.

در روسیه مجموعه‌ و شعبه‌های زنجیره‌ای استارباکس، "پاپا جانز" و "یام برندز"، "کی اف سی" و "پیتزا هات" به صورت "فرانچایز" اداره می‌شوند.

فرنچایز یک مدل از همکاری در کسب و کار است که برای عرضه یک محصول یا خدمت به کار می‌رود. یک رابطه مدت‌دار و بلندمدت که فرنچایز دهنده حق بهره‌مندی از لیسانس و برند خود را به فرنچایز گیرنده می‌دهد و در زمینه سازماندهی، آموزش، تامین مواد، بازاریابی و مدیریت به فرنچایز گیرنده کمک می‌کند. فرانچایز دهنده در ازای آموزش و بازاریابی خود، مبلغی از درآمد فرنچایز گیرنده را در اختیار می گیرد.

تحریم آمریکا علیه روسیه,تحریم های آمریکامجموعه "یام برندز" که بیش از ۱۰۰۰ شعبه "کی اف سی" و ۵۰ "پیتزا هات" در روسیه دارد گفت که شعبه هایش به صورت فرانچایزی اداره می‌شود و اعلام کرد کمک‌های خود به اوکراین را به سازمان‌های مختلف امدادی و بشردوستانه ارائه می‌دهد.

صاحبان امتیاز رستوران‌ها و شعب فست فود یا کافه‌های زنجیره‌ای آمریکایی در روسیه، عمدتا روابط نزدیکی با بانک‌ها و سرمایه‌گذاران بزرگ روسی دارند.

کارشناسان "فرانچایز" می‌گویند با توجه به توافقات، احتمالا مالک و اداره کننده شعب رستوران در روسیه حق تعطیلی رستوران در شرایط بحرانی یا ناآرامی سیاسی را دارد نه مجموعه اصلی برند.

فست‌فودها و شرکت‌های تولید غذا و نوشیدنی از اولین گروه‌های تجاری بودند که وارد بازار روسیه شدند و بسیاری از آنها  برای دهه‌ها و به شکلی زیرکانه در روسیه تجارت کردند.

در تنش‌‌ها و ناآرامی‌های گذشته نیز، تعداد زیادی از روس‌ها خواهان خوردن نوشابه‌، مرغ، پیتزا و برگرهای آمریکایی بودند.

در روز افتتاح اولین شعبه مک‌دونالد در میدان "پوشکین" مسکو (۱۹۹۰)، ۳۰ هزار شهروند روسی در مقابل این رستوران در صف ایستادند و طبق اعلام مقامات وقت مک دونالد، رکورد تاریخی‌ای را ثبت کردند. 

چند سال بعد "میخائیل گورباچف" رهبر سابق اتحاد جماهیر شوروی در تبلیغات "پیتزا هات" شرکت کرد.

مک دونالد برخلاف دیگر فست فود و کافه‌های زنجیره ای، مالک اکثر رستوران‌های خود در روسیه است. براساس توافق موجود در برگه‌های سرمایه گذاری، روسیه  ۹ درصد از درآمد کل شرکت و ۳ درصد درآمد عملیاتی این فست فودهای زنجیره ای را در اختیار می‌گیرد.

مک دونالد هیچ بیانیه‌ای را در مورد تهاجمبه اوکراین ارائه نداده است.

سخنگوی این شرکت به سوالات در باره باز بودن رستوران‌هایش در روسیه اشاره نکرد و در باره نحوه دریافت منابع غذایی یا پرداخت‌های مالی پاسخی نداد.

شرکت‌های لجستیک و حمل و نقل ارسال کالا به روسیه را متوقف کرده اند و دسترسی به سیستم‌های مالی و پرداخت‌های بین المللی در این کشور محدود شده یا امکان ندارد.

کمپانی پپسی هم در مورد فعالیت خود در روسیه بیانیه‌ای نداده است. سخنگویان این شرکت نیز به ایمیل‌های متعددی که خواستار اظهار نظر در این باره بودند، پاسخی ندادند.

این شرکت در وب‌سایت خود اعلام کرده که بزرگترین تولیدکننده مواد غذایی و نوشابه در روسیه است و صدها میلیون دلار برای سه کارخانه تولیدی در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده است.

در سال گذشته روسیه بیش از ۴ درصد از درآمد ۷۹.۴ میلیارد دلاری کمپانی پپسی را به خود اختصاص داد که حدود ۳.۴ میلیارد دلار می‌شود.

پپسی در اوایل دهه ۱۹۷۰ طی قراردادی به روسیه اجازه داد تا پپسی را یه صورت بطری در شوروی تولید کرده و بفروشد.

پس از آن پپسی به اولین محصول مصرفی آمریکا در اتحاد جماهیر شوروی تبدیل شد.

تحریم آمریکا علیه روسیه,تحریم های آمریکادر حالیکه بسیاری از غول‌های فناوری و برندهای خرده فروشی بزرگ غربی فعالیت خود در اوکراین را کاهش داده یا تعلیق کرده‌اند، مک‌دونالد و سایر فست‌فورهای زنجیره‌ای آمریکایی به فعالیت خود در روسیه ادامه می‌دهند

در مقابل این قرارداد، یکی از زیر مجموعه‌های کمپانی پپسی که پیشتر نوشیدنی‌ الکلیِ ودکای شوروی را به بازار آمریکا عرضه می‌کرد، حقوق انحصاری فروش دیگر نوشیدنی‌های الکلی مانند شامپاین، شراب و برندی شوروی در آمریکا را به دست آورد.

"کوین جاسون" مدیر عامل استارباکس در روز جمعه در بیانیه‌ای خطاب به کارکنان جهانی خود "حملات بی‌دلیل، ناعادلانه و وحشتناک" روسیه به اوکراین را محکوم کرد.

او افزود: شرکتش هر درآمدی از حق امتیاز شعبه‌های فعال در روسیه را در کنار سایر کمک‌های مالی به عنوان کمک‌های بشردوستانه به اوکراین اهدا خواهد کرد.

یکی از وبسایت‌های استارباکس که از سوی گروه کویتی "الشایا" در روسیه اداره می شود، در روز شنبه از فعالیت ۱۳۰ شعبه این برند در ساعات معمول کاری در روسیه خبر داد.

مجموعه "یام برندز" که بیش از ۱۰۰۰ شعبه "کی اف سی" و ۵۰ "پیتزا هات" در روسیه دارد گفت که شعبه هایش به صورت فرانچایزی اداره می‌شود و اعلام کرد کمک‌های خود به اوکراین را به سازمان‌های مختلف امدادی و بشردوستانه ارائه می‌دهد.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش