چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۵ - ۰۸ شهریور ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۰۰۷۱۵
اقتصاد جهانی

تلاش مادورو برای برون‌رفت از بحران اقتصادی؛

رستاخیز اقتصادی ونزوئلا

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان,ونزوئلا
ونزوئلا این روزها صدمه زیادی از ۲۴ ماه کاهش قیمت نفت دیده است و انتظار می‌رود اقتصاد این کشور تا ۱۰ درصد کوچک‌تر شود که بزرگ‌ترین انقباض اقتصادی در طول ۱۳ سال گذشته است.

به گزارش مهر به نقل از «یواس‌ای تودی»، درحالی‌که گزارش صندوق بین‌المللی پول می‌گوید نرخ تورم در این کشور به بیش از ۷۰۰ درصد رسیده است، برخی تحلیلگران اعتقاددارند که نرخ تورم هم اکنون نیز به یکهزار درصد رسیده است. ونزوئلایی‌ها هرروز با وضعیت بسیار پیچیده‌تری روبه‌رو شده و افزایش جرم،  جنایت و فساد، خاموشی‌های روزانه برق و کمبود مواد غذایی و دارویی را تجربه می‌کنند. ونزوئلایی‌ها در شرایط فعلی حتی به تجهیزات پزشکی و دارویی مانند آنتی‌بیوتیک که می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد، دسترسی ندارند. روز دوشنبه ۲۲ اوت نفت برنت به ۴۹ دلار در هر بشکه رسید اما دو سال پیش قیمت نفت برنت ۱۰۲ دلار در هر بشکه بود و در آن زمان نیز ونزوئلایی‌ها همچنان با مشکلات اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کردند. حتی با افزایش قیمت نفت خام نیز  بعید است که بتواند وضعیت این کشور را سامان ببخشد.

در این کشور ۹۶ درصد از درآمد ارزی از محل صنعت نفت به دست می‌آید و با فروپاشی قیمت نفت، درآمد این کشور بیش از ۵۰ درصد کاهش‌یافته است. اما علاوه بر کاهش درآمد، تولید نفت نیز در این کشور کاهش‌یافته و رنج اقتصادی را برای مردم این کشور مضاعف کرده است.

این مشکل می‌تواند بدتر هم شود. بسیاری از شرکت‌های خدماتی نفتی به دلیل مشکل در پرداخت طلب‌هایشان از سوی دولت و شرکت ملی نفت ونزوئلا (PDVAS) کارشان را در ونزوئلا به حالت تعلیق درآورده‌اند. پیمانکاران حفاری‌های نفتی در این کشور نیز به دلیل افزایش مطالباتشان تهدید کرده‌اند که ونزوئلا را ترک می کنند و همین مسئله میزان تولیدات نفتی این کشور را نیز به‌شدت کاهش داده است.

در تاریخ ۲۸ ژوئن سال جاری، شرکت خدمات نفتی «بیکر هیوز» گزارش داد که تعداد سکوهای نفتی در ونزوئلا از ۶۹ عدد به ۵۹ عدد در ماه می سال جاری کاهش‌یافته است. مدیرعامل شرکت پیمانکار نفتی ایتالیایی سایپم (SPA) گفت که این شرکت ۸۹ درصد از عملیات‌های بهره‌برداری از چاه‌های نفتی این کشور را به حالت تعلیق درآورده است. شرکت‌های دیگر ازجمله شلومبرگر و یا هالیبرتون نیز به دلیل صورتحساب‌های پرداخت‌نشده‌شان در حال کاهش فعالیت‌های خود در این کشور هستند. تعداد دکل‌های نفتی ونزوئلا که نشانه‌ای از چشم انداز تولید خوب بوده است در ماه ژوئیه از ۷۱ دکل به ۴۹ عدد کاهش پیداکرده است که پایین‌ترین میزان خود از سال ۲۰۱۱ تاکنون است.

به گفته دکتر «فرانسیسکو مونالدی» یکی از محققان سیاست انرژی آمریکای لاتین در موسسه بیکر در دانشگاه رایس هیوستون، از سال ۱۹۹۸ تولید نفت در ونزوئلا تا ۷۵۰ هزار بشکه در روز کاهش‌یافته و در سال ۲۰۱۶ به کاهش ۲۵۰ هزار بشکه‌ای در هرروز رسیده است. لوییزا پالاسیوس مدیر ارشد در موسسه مشاوران جهانی مدلی، بر این باور است که صادرات نفت خام ونزوئلا تا بیش از ۳۰۰ هزار بشکه در روز در ماه ژوئن در مقایسه با تولیدات سال ۲۰۱۵ کاهش‌یافته است.

 شرکت ملی نفت ونزوئلا(PDVSA) با شرکت‌های خدمات نفتی در حال مذاکره و رایزنی است که خدمات خود را بدون هزینه‌ به دولت ارائه داده و در قبال آن از ابزارهای مالی بهر مند شوند که به این پروسه اوراق بهادار سازی نام داده‌اند. اولوجیو دل پینو، وزیر نفت ونزوئلا ماه گذشته گفت که شرکت ملی نفت ونزوئلا با شرکت بین‌المللی ویدر فورد و هالیبرتون قراردادی امضا کرده و به امضای قرارداد با شلومبرگر نیز نزدیک شده است؛  این قراردادها حضور این شرکت‌ها در این کشور عضو اوپک را بیشتر می‌کنند. دل پینو درباره این قرار دادها گفت: «این مکانیسم امکان تبادل تجاری برای بدهی‌های مالی را بیشتر می‌کند.» در بیانیه منتشر شده برای این خبر آمده است که این امکان باعث می‌شود پیمانکاران بین‌المللی حضور پر رنگ‌تری در عملیات‌های استخراج نفت محلی داشته باشند و این طرح با استقبال تعداد زیادی از شرکت‌های مهم خدمات نفتی و حفاری رو به رو شده است. البته هنوز نامی از شرکت‌هایی که از این طرح استقبال کرده‌اند، مطرح نشده است. در سال‌های اخیر بدهی شرکت ملی نفت ونزوئلا از ۳ میلیارد دلار به بیش از ۴۳ میلیارد دلار رسیده است.

با توجه به بدهی بالای شرکت ملی نفت ونزوئلا، اولویت اول دولت پرداخت بدهی‌های این شرکت است و این برای مردم ونزوئلا به معنای رو به وخامت گذاشتن شرایط اقتصادی است.

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش