جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۰۴ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۰۸۰۳
اقتصاد جهانی

محبوبیت جهانی‌شدن در کشورهای شرقی از بلوک غرب سبقت گرفت

جهانی شدن,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

به گزارش دنیای اقتصاد، نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد محبوبیت «جهانی شدن» در کشورهای شرقی از بلوک غرب سبقت گرفته است. اگرچه مهد «جهانی شدن» در کشورهای غربی از جمله آمریکا، فرانسه و سایر متحدانشان بود، اما محبوبیت مردمی آن همزمان با شیوع سیاست‌های حمایت‌گرایی در دنیا، روز‌به‌‌روز کمتر می‌شود و برعکس آن در کشورهای شرقی که زمانی دارای اقتصادهای بسته بودند، علاقه‌مندی به «جهانی شدن» که نمادی از اقتصاد باز است، رو به افزایش است.

 

براساس این نظرسنجی، درصد نظرات مثبت، منفی و ممتنع شهروندان ۱۹ کشور جهان نسبت به «جهانی شدن» به‌دست آمده است. بر این اساس، مردم ویتنام بیشترین موافقت را با جهانی شدن (۹۱درصد مشارکت‌کنندگان در این کشور) اعلام کرده‌اند. بعد از آن، مردم کشورهای فیلیپین، هند، تایلند، مالزی و اندونزی بیشترین نظر مثبت درخصوص «جهانی شدن» را ثبت کرده‌اند.

 

در مقابل، سرخوردگی مردم فرانسه از «جهانی شدن» یکی از قابل توجه‌ترین نتایج این نظرسنجی است؛ به‌طوری‌که فرانسه کشوری است که منفی‌ترین دیدگاه را نسبت به «جهانی شدن» ثبت کرده و بعد از آن آمریکا و بریتانیا قرار دارند. اما در نهایت نتایج به‌دست‌آمده از مجموع کشورهای مورد بررسی بیانگر آن است که ۷۰ درصد مردم جهان نظر مثبت درخصوص «جهانی شدن» دارند.

 

در دهه‌های اخیر، کسب‌وکارهای بزرگ بیش از هر زمان دیگر جهانی شده‌اند. به‌رغم موج رو به افزایش سیاست‌های حمایت‌گرایانه نظیر شیوع پوپولیسم‌ سیاسی (که به‌دنبال برگزیت و پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شدت گرفت)، رشد ملی‌گرایی اقتصادی و چالش‌هایی که در زمینه مهاجرت وجود دارد، کارشناسان معتقدند «جهانی‌شدن» به مسیر خود ادامه خواهد داد.

 

در این رابطه آنابل گونزالس، رئیس گروه تجارت و رقابت‌پذیری بانک جهانی، ماه گذشته در سخنرانی با بررسی محیط تجارت خاطرنشان شد که «جهانی شدن» ادامه خواهد یافت. به تازگی نیز نظرسنجی‌ای از ۱۹ کشور جهان صورت گرفته که‌ نشان می‌دهد نگاه ملت‌های جهان به «جهانی‌شدن» مثبت است. براساس این نظرسنجی، از میان ۱۹ کشور، مردم ۱۸ کشور با «جهانی‌شدن» موافقند.

 

البته نباید فراموش کرد که چالش‌های «جهانی‌شدن»‌ همچنان بر قوت خود باقی‌ هستند. نتایج این نظر‌سنجی جدید نشان می‌دهد گرچه خاستگاه اولیه جهانی‌شدن، اقتصادهای پیشرفته غربی بوده‌اند، اما در عصر کنونی شاهد یک تغییر روند جهانی در این زمینه هستیم و حالا این اقتصادهای شرقی و آسیایی هستند که رغبت بیشتری به جهانی‌شدن نشان می‌دهند. این درحالی است که روزبه‌روز از علاقه قدرت‌های اقتصادی غرب همچون آمریکا و انگلستان به جهانی شدن کاسته می‌شود.

 

نظر موافق ملت‌ها با «جهانی‌شدن»

شرکت اینترنتی-بین‌المللی تحلیل داده و مطالعه بازار «یو‌گاو» که در لندن مستقر است، به تازگی نظرسنجی‌‌ای انجام داده و در‌ آن نظر شهروندان ۱۹ کشور جهان را درخصوص «جهانی‌شدن» جویا شده است. در این نظرسنجی بالغ بر ۲۰ هزار نفر از ۱۹ اقتصاد مهم جهانی شرکت کرده‌اند.

 

براساس نتایج به‌دست آمده، اکثر مردم جهان (که در این نظرسنجی نمونه‌ ۱۹ کشوری بوده است) با اختلاف، نظر مثبت درخصوص «جهانی‌شدن» دارند و معتقدند «جهانی‌شدن» عاملی مثبت است. نتایج به‌دست آمده از مجموع کشورهای مورد بررسی بیانگر آن است که حداقل ۷۰ درصد مردم نظر مثبت درخصوص «جهانی‌شدن» دارند. در این رابطه، اکثر کشورهایی که بیشترین علاقه را به «جهانی‌شدن» نشان داده‌اند، کشورهایی هستند که بیشترین منفعت را از آن برده‌اند؛ ملت‌های به نسبت فقیر شرق و جنوب‌شرق آسیا.

 

در این راستا، نظر مثبت ۹۱ درصدی مردم ویتنام بیشترین میزان در میان کشورهای مورد بررسی بوده است.به گزارش «یوگاو»، به‌رغم اینکه بیش از نیمی از مردم کشورهای اروپایی در این نظرسنجی نظر مثبت درخصوص «جهانی‌شدن» دارند، اما همچنان حمایت‌گرایی در این کشورها شدید است (به غیر از فرانسه که در آن مردم چندان رغبت به جهانی شدن نشان نداده‌اند). در هر یک از کشورهای مورد بررسی، اکثر مردم با این عقیده موافق بودند که افراد ثروتمند نسبت به مردم عادی بیشترین منفعت را از «جهانی‌شدن» به‌دست می‌آورند.

 

البته به‌رغم نظر مثبت مشارکت‌کنندگان در نظرسنجی با مفهوم کلی «جهانی‌شدن»، با دقیق‌تر شدن در نظر هر یک از اشخاص، نتایج متفاوتی به‌دست می‌آید. تولید روزانه کالاها در جهان به هم پیوسته امروز، پیچیده و خطوط عرضه‌ و ساخت آنها در سراسر جهان گسترده شده است.

 

بنابراین کشورها به منظور پاسخگویی به نیازهای خود باید وارد تجارت با سایر ملت‌ها شوند. در این رابطه اما ۷۸ درصد از مردم اندونزی عقیده دارند کشورشان باید قابلیت تامین نیازهای خود را بدون وابستگی به واردات از سایر کشورها داشته باشد. ۵۷ درصد از هندی‌ها، ۵۳ درصد از فیلیپینی‌ها و ۵۲ درصد از مردم فرانسه نیز نظری مشابه مردم اندونزی دارند. 

 

«مهاجرت» یکی دیگر از موضوعات مورد پرسش در این نظرسنجی بود که نتایج آن قابل تامل است. در فیلیپین، ۴۵ درصد از مردم معتقدند مهاجرت اثر مثبت بر کشورشان دارد و تنها ۶ درصد نظری منفی نسبت به آن دارند. این نتایج اما در مالزی که در همسایگی فیلیپین قرار دارد متفاوت است. در این رابطه تنها ۱۶ درصد از مردم مالزی نگاه مثبت به مهاجرت دارند و ۳۹ درصد از آنها معتقدند مهاجرت اثر منفی بر کشورشان دارد.

 

۷۳ درصد از مردم اندونزی – دیگر کشور همسایه – اما مهاجرت را نه خوب و نه بد می‌دانند. سرخوردگی مردم فرانسه از «جهانی‌شدن» یکی از قابل‌توجه‌ترین نتایج این نظرسنجی است. در ۶ مورد از ۱۱ پرسش این نظرسنجی، فرانسوی‌ها منفی‌ترین نگرش را نسبت به «جهانی‌شدن» داشته‌اند. در بسیاری از نتایج،‌ فرانسوی‌ها در انتهای فهرست به‌عنوان کشوری که منفی‌ترین دیدگاه را نسبت به «جهانی‌شدن» دارد، قرار گرفته‌اند. البته نگاه منفی فرانسوی‌ها تنها به «جهانی‌شدن»‌ ختم نمی‌شود بلکه آنها نسبت به کشور خود نیز بدبین هستند.

 

بر این اساس، یکی از پرسش‌های نظرسنجی شرکت «یوگاو» این بوده است که «آیا در بهترین کشور جهان زندگی می‌کنید؟» البته پاسخ این پرسش در ۵ دسته تفکیک شده است: بهترین کشور جهان، بهتر از بسیاری از کشورها، به‌خوبی بسیاری از کشورها، نه به‌خوبی بسیاری از کشورها و بدترین کشور جهان. در این رابطه اکثر فرانسوی‌ها معتقدند کشورشان تنها به‌خوبی بسیاری از کشورهای دیگر است.

 

بسیاری دیگر نیز فرانسه را از کشورهای دیگر پایین‌تر می‌دانند. همچنین ۴ درصد از مردم فرانسه معتقدند کشورشان بدترین کشور جهان است (بالاترین نرخ در کشورهای مورد بررسی، حتی بالاتر از ویتنام). تعداد فرانسوی‌هایی که عقیده دارند کشورشان بهترین کشور جهان است نیز کمترین میزان در میان کشورهای مورد بررسی است.

 

به گزارش «یوگاو» نتایج به‌دست آمده خبری بد برای فرانسوی‌ها، به‌خصوص آنهایی که ترس از پیروزی حزب راست افراطی در انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی آینده این کشور دارند، است. این درحالی است که مطالعه‌ای دیگر از این موسسه نشان می‌دهد ۶۳ درصد از رای‌دهندگان فرانسوی دیدگاه «پوپولیستی» دارند.

 

جوانان؛ روزنه امید

درحالی‌که تنها ۳۷ درصد مردم فرانسه نظر مثبت درخصوص «جهانی‌شدن» دارند، این میزان در افراد بین سنین ۱۸ تا ۲۴ سال این کشور بیش از ۷۷ درصد است. در تمامی کشورهای جهان نیز جوانان نسبت به افراد مسن، نظرات مثبت بیشتری به «جهانی‌شدن»‌ دارند. البته پرسشی که مطرح می‌شود این است که آیا این جوانان می‌توانند دیدگاه خود را در سنین بالاتر حفظ کنند؟ اگر مشخص شود که دیدگاه مثبت به «جهانی‌شدن» در جوانان نهادینه شده است، می‌توان نتیجه گرفت که موج کنونی حمایت‌گرایی رهبران جهان‌، چیزی جز انحرافی کوچک از مسیر رو به جلو «جهانی‌شدن» نیست.

 

جهانی شدن,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش