دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۰۷:۲۸ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۴۶۴۵
اقتصاد جهانی

آنکتاد در گزارش جدید خود منتشر کرد

بزرگ‌ترین مقاصد سرمایه در ۲۰۱۷

سرمایه‌گذاری,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

به گزارش دنیای اقتصاد، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) گزارش سالانه خود در مورد روندهای سرمایه‌گذاری جهان را منتشر کرد. در این گزارش با عنوان «گزارش ۲۰۱۸ سرمایه‌گذاری جهان»، روند ورود و خروج سرمایه‌ها در سال ۲۰۱۷ میلادی در مناطق مختلف جهان مورد بررسی قرار گرفته است.

 

آنکتاد در این گزارش با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جهان در سال ۲۰۱۷ تا ۲۳ درصد افت داشته و به ۴۳/ ۱ تریلیون دلار رسیده است، افزود: سرمایه‌گذاری برون‌مرزی در اقتصادهای توسعه‌یافته و در حال گذار افت شدیدی را تجربه کرد در حالی که رشد آن در اقتصادهای در حال توسعه نزدیک به صفر بود. آنکتاد روند سرمایه‌گذاری خارجی را برای سال ۲۰۱۸ تنها همراه با احیایی ملایم پیش‌بینی و اعلام می‌کند این روند منفی به یک نگرانی درازمدت برای سیاست‌گذاران جهان به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است. در این کشورها سرمایه‌گذاری بین‌المللی برای توسعه صنعتی پایدار امری حیاتی است.

 

افت سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جهان در سال ۲۰۱۷ در تضاد کامل با روند رشد تولید ناخالص داخلی و تجارت جهان بوده است. علاوه بر این آنکتاد اعلام کرده است که یکی از علل افت سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در جهان افزایش ۲۲ درصدی ارزش ادغام‌ها و خریدهای شرکت‌های خارجی بوده است. بر این اساس، ارزش سرمایه‌گذاری در حوزه‌های جدید (زمینه‌هایی که تا پیش از این در آنها سرمایه‌گذاری انجام نشده بود) نیز تا ۱۴ درصد افت داشته است. بر این اساس، روند سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در اقتصادهای در حال توسعه در سطح ۶۷۱ میلیارد دلار ثابت شد، سطحی که پس از افت ۱۰ درصدی در سال ۲۰۱۶، هیچ احیایی را نشان نداده است.

 

بر اساس گزارش آنکتاد، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در آفریقا به افت خود ادامه داد و به ۴۲ میلیارد دلار بالغ شد که افتی ۲۱ درصدی را نسبت به سال ۲۰۱۶ نشان داده است. این افت بیشتر در کشورهای صادرکننده بزرگتر کالا متمرکز بوده است. جریان سرمایه به آسیای در حال توسعه اما باثبات و در سطح ۴۷۶ میلیارد دلار بوده است. بدین ترتیب این منطقه از جهان همچنان جایگاه خود را به‌عنوان بزرگ‌ترین مقصد سرمایه‌گذاری‌های مستقیم خارجی جهان در سال ۲۰۱۷ حفظ کرد.سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در آمریکای لاتین و حوزه کارائیب با افزایش ۸ درصدی به ۱۵۱ میلیارد دلار رسید که عامل اصلی آن احیای اقتصادی آن منطقه بوده است.

 

این نخستین افزایش طی ۶ سال گذشته بوده است. با وجود این، ورودی سرمایه به این منطقه هنوز در سطحی پایین‌تر از اوج خود در دوره رونق کالاهای سال ۲۰۱۱ قرار دارد. آنکتاد همچنین از شکننده بودن روند سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در اقتصادهای ضعیف و آسیب‌پذیر خبر داده است. بر این اساس، روند سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در اقتصادهای کمتر توسعه‌یافته تا ۱۷ درصد سقوط کرده و به ۲۶ میلیارد دلار رسیده است.

 

این رقم در مورد کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی افزایش کمی در حد ۳ درصد داشته و به ۱/ ۴ میلیارد دلار رسیده است. بر این اساس، ورودی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به اقتصادهای توسعه یافته افت شدید ۳۷ درصدی را تجربه کرده و به ۷۱۲ میلیارد دلار رسیده است. ادغام‌ها و خریدهای شرکت‌ها کاهش ۲۹ درصدی را به ثبت رسانده است.

 

افت شدید ورودی سرمایه تا حدود زیادی ناشی از بازگشت الگوها به دوره پیش از جهش سال ۲۰۱۶ در انگلستان و آمریکا بوده است. بر این اساس روند سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در اقتصادهای در حال گذار تا ۲۷ درصد افت کرده و به ۴۷ میلیارد دلار رسیده است که دومین سطح پایین از سال ۲۰۰۵ تاکنون بوده است. این افت نشان‌دهنده نااطمینانی‌های ژئوپلیتیک و کندی روند سرمایه‌گذاری در منابع طبیعی بوده است.

 

پیش‌بینی ۲۰۱۸

آنکتاد در پیش بینی خود از روند سرمایه‌گذاری جهان در سال ۲۰۱۸ نوشته است که این روند رشدی شکننده را در سال جاری تجربه خواهد کرد. پیش‌بینی می‌شود رشد جهانی در این زمینه تنها ۱۰ درصد باشد که سطحی پایین‌تر از میانگین ۱۰ سال گذشته را به ثبت خواهد رساند. گرچه پیش‌بینی افزایش رشد اقتصادی، حجم تجارت و قیمت کالاها به‌طور طبیعی از رشد بالقوه سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در سال ۲۰۱۸ حکایت دارند اما خطرات شایان توجه و نااطمینانی از سیاست‌ها نیز در این زمینه وجود دارند. بالا رفتن سطح تنش‌های تجاری می‌توانند بر سرمایه‌گذاری در زنجیره‌های ارزش‌ جهانی آسیب وارد سازد. علاوه بر این، اصلاحات نظام مالیاتی در آمریکا و رقابت شدیدتر مالیاتی به احتمال زیاد بر الگوهای جهانی سرمایه‌گذاری اثرات زیادی برجا خواهند گذارد.

 

ایران در گزارش آنکتاد

در گزارش آنکتاد آمارهای مربوط به سرمایه‌گذاری خارجی ایران نیز ارائه شده است. بر اساس این آمارها، در سال ۲۰۱۷ جریان ورودی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی ایران با افزایشی چشمگیر نسبت به حجم ۳۷/ ۳ میلیارد دلاری سال ۲۰۱۶، به بیش از ۵ میلیارد دلار در این سال رسید. آخرین آمار جریان خروجی سرمایه ایران نیز مربوط به سال ۲۰۱۶ با حجم ۱۰۴ میلیون دلار است.

 

یکی دیگر از آمارهای ارائه شده در این بخش، ذخیره یا موجودی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی کشور است. در این باره ذخیره ورودی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی ایران در بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ با افزایشی حدود دوبرابری از ۹۵/ ۲۸ میلیارد دلار به ۴۸/ ۵۳ میلیارد دلار رسید (مقداری که در سال ۲۰۰۰ در سطح ۶/ ۲ میلیارد دلار قرار داشت). در سال ۲۰۱۷ همچنین ذخیره خروجی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی ایران به ۷۴/ ۳ میلیارد دلار رسید.

 

سرمایه‌گذاری,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

 

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش