به گزارش عصرایران به نقل از "رویترز"، این افزایش قیمت برای جبران "تعرفه"هایی است که به دستور دولت آمریکا روی بیش از ۲۰۰ میلیون کالای وارداتی چین اعمال میشود.
فرانسیس اوبرین صاحب دو فروشگاه بزرگ مبلمان در کالیفرنیا در خصوص گفت: در حال حاضر بررسی ۵ هزار محصول و تشخیص چینی کار سادهای نیست و به همین دلیل چاره دیگری جز افزایش قیمت کلی محصولاتمان نداریم.
رئیس جمهور آمریکا همچنین متعهد شده تا از ۱۰ ژوئن روی تمام کالاهای وارداتی مکزیک نیز تعرفه ۵ درصدی اعمال کند. وی در صورت عدم توجه به درخواستش در خصوص "محدودیت مهاجرت" میزان این تعرفه را تا ماه اکتبر به ۲۵ درصد خواهد رساند.
اوبرین افزود: نمیدانیم پس از افزایش تعرفههای مکزیک چه بر سر قیمت مبلمان و تجیزات خانگی در آمریکا خواهد آمد.
اوبرین تنها کسی نیست که در هرج و مرج تصمیمات تجاری ترامپ گیر افتاده است. دهها خردهفروش، تولید کننده و فروشنده مبلمان در مصاحبه با رویترز از اعلام خود مبنی بر تائید استراتژیهای جدید برای کاهش اثرات ناشی از "تعرفههای چینی" یاد کردهاند. آنها این سختی و بی سروسامانی را بخشی از اختلافات تجاری تلخ واشنگتن و پکن میدانند.
برخی از خردهفروشان سیاست، افزایش قیمت را پیش گرفته و برخی دیگر سفارشهایشان را لغو میکنند. البته هنوز برخی از فروشندگان قراردها را امضاء کرده و به دنبال شیوههای جدید برای به اشتراک گذاشتن هزینههای اضافی هستند.
در سپتامبر گذشته و هنگام اعمال تعرفههای ۱۰ درصدی روی مبلمان و دیگر وسایل خانگی چینی، برخی از خردهفروشان، عمدهفروشان و تولیدکنندگان مبلمان با تقسیم هزینههای اضافی موافقت کردند.
به عنوان مثال "هولدینگ منوا" سازنده چینی مبل و صندلی که سالانه حدود ۴۷۰ میلیون دلار کالا را به خردهفروشیهای بزرگ آمریکا صادر میکند، حدود ۵ تا ۱۰ درصد تعرفههای آمریکایی را جذب و پرداخت کرد.
اما اینک تعرفههای آمریکایی به ۲۵ درصد رسیده و "منوا" را وادار به مذاکرات مجدد با خردهفروشان کرده است.
کوین کاستلانی سخنگوی شرکت "منوا" در ایمیلی اظهار کرد: شرکت "مینوا" همچنان متعهد به پرداخت تعرفههای چینی است، اما میزان این تعرفهها در توافقاتی جداگانه با هر مشتری مشخص شده است.
چنین راهکارهایی معمولا به تولیدکنندگان و خریداران بزرگ محدود میشود. بیشتر خردهفروشیهای آمریکا به سختی با تامین کنندگان خود برای مقابله با افزایش قیمتها در حال رقابت هستند.
براساس تحلیل و دادههای شرکت مشاوره و سرمایهگذاری "آرمیستد و اپرسن" در سال گذشته، میزان واردات مبلمان چوبی آمریکا به ۵.۷ میلیارد دلار ، مبلمان با روکشهای چرمی به ۵.۳ میلیارد دلار و مبلمانهای فلزی به ۷.۲ میلیارد دلار رسید. میزان واردات تشکهای چینی نیز به یک میلیارد دلار میرسد.
جف چایلد، مدیر بخش بازرگانی صنایع خانگی "برکشایر هتِوی RC ویلینگ" سفارشات مبلهای راحتی و چرمی خود را به دلیل اجتناب تولیدکننده چینی در پوشش تعرفههای بیشتر لغو کرد.
برخی از خردهفروشان، پاسخ این مشکل خود را در مکانی خارج از چین میبینند.
به عنوان مثال شرکت تولیدکننده "منوا"، که دارای کارخانههای بزرگی در ویتنام است، هر ماه بیش از ۱۰۰۰ کانتینر را آمریکا میفرستد.
در سه ماهه اول سال جاری واردات آمریکا از خردهفروشیهای "ایکیا"، "هوم دیپوت" و "تارگت کورپ" حدود ۱۳.۵ درصد کاهش یافته است. این کاهش با افزایش واردات ۳۷.۲ درصدی از ویتنام و افزایش ۱۹.۷ درصدی واردات از تایوان تا حدی جبران شده است.
براساس آمار و تحلیلهای موسسه "ورلدسیتی"، مکزیک نیز پس از چین، ویتنام و کانادا چهارمین واردکننده بزرگ مبلمان و لوازم خانگی به آمریکا محسوب میشوند.
با این وجود قرارداد به کشورهای دیگر برای خردهفروشان ریسک بزرگ محسوب است.
هاروی کارپ، مدیر عامل استارتآپ "هپیست بیبی"، کشورهای جایگزین چین را فاقد مهارت لازم در تولید و فرآیند ارسال عنوان کرد و افزود به دلیل پیچیدگی محصولات نمیتوان روی کشورهای ویتنام، هند یا اندونزی حساب ویژه باز کرد.
- 11
- 1