شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۱۰۷

معرفی رشته ساختمان و موقعیتهای شغلی آن

رشته ساختمان,رشته ساختمان سازی,رشته ساختمان فنی حرفه اییکی از پیش نیازهای ورود به رشته ساختمان شامل قدرت برقراری ارتباط مؤثر با دیگران میباشد
رشته ساختمان یک رشته ی مهم و جذاب در مجموعه رشته های هنرستان فنی حرفه ای می باشد. مهندسی عمران( راه و ساختمان) با گذشت زمان با تلاش بشر برای کنترل طبیعت با ساختن سدها و پل ها، با بزرگتر شدن و پیشرفت جوامع و نیاز انسان ها به مسکن های بزرگ تر و مجلل تر و ... در زندگی انسان ها نقش بسزایی پیدا کرد.

رشته ساختمان

از مهمترین دلایل پیشرفت کشورهای صنعتی می توان به صنعت ساختمان وفعالیت های عمرانی اشاره کرد. انتخاب رشته یکی از مهم ترین تصمیمات دانش آموزان در دوران تحصیلشان محسوب میشود. در صورتی که رشته مناسبی را انتخاب کنید رسیدن به موفقیت در سرنوشت و آینده شما تضمینیست. به همین خاطر، انتخاب رشته امری بسیار مهم تلقی میشود و به تفکر و بررسی نیاز دارد و دانش آموزان باید د انتخاب رشته مناسب خود دقت کنند و در آن رشته با آگاهی از استعداد ها و توانایی های خود به تحصیل بپردازند.

کسانی که رشته ساختمان را انتخاب می کنند اولین گام مهم اینست که باید به این رشته علاقه داشته باشند و از مهارت و استعداد در کارهای ساختمانی برخوردار باشند. معمولاً فعالیت های این رشته باید در کارگاه، سر ساختمان انجام شود. پس باید کار کردن در چنین محیط هایی را دوست داشته باشند و چنین محیطی برای آن ها موجب آزار و اذیت نشود. علاقه مندان به رشته ساختمان باید قدرت یادگیری و تفکر داشته باشند، کار تیمی را دوست داشته باشند و از قدرت ارتباط مؤثر با دیگران برخوردار باشند تا در این رشته موفق شوند.

موقعیتهای شغلی رشته ساختمان,رشته ساختمان,شخصیت های مناسب رشته ساختماندانش آموزان رشته ساختمان باید به کار در محیط ساختمان علاقه مند باشند

دانش اموزانی که به رشته ساختمان علاقه دارند، میتوانند بعد از این که مقطع اول دبیرستان خود را به پایان رساندند، دردوم هنرستان این رشته را انتخاب کنند و تا دیپلم ادامه دهند. به منظورتحصیل در دانشگاه پس ازاخذ دیپلم باید در آزمون سراسری شرکت کنند و تراز لازم دانشگاه موردنظرشان را به دست آورند. دانشجویان درصورتی می توانند مدرک مهندسی عمران را دریافت کنند که حدودا ۱۵۶ واحد درسی که اغلب آنها محاسباتیست را بگذرانند. دانشجویانی که میخواهند در این رشته ادامه تحصیل بدهند، میتوانند در مقاطع بالاتری همچون کارشناسی ارشد ودکتری  در گرایش های مختلفی مثل مهندسی سازه، مهندسی محیط زیست ، مهندسی سدسازی، مهندسی فتوگرامتری و.. تحصیل کنند.

توانایی های لازم برای داوطلبان رشته ساختمان

دانش آموزانی که به تحصیل در رشته ساختمان تمایل دارند، باید از ویژگیها و شایستگی های غیرفنی برخوردار باشند تا در این رشته موفق شوند. از این ویژگی ها می توان به ویژگی های شخصیتی و اخلاق حرفه ای، کار تیمی، قدرت یادگیری و تفکر، نوآوری و کارآفرینی، قدرت ارتباط مؤثر با دیگران و سواد اطلاعاتی اشاره کرد.

هدف رشته ساختمان

دوره ی تحصیلی دیپلم رشته ساختمان قصد دارد تکنسین هایی را تربیت کند تا بتوانند در زمینه کارهای عمرانی، فضای خالی بین مهندسان عمران و کارگران ماهر را جبران کنند. علاوه بر مهارت های فوق، هنرجویان باید علاقمند به کار و فعالیت در محیط های کارگاهی باشند و از ریاضیات و هندسه از درک خوب و قابل قبولی برخوردار باشند و همینطور قدرت تجسم هندسی بالایی داشته باشند.

ادامه تحصیل رشته ساختمان سازی کاردانش,توانایی های لازم برای داوطلبان رشته ساختمان,رشته ساختمانعلاقه مندان می توانند پس از اتمام تحصیل در رشته ساختمان وارد بازارکار شوند

موقعیتهای شغلی رشته ساختمان

هنر جویان رشته ساختمان می توانند در آموزشکده های فنی دولتی و دانشگاه آزاد و دانشگاه های علمی کاربردی در دوره های کاردانی به تحصیل بپردازند و همچنین در گرایشهای مختلف رشته ساختمان دانشگاههای ایران در دوره های کارشنـــــاســی مشغول به تحصیل شوند و در دوره های کارشناسی ارشد و دکترا در دانشــگاههای داخل و خارج کشور به ادامه تحصیل بپردازند. در فعالتیهای عمرانی، مراکز مختلفی به صورت مستقیم و غیر مستقیم نقش دارند که بمنظور جذب فارغ التحصیلان رشته ساختمان، هر یک به تناسب نوع فعالیت خود توجه می کنند.  

وزارت خانه های مسکن و شهر سازی، جهاد سازندگی و نیرو به صورت گسترده تر و سایر وزارت خانه ها ، سازمانها، راه و ترابری، اداره ها ، مراکز دولتی و خصوصی شامل وزارت خانه های آموزش وپرورش ، کشاورزی، بانکها، فرهنگ و آموزش عالی و … برای کارهای عمرانی خود مثل طرح محاسبه، اجرا و نظارت بر اجرا به صورت غیر مستقیم به استخدام مهندسان عمران نیاز دارند. همچنین  طراحی، محاسبه و نظارت براجرای پروژه های ساختمانی از وظایف شرکتهای مختلف مهندسان مشاور در کشور میباشد و همچنین شرکتهای ساختمانی و را ه سازی دولتی و خصوصی که در اجرای این طرحها فعال هستند، نسبت به استخدام تعداد کثیری از فارغ التحصیلان رشته عمران اقدام می کنند.

شخصیت های مناسب رشته ساختمان

در سیستم تحصیلی متأسفانه برای سنجیدن و کسب تجربه در رشته های مورد علاقه، فرصت چندان زیادی وجود ندارد ولی قبل از ورود به رشته ساختمان می توانید این رشته را با حضور در ساختمان های درحال ساخت و ساز یا کمی فعالیت و کارآموزی بررسی کنید و نسبت به علاقه خود مطمئن شوید.

صنعت ساختمان سازی یک تجارت پردرامد است ولی صرفا علاقه به کسب درآمد اکتفا نمیکند و محصلان رشته ساختمان باید به فعالیت های انجام شده در کارگاه ها یا محیط ساختمان علاقمند باشند و مهارت های لازم را به دست اورند. با این که این مسیر در ابتدا برای بسیاری از افراد سخت و دشوار است ولی اگر علاقه و پشتکار داشته باشید، توانایی پرورش استعداد خود را دارید و همچنین می توانید فعالیت های لازم را به راحتی انجام دهید.

رشته ساختمان,هنرستان فنی حرفه ای رشته ساختمان,هدف رشته ساختماندانش آموزان می توانند با ادامه تحصیل یا گرفتن دیپلم در بخش های مختلف رشته ساختمان فعالیت کنند

از عواملی که باعث جذابیت رشته ساختمان و بازار کار آن شده می توان به علاقه به محیط کاری ساختمان، احساس راحتی و اذیت نشدن در محیط اشاره کرد. همینطور افرادی که علاقه مند به کار در این حوزه هستند باید به مسئله یادگیری و تفکر اهمیت زیادی دهند یعنی بیشتر زمان خود را برای کسب دانش و ارائه راه کار و حل مسئله اختصاص دهند. کارهای ساختمانی به دو صورت نظیر گروهی و تیمی می باشد؛ بدین ترتیب پیش نیازهای ورود به رشته ساختمان شامل قدرت برقراری ارتباط مؤثر با دیگران و علاقه مندی به فعالیت های تیمی می باشد.

چنانچه در رشته ساختمان به تحصیل بپردازید، میتوانید در قسمت های مختلفی بعنوان تکنسین مشغول به فعالیت شوید که از این مشاغل می توان به نقشه برداری عمومی ساختمان، سرپرست آزمایشگاه بتن، قالب بند، دفاتر فنی مهندسی مشاور ساختمان، تعمیرکار دوربین‌های نقشه برداری، طراحی قطعات بتنی از پیش ساخته شده، ماکت سازی برای ساختمان ها و... اشاره کرد. 

رشته ساختمان سازی,رشته ساختمان,رشته ساختمان فنی حرفه ایکسانی که رشته ساختمان را انتخاب می کنند مهمترین گام اینست که باید به این رشته علاقمند باشند

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش