رشته آسیب شناسی
از گرایش های تربیت بدنی در دانشگاه می توان به آسیب شناسی ورزشی اشاره کرد که برای علاقمندان به فعالیت در عرصه باشگاه داری، مدیریت تیمهای ورزشی و مربیگری، فرصت های تحصیلی و بورسیه و اشتغال خوبی فراهم می کند و از بسترهای جدید کسب و کار برای مشتاقان مهاجرت به کشورهای نیوزلند، استرالیا و کانادا محسوب میشود. در سال ۱۳۹۳ با همت دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران، انجمن اسیب شناسی ورزشی و حرکت های اصلاحی افتتاح شد و برای متقاضیان تحصیل و کار در این حوزه ، خدمات خوبی را فراهم کرده است.
رشته آسیب شناسی ورزشی گرایش های زیر را دربر می گیرد:
- حرکات اصلاحی
- امدادگر ورزشی
- تربیت بدنی ویژه
صرفا داوطلبان فارغ التحصیل از رشته های تربیت بدنی و علوم ورزشی( تمامی گرایش ها) برطبق اعلام سازمان سنجش و اموزش کشور، مجوز شرکت در کنکور دکتری اسیب شناسی ورزشی را دارند.
توانایی های دانش آموختگان کارشناسی ارشد رشته آسیب شناسی ورزشی
در واقع دانش آموختگان کارشناسی ارشد رشته اسیب شناسی می توانند از آسیب های ورزشی پیشگیری کنند و آنرا بشناسند و این دانش آموختگان در بازگرداندن ورزشکار آسیب دیده به شرایط مسابقه نقش بسزایی دارند. همچنین امدادگر ورزشی میتواند برای آگاهی از روش های کنترل اسیب های ورزشی به عنوان راهنما و برنامه ریز عمل کند. شاخه تربیت بدنی ویژه به بحثهای ورزش معلولان و ورزشکاران پارالمپیکی نظیر مباحث تمرین تا تغذیه و بحثهای قهرمانی اشاره دارد. در دانشگاههای سراسری، چنین زیرشاخه ای تدریس نمیشود.
آینده شغلی و بازار کار رشته آسیب شناسی ورزشی
فارغ التحصیلان دوره كارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی میتوانند در مدارس و مراكز اموزشی، دروس تربیت بدنی را تدریس کنندو علاوهبراین در اماکنی همچون سازمانهای دولتی، فدراسیونهای ورزشی و نهادهای انقلابی، کار كارشناسی تربیت بدنی را انجام دهند و در مراكز ورزشی و درمانی جانبازان و معلولین خدمت کنند .
فرصت های شغلی رشته آسیب شناسی
دانش آموختگان کارشناسی ارشد گرایشهای حرکت اصلاحی و امدادگر ورزشی میتوانند نسبت به دریافت مجوز باشگاههای حرکات اصلاحی اقدام کنند. همچنین امدادگران ورزشی میتوانند بعنوان کادر پزشکی در دوره های امدادگری ورزشی فدراسیون پزشکی ورزشی، شرکت و فعالیت کنند. تربیت بدنی ویژه معلولین، در ارتباط با افراد دارای معلولیت است و فارغ التحصیلان این رشته می توانند به فعالیت هایی همچون کمک به مشاوره، توصیه و اجرای فعالیت حرکتی و ورزشی متناسب با نیازهای ویژه افراد تحت پوشش و راهنمایی و برنامه ریزی در زمینۀ تجویز بپردازند. همچنین دانش آموزان رشته تربیت بدنی ویژه معلولین در زمینه معلولین، دروس کارگاهی، نظری و عملی را آموزش می بینند و سپس نقش بسزایی در سطح مراکز آمورشی و پژوهشی و خدماتی- حمایتی و نهادهایی ازجمله دانشگاهها، اموزش و پرورش، فدراسیون های ورزش معلولین و مراکز توانبخشی و بهزیستی و مربیگری رشته های ورزشی معلولین ایفا می کنند.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 9
- 5
.
۱۴۰۲/۳/۲۹ - ۱۴:۵۶
Permalink