شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۰۸۵

آشنایی با رشته روابط بین الملل در مقاطع مختلف

رشته روابط بين الملل,رشته روابط بين الملل در مقطع كارشناسي ارشد,مقاطع رشته روابط بين الملل در ايراناز اهداف رشته روابط بین الملل می توان به درک مواردی همچون جهانی شدن و ... اشاره کرد
یک رشته ی دانشگاهی که چون وظیفه ی آن تجزیه و تحلیل و تنظیم سیاست خارجی یک دولت معین است، میتواند یک هنجار و اثبات تلقی شود ، به چنین رشته ای، رشته روابط بین الملل گفته میشود.

رشته روابط بین الملل

یکی از شاخه علوم سیاسی که در جهان، نقش دولت ها، اتحادیه های بین المللی، سازمان های غیر دولتی و شرکتهای چند ملیتی را بطور فزاینده جهانی شدن بررسي ميکند ، رشته روابط بین الملل نام دارد که مواد فکری خود را همانند علوم سیاسی از رشته های اقتصاد،   فلسفه،  تاریخ و حقوق بین الملل،  جغرافیا،   انسان شناسی و جرم شناسی،  جامعه شناسی،  روانشناسی و مطالعات جنسیت،  مطالعات فرهنگی و فرهنگ شناسی، می گیرد. روابط بین الملل با موضوعات گوناگونی رابطه دارد که از آن ها می توان به حاکمیت، محیط زیست ، توسعه و حقوق بشر در زمینه امور جهانی اشاره کرد و همینطور با سیاست های کشورهای مختلف در ارتباط است.

اگر در رشته روابط بین الملل در مقطع کارشناسی ارشد به دنبال شغل و بازار کار مناسب هستید باید در ابتدا اهداف بزرگتان را مدنظر بگیرید. برخلاف رشته های مهندسی، سرنوشت رتبه های برتر با رتبه های پذیرش شده در دانشگاه های درجه دو در این رشته متفاوت است. به عنوان مثال پذیرش در یک دانشگاه درجه یک در تهران این قابلیت را دارد، که شما با اساتیدی که در بخش های مختلف سیاسی مشغول بکار هستند، فرصت همکاری پیدا کنید. در چنین شرایطی باید خودتان را ثابت کنید، ملاک این نیست که بی وقفه مطالعه کنید و معدل عالی کسب کنید به علت اینکه فعالیت های پژوهشی از مهمترین شرای آن می باشد.

شاید بسیاری از افراد با مشکل زبان انگلیسی در رشته روابط بین الملل مواجه هستند ولی فراموش نکنید با اینکه در کنکور کارشناسی ارشد علوم سیاسی و روابط بین الملل این قالیت را دارید که با زبان صفر درصد، رتبه برتر را کسب کنید ولی این زبان باید در برنامه دانشجویان کارشناسی ارشد این رشته باشد به علت این که در آینده شما نقش بسزایی دارد. بدین ترتیب رقابت تنگاتنگی در کارشناسی ارشد علوم سیاسی و روابط بین الملل وجود دارد که از کنکور آغاز می شود و پایان این رقابت برای شما میتواند در بازار کار به جایگاه های شغلی بالای جامعه ختم شود.

رشته روابط بین الملل در دوره کارشناسی,رشته روابط بین الملل,مشاغل موجود در رشته روابط بین المللرشته روابط بین الملل در مقطع دکتری از چهار رشته اصلی تشکیل شده است

تاریخچه رشته روابط بین الملل

هزاران سال پیش ، رشته روابط بین الملل بوجود آمد. بری بوزان و ریچار لیتل معتقدند که در ۳۵۰۰ سال پیش از میلاد، میتوان نخستین نظام بین الملل را درتعاملات میان دولت شهرهای سومری  یافت. باتوجه به زمانی که مدرسه علوم سیاسی در تهران( ۱۲۷۸) تاسیس شد، آموزش دیپلماسی و روابط بین المللی در ایران شکل گرفت. ضرورت شناخت کشورها و گسترش روابط با دیگر كشورها در این مقطع، باعث محبوبیت این رشته شد. چند سال بعد رشته روابط بین الملل با تاسیس دانشگاه تهران و بطور خاص مركز مطالعات عالی بین المللی و سپس تاسیس موسسه اموزش عالی روابط بین الملل وابسته به وزارت امور خارجه، در ایران توسعه و گسترش پیدا کرد.

موقعیت‌های شغلی رشته روابط بین الملل در ایران,گرایش های رشته روابط بین الملل,رشته روابط بین المللاز موقعیت های شغلی رشته روابط بین الملل در ایران می توان به وزرات خارجه، وزرات کشور و ... اشاره کرد

اکنون رشته روابط بین الملل در ایران در برخی از دانشگاه های بزرگ نظیر تهران، شهید بهشتی و علامه طباطبایی در مقاطع كارشناسی ارشد و دكتری برگزار میشود. در اوایل دهه ۱۳۷۰ رشته روابط بین الملل در دوره دکتری برای نخستین بار در دانشگاه تربیت مدرس در گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. در سال ۱۳۸۵ گروه روابط بین الملل در دانشکده علوم انسانی راه اندازی شد و فعالیت علمی پژوهشی خود را با پذیرش دانشجو از مهر ماه ۱۳۸۷ آغاز کرد و درحال حاضر در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتر روابط بین الملل تدریس میشود.

 هدف رشته روابط بین الملل

از اهداف رشته روابط بین الملل می توان به درک مواردی همچون جهانی شدن، پایداری زیست محیطی، اقتصاد سیاسی بین الملل،  کشور مستقل،  امنیت بین المللی، گسترش سلاح های هسته ای،  ملی گرایی،  توسعه اقتصادی و مالیه جهانی،  تروریسم و جرایم سازمان یافته،  مداخله خارجی و حقوق بشر، امنیت انسانی اشاره کرد.

مقاطع رشته روابط بین الملل در ایران

> رشته روابط بین الملل در دوره کارشناسی:

 یکی از برنامه های علمی و آموزش عالی رشته روابط بین الملل در دوره کارشناسی، روابط سیاسی( دیپلماتیک) میباشد که با اهداف زیر پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران ارائه شد:

۱. تربیت کادر سیاسی متخصص و متعهد به مکتب والای اسلام برای انجام وظیفه در سازمان مرکزی امور خارجه و یا نماینده گیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و دیگر نهادهای بین المللی.

۲. تهیه متون تحقیقاتی و اطلاعاتی در زمینه تحولات سیاسی جهان و روابط بین الملل.

۳. تغذیه وزارت امور خارجه و نهادهای تابعه بافرهنگ و سیاست خارجی جوامع مختلف بین المللی.

> رشته روابط بین الملل در مقطع كارشناسی ارشد:

تعداد گرایشهای رشته روابط بین الملل در مقطع كارشناسی ارشد، ۴ شاخه میباشد که در ادامه شرح داده شده است:

- حقوق بین الملل:

پس از این که روابط بین الملل گسترش یافت و روابط و مسایل اشخاص و ملتها پیچیده تر شد، مسائل حقوقی شكل جدیدی بخود گرفت و در نهایت ضرورت گسترش و تدوین قوانین و اصولی جدید باعث شد، حقوق بین الملل به عنوان یكی از گرایشهای رشته روابط بین الملل بوجود آید.

رشته روابط بین الملل,اطلاعات درمورد رشته روابط بین الملل,رشته روابط بین الملل کارشناسی ارشدبسیاری از افراد با مشکل زبان انگلیسی در رشته روابط بین الملل مواجه هستند 

 - سیاست بین الملل:

یکی از رشته های نوپا در عالم سیاست، رشته روابط بین الملل نام دارد كه این رشته ی دانشگاهی در زمان وقوع دو جنگ جهانی شکل گرفت. مهمترین گرایش رشته روابط بین الملل، سیاست بین الملل میباشد كه این گرایش در عرصه بین الملل به مواردی همچون كشف، بررسی و علت كاوی رفتار دولتها( و اخیرا مجامع بین المللی) می پردازد.

- سازمانهای بین المللی:

گرایش سازمانهای بین المللی به نوعی منشعب از روابط بین الملل است و در مقطع کارشناسی ارشد خیلی مخاطب ندارد. این گرایش رشته روابط بین الملل، اغلب بر افراد تاثیرگذار دنیای مذاکرات سیاسی و سازمانها و گروههایی متمرکز است که به نوعی برای افکار عمومی، تعیین کننده خط سیاسی هستند.

- اقتصاد بین الملل:

> رشته روابط بین الملل در مقطع دكترا

رشته روابط بین الملل در مقطع دکتری از چهار رشته اصلی تشکیل شده است که از انها می توان به علوم سیاسی، روابط بین الملل، مطالعات منطقه ای و مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی اشاره نمود و گرایش علوم سیاسی از چهار گرایش اصلی نظیر اندیشه های سیاسی، جامعه شناسی سیاسی، مسائل ایران و سیاست گذاری عمومی تشکیل شده است.

مشاغل موجود در رشته روابط بین الملل

فارغ التحصیلان رشته روابط بین الملل با مهارت های موردنیاز برای بازتولید شبکه پیچیده عوامل که باعث اتفاقاتی در یک بخش از جهان میشوند تا نتایج غیرمنتظره ای در دیگری داشته باشند، مجهز خواهند شد. به همین ترتیب مراحلی که فارغ التحصیلان این رشته دنبال می کنند شامل نقش تحقیق، روزنامه نگاری، سیاست اجتماعی یا توسعه و شاخه های مختلف سیاست می باشد.

تاریخچه رشته روابط بین‌الملل,رشته روابط بین‌الملل,رشته روابط بين الملل در مقطع دكتراهزاران سال پیش ، رشته روابط بین الملل بوجود آمد

موقعیت های شغلی رشته روابط بین الملل در ایران

از موقعیت های شغلی رشته روابط بین الملل در ایران می توان به وزرات خارجه، وزرات کشور، صداوسیما، مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص، مرکز بررسی های ریاست جمهوری، موسسات خصوصی پژوهشی، مطبوعات و خبرگزاری ها.اشاره کرد. انتخاب گرایش و موقعیت های شغلی در گرایشهای رشته روابط بین الملل مقطع کارشناسی ارشد تاثیرگذار است.

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش