شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۰۶۵

معرفی کامل رشته فیزیک هسته ای و تفاوت آن با مهندسی هسته ای

رشته فیزیک هسته ای,معرفی رشته فیزیک هسته ای,تفاوت رشته فیزیک هسته ای و مهندسی هسته ایرشته فیزیک هسته ای از گرایش های رشته فیزیک می باشد
فیزیک به زبان ساده علم زندگی محسوب میشود. هسته در فیزیک هسته ای بررسی و مطالعه میشود؛ یعنی اینکه مواد تشکیل دهنده هسته چیست و بین اجزای هسته چه نیروهایی وجود دارد و در نتیجه واکنش های انجام شده چقدر انرژی آزاد می کند. انرژی هسته ای و رادیوایزوتوپ ها از مسائلی به شمار میروند که در رشته فیزیک هسته ای در مورد آن ها بحث شده است.

رشته فیزیک هسته ای

بخشی از علم فیزیک که خود هسته، یعنی تشکیل دهنده ها و نیروهای بین اجزای هسته یا پی بردن به انرژی آزاد شده از واکنش ها و... را مورد بررسی و مطالعه قرار می دهد، رشته فیزیک هسته ای یا  Nuclear physics گفته میشود. علم فیزیک بعنوان علم ماده و حرکت یا رفتارهای آن در فضا و زمان با پرداختن به مسائل گوناگونی مانند اندازه حرکت، انرژی، نیرو و بسیاری از عوامل دیگر شناخته می شود. این ماده یا اجسام متشکل از ذرات ریز اتمی تا اجرام بزرگ آسمانی می باشد.

تمامی اتفاقات طبیعی( حتی آنهایی که قابل مشاهده نیستند) را می توانیم با استفاده از علم فیزیک هسته ای به صورت کمی توصیف کنیم. خواص و ویژگی های هسته ی اتم ها در رشته فیزیک هسته ای مورد مطالعه قرار می گیرد. این گرایش از علم سبب میشود که علوم جدیدی نظیر فیزیک ذرات بنیادی و مهندسی هسته ای و... شکل بگیرد. با وجود این که علم فیزیک اتمی و فیزیک هسته ای با هم تفاوت دارد، ولی بیشتر افراد این دو رشته را با هم یکی می دانند. افراد تحصیل کرده در رشته فیزیک هسته ای نسبت به رشته ی مهندسی هسته ای تسلط بیشتری دارند به علت این که بیشتر کاربردهای علم فیزیک هسته ای را می آموزند.

امروزه استفاده از انرژی های نوین در مقایسه با روش های قدیمی تولید انرژی، بسیار مقرون به صرفه تر است، به همین علت آن ها را بجای منابع قدیمی استفاده می کنند و در این زمینه و بسیاری از زمینه های دیگر، انرژی هسته ای کاربردی و از اهمیت بسیاری برخوردار است. رشته فیزیک هسته ای از گرایش های رشته فیزیک محسوب میشود و باید ۱۳۱ واحد دانشگاهی را برای کارشناسی با موفقیت بگذرانید. تحصیل در رشته فیزیک هسته ای تا مقاطع دکترا امکان پذیر است. مشاغل مربوط به این رشه شامل معلم یا استاد دانشگاه، فیزیکدان و پژوهشگری می باشد.

بازار کار رشته فیزیک هسته ای,رشته فیزیک هسته ای,ادامه تحصیل در رشته فیزیک هسته اییک فارغ التحصیل رشته فیزیک هسته ای وظایف و مسئولیت هایی باتوجه به حوزه تحقیق خود دارد

وظایف فارغ التحصیلان رشته فیزیک هسته ای

این فرادرس فرصتی برای درک اصول کلیدی و توسعه دانش و کاربردهای فیزیک هسته ای و ارتباط آن با پیشرفت های جاری در فیزیک می پردازد. در راستای این هدف، مباحث اولیه فیزیک هسته ای را بررسي ميکند و تمام تمرکز و تأکید آن بر مفاهیم و فرایندهای بنیادیست. از مباحث اولیه فیزیک هسته ای می توان به خواص خارجی هسته اتمی( بار، جرم، اندازه) و خواص داخلی هسته اتمی( انرژی بستگی، اسپین، دوقطبی الکتریکی و مغناطیسی)، مدل های هسته ای( مدل قطره مایع، مدل پوسته) برای توصیف هسته ها اشاره کرد. واپاشی های هسته ای( واپاشی آلفازا، بتازا و گامازا) و رادیو اکتیویته( قانون واپاشی رادیو اکتیو) توصیف و مطالعه می شود .

یک فارغ التحصیل رشته فیزیک هسته ای وظایف و مسئولیت هایی باتوجه به حوزه تحقیق خود دارد. زمینه های اصلی تحقیقات کاربردی شامل ژئوفیزیک محیط زیست ، گرانش، فیزیک هسته ای و آموزش فیزیک می باشد. فیزیکدانان نظری در دانشگاه ها تقریبا بطور انحصاری کار می کنند، بدین ترتیب علاوه بر انجام تحقیق یکی از وظایف دیگر آن ها تدریس می باشد. وظیفه فیزیکدانان در مقیاس گسترده تر، شامل طراحی آزمایش ها، اجرای آزمایشها با استفاده از روش علمی و نتیجه گیری برای پیشرفت علم و صنعت کشور می باشد. یک فیزیکدان این توانایی را دارد که دیگران را در فیزیک پیشرفته، واسطه و پایه پرورش دهد. فیزیکدانی که مدرک لیسانس دارد، میتواند به سایرین در مقطع ابتدایی یا متوسطه تدریس کند. شرط تدریس در سطح دانشکده، داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری موردنیاز می باشد.

تعداد واحدهای رشته فیزیک هسته ای

تعداد کل واحدهای رشته فیزیک هسته ای:۱۳۱ واحد

دروس عمومی رشته فیزیک هسته ای: ۲۰ واحد

دروس پایه رشته فیزیک هسته ای: ۳۳ واحد

دروس تخصصی الزامی رشته فیزیک هسته ای: ۳۹ واحد

دروس تخصصی انتخابی رشته فیزیک هسته ای: ۱۸ واحد

دروس گرایشی رشته فیزیک هسته ای: ۹ واحد

دروس اختیاری رشته فیزیک هسته ای: ۱۲ واحد

آشنایی با واحدهای رشته فیزیک هسته ای,تعداد واحد رشته فیزیک هسته ای کارشناسی,رشته فیزیک هسته ایتحصیل در رشته فیزیک هسته ای تا مقاطع دکترا امکان پذیر است

زمینه های فعالیت رشته فیزیک هسته ای

بعد از این که در رشته فیزیک هسته ای به تحصیل پرداختید، میتوانید در قسمت های صنعتی و دانشگاهی در زمینه های تحقیق و پیشرفت،  جنگی و دفاعی و زمینه های صنعتی مثل تولید برق یا کشاورزی و تولید مواد غذایی مشغول بکار شوید. وظایف متخصصین فیزیک هسته ای اینست که بر فرض مثال، دستگاه سانترفیوژی خراب شده و مواد کم یا زیاد میشوند ، این متخصص های فیزیک هسته ای در اینصورت هستند مشکل را تشخیص دهند و آن را برطرف کنند.

فارغ التحصیلان رشته فیزیک هسته ای در مقطع کارشناسی ارشد میتوانند در ۱۱ گرایش گوناگون نظیر فیزیک هسته ای، فیزیک ذرات بنیادی، فیزیک اتمی و ‏مولکولی، فیزیک حالت جامد، فیزیک بنیادی، فیزیک نجومی، فیزیک ماده چگال، فوتونیک، آموزش فیزیک، نانوفیزیک و مهندسی ‏الکترواپتیک به تحصیل بپردازند. ‏

شخصیت های مناسب رشته فیزیک هسته ای

لازمه ی موفقیت در رشته فیزیک هسته ای اینست که به موارد بسیاری مانند ویژگی های شخصیتی، مهارت ها، علایق، ارزش ها، شرایط اجتماعی، شرایط خانوادگی و... را درنظر بگیرید. همه ی افراد با یکدیگر تفاوت دارند، به همین علت تنها در صورتی انتخاب درست و شرایط کاری و سنجش ویژگی ها و علاقه بدرستی انجام میشود که توسط خود فرد صورت بگیرد ولی داشتن برخی ویژگی ها مثل علاقه زیاد به علم و فن آوری های جدید، تجزیه و تحلیل مسایل، علم فیزیک و... برای این رشته الزامی است.

بازار کار و درامد رشته فیزیک هسته ای

مشاغل مرتبط با رشته فیزیک هسته ای شامل پژوهشگران، اساتید دانشگاه و معلمان، فیزیکدان ها می باشد. میزان درآمد شما بسته به شغلی که انتخاب کرده ، خصوصی یا دولتی بودن بخش و مکان( برای سازمان انرژی اتمی یا شرکت مهندسی مشاور و...) تفاوت دارد. از حقوق مهندسین و متخصصان این حوزه در کشور، اطلاعات دقیقی در نیست ولی در صورت استخدام در بخش دولتی، حقوق شما طبق قانون مدیریت خدمات کشوری پرداخت میشود و میزان درآمد در بخش خصوصی با به معیارهای گوناگونی مانند میزان تحصیلات، تجربه و نوع حوزه کاری تعيين میشود.

رشته فیزیک هسته ای,آشنایی با رشته فیزیک هسته ای,زمینه های فعالیت رشته فیزیک هسته ایمشاغل مرتبط با رشته فیزیک هسته ای شامل پژوهشگران، اساتید دانشگاه و فیزیکدان ها می باشد

فارغ التحصیلان رشته فیزیک هسته ای در مقطع کارشناسی اجازه ی کار در سازمانهای مختلف کشور مانند صداوسیما، برنامه و بودجه، در صنعت ‏مخابرات و ارتباطات، مراکز تولید قطعات غیرهادی و سلول های خورشیدی و صنایع تولید و نگهداری لیزر در صنعت، پزشکی و نظامی و ‏دیگر صنایع مختلف را دارند.

تفاوت رشته فیزیک هسته ای و مهندسی هسته ای

رشته فیزیک هسته ای به عنوان یکی از گرایش های فیزیک محسوب میشود ولی رشته مهندسی هسته ای از گرایشات اصلی فیزیک به شمار نمی رود ولی تحصیل کنندگان رشته فیزیک هسته ای می توانند آنرا انتخاب هستند. گرایش های رشته ی مهندسی هسته ای شامل مهندسی راکتور، پرتو پزشکی و کاربرد پرتوها می باشد. فارغ التحصیلان آن با مباحثی مانند کاربرد و مقداری از علم فیزیک هسته ای آشنا هستند ولی متخصصین فیزیک هسته ای تسلط بیشتری به این علم دارند.

زمینه های فعالیت رشته فیزیک هسته ای,رشته فیزیک هسته ای,درباره رشته فیزیک هسته ایفارغ التحصیل رشته فیزیک هسته ای در کارشناسی مجوز کار در سازمانهای مختلف دارد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش