مشاور کنکور
چنانچه میخواهید شخص موفقی شوید، نیازی نیست تا مسیرهای آزمون نشده را امتحان کنید، بلکه صرفا کافی است مسیرهایی را طی کنید که پیش از شما افراد موفق پیموده اند. بی تردید مشاور کنکور که خود راه موفقیت را بخوبی طی نموده و سرشار از علم و تجربه است، میتواند نقش بسیار مهمی در هدایت موفقیت آمیز دانش آموزان و دانشجویان اجرا کند.
ویژگی های مشاور کنکور خوب
برخی از ویژگی های یک مشاور کنکور به شرح زیر است:
- در دسترس بودن از خصوصیت های مهمی است که مشاوران باید از آن بهره مند باشند. مثلا امکان دارد شما دچار مشکلی در مورد مطالعه و یا تست زنی بشوید و یا به لحاظ روانی آمادگی لازم را برای شرکت در آزمون نداشته باشید، یک مشاور کنکور خوب، باید بتواند به شما در هر زمانی که احتیاج به کمک داشتید، خدمات لازم را ارائه نماید.
- مشاور کنکور باید پیوسته روحیه دانش آموز را مورد بررسی قرار دهد و مشاوره های انگیزشی در دانش آموز ایجاد کند.
- مشاور کنکور خوب باید در وهله نخست، خود مسیر موفقیت را طی نموده باشد تا دانش آموزان بتوانند به وی اعتماد کرده و جا پای او بگذارند و نحوه موفق شدن خود را به دانش آموزان انتقال بدهد. متأسفانه خیلی از افراد در زمینه مشاوره در حال فعالیت هستند که خود سابقه درخشانی در زمینه تحصیل و کار ندارند! پس در صورتیکه مشاور، در زندگی شخصی خود موفق نبوده باشد، احتمالاً راهنمای خوبی هم نخواهد بود.
- بهتر است از یک مشاور با تجربه کنکور و آموزش که مشاوره ی تحصیلی بعنوان شغل اول اوست استفاده کنید تا مشاور کنکوری که با تجربه یکسال کنکور خودش و با رشته غیر مرتبط با مشاوره تحصیلی صرفا یک یا دو سال برای درآمد زایی اینکار را انجام داده است.
- مشاور کنکور خوب باید به تمامی منابع و ویرایش های جدید آگاه و مسلط بوده و اطلاعاتش در زمینهٔ کتب جدید کنکوری به روز باشد. روز به روز به تعداد منابع آموزشی کنکور اضافه می شود که مسلما تمامی آن ها برای دانش آموزان مفید نخواهند بود؛ بدین ترتیب باید منبعی به دانش آموز معرفی شود که متناسب با سطح او بوده و وی را برای کنکور آماده کند.
- مشاور کنکور با تسلط به روی سر فصل ها و مبحث ها و پیش نیازهای هر مبحث، برای شما برنامه ریزی صحیحی کند.
- بسیار مهم است که مشاور کنکور شما یک تحلیل گر قوی باشد مثلا گاهی بعضی از داوطبان نمی توانند تشخیص دهند که مشکل ایجاد شده در مورد تست های کنکور آنان ناشی از چیست؟ در این موارد، یک مشاور کنکور چنانچه قدرت تحلیل بالایی داشته باشد، میتواند به خوبی مشکلات بوجود آمده را تشخیص دهد و در جهت رفع آن بکوشد.
- مشاور کنکور باید روش های برتر مطالعه هر درس و روش های تست زنی و مدیریت آزمون را به دانش آموز یاد دهد.
- یک مشاور کنکور خوب، باید مسلط به برنامه ریزی کنکوری باشد و آن قدر در این زمینه تجربهٔ کافی و مفید داشته باشد که کاملاً مهارت ایجاد توأم انگیزه و برنامه ریزی اصولی و حرفه ای برای هر تیپ داوطلب کنکوری را داشته باشد. داشتن یک برنامه سخت و فشرده، تضمینی برای موفقیت در کنکور نیست و در بعضی موارد میتواند نتیجه معکوسی هم داشته باشد. به همین علت برنامه ریزی کنکور باید بگونه ای انجام شود که در ابتدا آسان و به مرور زمان سخت شود. همچنین، برنامه باید انعطاف پذیر باشد به این معنی که در صورت انجام نشدن قسمتی از آن، امکان جبرانش در روزهای بعدی وجود داشته باشد.
- مشاور کنکور باید تشخیص دهد که دانش آموز احتیاج به کلاس کنکور دارد یا خیر.
- یکی از اصول اخلاقی برای هر مشاور کنکور این است که رابطه موثری با مراجعین خود داشته باشد. رابطه عاطفی یک مشاور و داوطلب باید بگونه ای باشد که به آسانی بتواند هر مشکلی را که برای او به وجود آمده است را مطرح نماید. هر چه قدر حس راحتی و امنیت بیشتری داشته باشید، داوطلبان بیشتر از شما تأثير خواهند پذیرفت و راههای پیشنهادی مشاورکنکور را بسیار راحت تر خواهند پذیرفت و بهتر بدان عمل خواهند نمود.
- مشاور کنکور باید در بازه های زمانی گوناگون، تایم های جبرانی را در نظر بگیرد.
وظایف مشاور کنکور
وظایف یک مشاور کنکور عبارتست از:
>> از طریق مشاوره ی تحصیلی میتوان توانایی ها و نیز محدودیت های دانش آموزان را شناخت و از امکانات موجود حداکثر استفاده را به عمل آورد. مشاور کنکور، میتواند با شناسایی دقیق استعدادها و توانایی های دانش آموزان آنها را بسوی رشته ی تحصیلی و دانشگاه مناسب راهنمایی کند.
>> مشاور کنکور باید با معلم، خانواده و مسئولان مدرسه در جهت برطرف کردن مشکلات تحصیلی، خانوادگی، روانی و تأمین ثبات عاطفی افراد در رابطه باشد.
>> علاوه بر این که مشاور کنکور باید در جهت حل مشکلات دانش آموزان کوشا باشد، باید با خانواده های داوطلبین خویش هم رابطه ای دوستانه ایجاد کند. داوطلب کنکوری در فضای خانه و کنار خانواده به مطالعه می پردازد، از این جهت، جو حاکم بر خانواده و وظایف والدین در این زمینه بسیار تأثیرگذار است.
>> مشاور کنکور باید جلساتی را با خانواده های دانش آموزان برپا کرده و در خصوص مسائل و معضلات خانوادگی که بر مطالعه ی شخص تأثیر دارد، بحث و گفتگو کرده و شرایط را برای دانش آموزان فراهم سازد.
>> بررسی شرایط درسی داوطلب، بطور کامل و با جزئیات پیش از تنظیم و تدوین برنامه، الزامی است. مسلماً تا زمانی که مشاور کنکور نداند که دانش آموز در چه سطحی قرار دارد، نمی تواند برنامه خوبی برای وی تنظیم کند.
>> کلاس های کنکوری، برنامه هفتگی، مدرسه، منبع های درسی و … را از داوطلب بپرسد و در جریان برنامه درسی و هفتگی داوطلب باشد. رها کردن دانش آموز به حال خود، یکی از اشتباهاتی است که بعضی از مشاوران و والدین مرتکب می شوند. هدف از مشاوره، همراهی مشاور کنکور با دانش آموز تا رسیدن به نتیجه مطلوب است.
>> روش های مطالعه هر درس، روش های تست زنی و مرورها باید طبق سطح درسی و توانمندی های داوطلب باشد. لازمه موفقیت در کنکور، بالا بودن ساعت مطالعاتی دانش آموز نیست بلکه کیفیت درس خواندن است که اهمیت دارد؛ بدین ترتیب باید کلیه روش های مطالعه، مانند تندخوانی، جمع بندی و … توسط مشاور کنکور به دانش آموز آموخته شود.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 26
- 5
سمیه
۱۴۰۳/۲/۲۴ - ۱۳:۱۳
Permalink