تست زنی در کنکور
تصور اشتباهی که بعضی از کنکوری ها دارند این است که تست زنی را جدایی از مطالعه میدانند، این در حالیست که تست زنی از مهم ترین مراحل مطالعه محسوب میشود و در صورتیکه این حلقه از مطالعه بدرستی تکمیل نشود، بی تردید با مشکل روبرو خواهید شد. یکی از اصلی ترین مشکلاتی که اغلب داوطلبان کنکور سراسری با آن دست و پنجه نرم می کنند، عدم اطلاع از روش درست تست زنی در کنکور می باشد. موفقیت تحصیلی هر دانش آموز بیش از هر چیز به میزان توانایی او در حل تست بستگی دارد و برای حل تست باید علاوه بر یادگیری بتوانید اطلاعات یاد گرفته شده را با هم ترکیب کنید و از بین گزینه ها جواب درست را پیدا کند.
انواع روش تست زنی
- تست زنی از نوع آموزشی یا تمرینی:
در مرحله روش تست زنی آموزشی شما باید بدون توجه به زمان پاسخگویی، تست زنی را برای هر درس شروع کنید. تست زنی آموزشی اولین قدم از برنامه تست زنی حرفه ای است و هنوز کار تمام نشده بنابراین داوطلب نباید تصور کند که با تست زنی آموزشی به تنهایی میتواند در کنکور سراسری نتیجه عالی را کسب کند به دلیل آن که مراحل بعدی تست زنی را هم باید پیاده سازی کند. بعد از مطالعه یک مبحث، تست های آموزشی مربوطه را پاسخ دهید. تست ها باید به صورت مجموعه ای باشد و طبق زمان کنکور باشد تا شما را در شرایط جلسه آزمون قرار دهد.
- تست زنی از نوع آزمونی:
در واقع روش تست زنی آزمونی، همان مجموعه تست هایی است که دانش آموزان در منزل برای خود در قالب آزمون برگزار می کنند و بگونه ای، خودشان را محک میزنند. در این مرحله شما باید زمان بگیرید و درصد پاسخگویی تان را نیز بدست بیاورید. این کار سبب میشود مهارت و یا عدم تسلط و اشکالات خودتان را در هر مبحث معلوم کنید و برای رفع این مشکلات تلاش بیشتری انجام بدهید.
- تست زنی از نوع جمع بندی:
پس از اینکه شما تمام موضوع ها و مطالب را به خوبی مطالعه کردید و با بررسی تست های آموزشی، یادگیری خودتان را کامل کردید و همینطور بعد از حل کردن تست های ارزیابی، نقاط ضعف و قوتی که داشتید را شناختید و تسلط خودتان نسبت به مباحث گوناگون بیشتر شد، وقت آن رسیده که سراغ روش تست زنی جمع بندی بروید. در این مرحله شما همراه با دوره ی مطالب خلاصه شده شروع به جمع بندی مباحث میکنید. بهترین زمان برای تست های جمع بندی، پایان فصل تابستان، پایان ترم اول (دی ماه )، ایام نوروز و خرداد ماه است.
مواد لازم برای یک روش درست تست زنی در کنکور
برای یک روش درست تست زنی در کنکور، لازم است که برخی از مواد اولیه آن را تهیه کنید. این مواد در دسترس همه می باشد، پس با تهیه آن ها شانس موفقیت خود را بالا ببرید. هر داوطلب دارای نقاط قوت و ضعف در دروس متفاوت است. آنها را در نظر گرفته و بسته به توانایی خود تصمیم بگیرید که چه تعداد سوال را میتوانید پاسخ دهید. در نتیجه نیاز به پاسخ گویی تمامی سوالات نمی باشد و تکلیف شما هم مشخص است.
>> رعایت زمانبندی هر درس، یکی از روش های تست زنی در کنکور:
هر درس را در زمان خود و براساس شناختی که از خود در آزمون های آزمایشی بدست آورده اید، پاسخ دهید. برای کسب نتیجه خوب در کنکور باید به تمام دروس پاسخ دهید حتی اگر در درسی بسیار ضعیف هستید باز هم باید یک دور کامل تست ها را بخوانید و به دنبال تست های راحت و آسان بگردید. در تست زنی در کنکور به ضرایب دروس در رشته مورد نظر دقت کنید.
>> دانش کافی در مسأله مورد نظر، امری مهم در تست زنی در کنکور:
واضح است که داشتن اطلاعات کافی و منظم، برای هر نوع امتحانی لازم است. بدین ترتیب تلاش کنید تا حد توانتان، در مسئله موردنظر مطالعه کنید تا در تست زنی در کنکور موفق شوید. برای کسب دانش کافی روش درست درس خواندن هم اهمیت دارد.
>> علامت گذاری سوالات وقت گیر در کنکور:
یک روش تست زنی در کنکور اینست که سوالات وقت گیر را دسته بندی کنید و علامت گذاری کنید. به عنوان نمونه می توانید برای سؤال هایی که اصلاً مطالعه نکرده اید علامت ضربدر گذاشته و عبور کنید اما برای سوالاتی که جواب را یادتان نمی آید یا بین دو گزینه مشکوکید یا سؤال گنگ است علامت ستاره بگذارید و بعد از جواب دادن به سوالاتی که از جواب مطمئنید سراغ آنها بیایید و در مرحله آخر درصورتی که وقت اضافه آوردید روی پرسش های ضربدری فکر کنید.
>> آمادگی فراشناختی و روش تست زنی در کنکور:
فراشناخت، یعنی توانایی فکر کردن به تفکر. به این معنی که شما بتوانید نسبت به افکاری که در سرتان هست، وسوسه ها، اضطراب، استرس، مسائل حاشیه ای و اعتماد به نفس پایین فکر کنید، آن ها را کنترل کرده و به مدیریت آنها بپردازید تا در زمان کنکور لطمه ای به تست زدن شما وارد نشود. این مسأله به کمک یک روانشناس بالینی قابل دسترسی است. همچنین شرکت در کنکورهای آزمایشی می توانید در این به شما کمک کند. کنکور آزمایشی دارای فواید بسیاری می باشد و در جنبه های مختلف سنجش به داوطلبین، کمک می کند.
>>حذف گزینه غلط، روش درست تست زنی در کنکور:
گزینه هایی که می دانید نادرست هستند را حذف کنید. برای این روش تست زنی در کنکور شما باید حتماً آزمون های کنکور چند سال قبل را به خوبی تجزیه تحلیل کرده باشید تا با دیدن گزینه های اشتباه آنها را شناسایی و حذف کنید.
>> فهمیدن سؤال، نصف پاسخ:
کلیدی ترین نکته در تست زنی، این است که به خوبی سؤال و معنای آن را درک کنید. برای اینکار تلاش کنید در تمرین های خود، تنها با خواندن صورت سؤال و بدون در نظر گرفتن گزینه ها، پاسخ را حل یا کشف کنید و بعد نزدیک ترین گزینه را انتخاب کنید. به مرور زمان این روش روش تست زنی شما را به یک تست زن پرسرعت و حرفه ای در کنکور تبدیل می شوید.
>> هدف گذاری:
پیش از حضور در جلسه آزمون هدف گذاری کنید. خیلی از داوطلبان بنا به دلایلی نتوانسته اند روی تمامی مباحث مطالعه داشته باشند یا برخی داوطلبان به پرسش های بعضی دروس کلا جواب نمی دهند بهتر است شما پیش از آزمون هدف گذاری کنید با توجه به شرایط خود به چند سؤال از ۱۰ سؤال در یک مبحث پاسخ دهید.
تکنیک زمان های نقصانی، روشی موثر برای تست زنی در کنکور
تکنیک زمان های نقصانی یکی از تکنیک های مدیریت زمان و روشی موثر برای تست زنی در کنکور بوده که مکمل تکنیک ضربدر منها میباشد. در این تکنیک داوطلب برای پاسخگویی به هر مبحث بازه زمان مشخصی را در نظر گرفته، به حل تست ها پرداخته و بعد از اتمام حل تکنیک سوالات شک دار، پرسش های زمانی را برای مرور مطالب ذخیره کرده که از آن استفاده می کند. نمره منفی آزمون های آزمایشی و کنکور سراسری، درست یا غلط بودن پاسخ یک سؤال تأثير فراوانی در نتیجه این آزمون ها دارد. برترین کار زمان مواجه با تست های شک دار این است که به دانش خود در آن مبحث مراجعه کنیم. بطور مثال، در صورتیکه آن مبحث را مطالعه نکردیم از پاسخ دادن به آن چشم پوشی کرده و در صورت مطالعه و تمرین مبحث مورد نظر روی گزینه ها بیشتر فکر کرده و گزینه مطمئن تر را انتخاب کرده زیرا احتمال درست جواب دادن وجود دارد.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 18
- 5