سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۰۲۷

راه های مقابله با خستگی دوران کنکور چیست؟

مقابله با خستگی دوران کنکور,خسته شدن از درس خواندن برای کنکور,راههای مقابله با خستگی کنکورخستگی دوران کنکور ، یکی از عوامل بروز کم کاری و استرس است
از شایع ترین مراحلی که داوطلبان در طول دوره کنکور با آن مواجه می شوند، خستگی در دوران کنکور می باشد. داوطلبان معمولاً به دو جهت خسته میشوند که شامل خستگی جسمی و خستگی روحی است. عوامل مختلفی در دوران کنکور، منجر به خستگی داوطلبان میشود. در این مطلب از سرپوش درباره راههای مقابله با خستگی دوران کنکور مطالبی ذکر شده است با ما همراه باشید.

مقابله با خستگی دوران کنکور

در ماه های آخر باقی مانده ی کنکور تا زمان برگزاری آن، دوران کسب آمادگی برای شرکت در این آزمون، بسیار مهم است. داوطلبان باید منابع کنکور سراسری را با برنامه ریزی صحیح در این دوران، مطالعه کنند و تسلط کافی بر مباحث داشته باشند. احتمالا داوطلبان در این روند مطالعاتی، دچار خستگی بر اثر عوامل مختلفی میشوند.

خستگی موجود در داوطلبان، مانع بهره گیری آن ها از دوران کنکور میشود و از این رو به نتیجه دلخواهشان نمی رسند. بنابراین داوطلبان باید آگاهی کاملی نسبت به روش های مقابله با خستگی دوران کنکور داشته باشند و از آن ها بهره بگیرند.

راه های مقابله با خستگی دوران کنکور

از عوامل بروز کم کاری و استرس می توان به خستگی اشاره کرد که باید با روش مناسبی نسبت به رفع آن اقدام کرد. بنابراین پس از مطالعه ی پیشنهادهای زیر، از یک یا چندین راهکار، بسته به شرایط خودتان استفاده کنید.

شما میتوانید کارهایی را به جای استراحت انجام دهید که نیازمند نیروی فکری کمتری است؛ مثلاً اگر خیلی زیاد خسته نیستید یا از درسی که مطالعه میکنید، خسته شده اید؛ میتوانید کتاب یا حتی مبحث مطالعه را به جای استراحت کامل، عوض کرده و به سراغ کتاب یا مبحث ساده تري بروید. از این رو شما پس از خستگی مطالعه به خودتان بستگی دارد که چه کاری را انجام دهید؛ ولی چنانچه مطمینید که پس از خسته شدن ، ادامه مطالعه هیچ کمکی به یادگیری شما نمی کند، پس پافشاری به ادامه مطالعه و کارهایی که به تمرکز و فکر احتیاج دارد، نتایج منفی برای شما بهمراه دارد.

* هدفگذاری و برنامه ریزی:

داشتن برنامه و هدف گذاری مناسب، یکی دیگر از اقدامات پیشگیری از خستگی در کنکور می باشد.

مقابله با خستگی دوران کنکور,پشت کنکوری خسته,خسته شدن از درس خواندن برای کنکوربرای پیشگیری از خستگی دوران کنکور یکی از اقدامات، داشتن برنامه ی مناسب میباشد

* خوب بخوابید:

عقیده و باور بسیاری از مشاوران و معلمان اینست که داوطلبان باید خواب خود را در دوره آمادگی برای کنکور، کم تر کنند؛ البته تا جایی که به سلامتتان آسیبی وارد نشود؛ یعنی مدت زمان خواب همه شما عزیزان در این دوره، باید بین ۶ تا ۸ ساعت در شبانه روز باشد. با این که خواب نیمروزی، مورد تائید نیست ولی اگر به خواب بعدازظهر ، عادت دارید و در مطالعه ی بهتر شما تأثير دارد؛ میتوانید بمدت کوتاهی چرت بزنید. بهتر است بدانید که کم خوابیدن به منظور درس خواندن، باعث عدم یادگیری و خسته شدن مغز شما تا ساعت های طولانی میشود و در نتیجه این خستگی به بدنتان منتقل می گردد پس بهتر است برای مقابله با خستگی در دوران کنکور خواب خوب و کافی داشته باشید.

* عوامل محیطی خستگی را از بین ببرید:

مناسب و استاندارد نبودن محیط مطالعه، به عنوان یکی از عوامل مؤثر در خستگی و علی الخصوص خستگی جسمی می باشد. بنابراین عواملی که باعث خستگی و خواب آلودگی زود هنگام می شود شامل نور شدید یا کم، شلوغ بودن اتاق و میز مطالعه یا درس خواندن در رختخواب، فرو رفتن در مبل یا لم دادن می باشد.

میز شخصی و اتاقی جدا از جریان های غیردرسی، از بهترین اماکن مطالعه محسوب میشود. بهتر است که در کنج اتاق، میز مطالعه خود را قرار دهید؛ به طوریکه دیوار در مقابلتان باشد. اگر در محیطی بسته، مطالعه کنید؛ در حفظ تمرکز شما تأثير به سزایی دارد. مواردی همچون پوستر، مجله، کتاب غیر درسی، تلفن و هر چیزی که موجب حواس پرتی شما میشود را از اطراف میز کارتان بردارید. همچنین با قرار دادن تمام وسایل موردنیاز برای مطالعه بر روی میزتان دیگر نیازی نیست که هنگام مطالعه دایماً از جایتان بلند شوید. اتاق مطالعه باید از نور کافی و همچنین تلفیقی از نور سفید و زرد برخوردار؛ به این صورت که از یک لامپ معمولی برای چراغ مطالعه و یک لامپ مهتابی برای اتاق یا یک لامپ کم مصرف برای چراغ مطالعه و یک لامپ معمولی برای اتاق استفده کنید. چراغ مطالعه باید با کاغذ به اندازه سی سانتیمتر فاصله داشته باشد و درصورت راست دست بودن باید در سمت چپ میز، و درصورت چپ دست بودن باید در سمت راست میز قرار بگیرید؛ همچنین درصورت نداشتن میز بر روی صندلی نشسته درس بخوانید؛ چون درس خواندن بر روی زمین منجر به خستگی زود هنگام شما می شود.

* عدم صحبت کردن با اطرافیان درباره موضوعات غیر ضروری:

خیلی از دانش آموزان و کنکوری ها با خانواده ی خود در زمان استراحت بین مطالعه، گفتگو می کنند. بنابراین درصورتی که صرفا یک گپ ساده باشد؛ بلامانع است چون موجب درگیری ذهن شما نمی شود ولی درصورت گفتگو در مورد موضوعات مهم که نیازمند بحث زیادی یعنی بیشتر از ۱۵ دقیقه است و زمان مطالعه بعدی شما را می گیرد؛ اشکال دارد چون موجب درگیری ذهن و کاهش تمرکز شما در زمان مطالعه میشود، بدین جهت که مسئله تازه ای از این مبحث در زمان مطالعه به ذهن شما می رسد و شما تمایل به بیرون رفتن از اتاق و ادامه دادن بحث را دارید. بنابراین در زمان درس خواندن، بحث های مهم نکنید. دقت کنید که یک کنکوری باید تفریح و استراحت برنامه ریزی شده داشته باشد.

* تغذیه مناسب داشته باشید:

در برنامه غذایی خود، حتماً صبحانه را بگنجانید. از موادغذایی مفید می توان به پنیر و گردو و شیر و تخم مرغ اشاره کرد. شما با مصرف کم تر کربوهیدرات ساده می توان از کربوهیدرات پیچیده مثل نان برنج سیب زمینی استفاده کنید. نوشیدن اب، انرژی و شادابی شما را افزایش می دهد. اب، فواید بسیاری دارد که از جمله ی آن ها سلامت پوست و قلب و جلوگیری از افسردگی و خستگی و بسیاری از بیماری های دیگر می باشد.

کم ابی معایبی ازجمله سستی و خواب الودگی و سردرد را بهمراه دارد. اب، ۸۵ درصد بافت مغز را تشکیل داده و درصورت کم آب شدن بدن، مغز با فشار و استرس مواجه میشود. همیشه در زمان درس خواندن یک بطری اب بهمراه خود داشته باشید. شما نیز می توانید از لبنیات و پروتئین، ابمیوه، میوه و شیر در وعده غذایی خود استفاده کنید. در مصرف موادغذایی خود توجه داشته باشید. شما باید برای تامین انرژی کافی، تنوع غذایی داشته باشید؛ چون کمبود انرژی، تمرکز شما را کاهش می دهد ولی پرخوری و کم خوری موجب تهدید سلامتی شما میشود. شما باید موادغذایی متنوع را به اندازه و متعادل مصرف کنید.

* برای مقابله با خستگی در دوران کنکور ورزش کنید:

اگر اهل ورزش نیست، به منظور غلبه بر استرس امتحان می توانید در برنامه ی روزانه خود، چند تمرین سبُک انجام دهید تا فرصت تمرکز کردن به ذهنتان را بر مسائلی غیر از درس و مطالعه بدهید. توصیه ی مشاوران کنکور برای کاهش استرس، انجام تمرین یوگا است. همچنین ورزش کردن، اندورفین را افزایش می دهد و باعث شادی و سرحالی و کاهش استرس شما میشود. وقتی که نمیتوانید مطالعه کنید، توصیه میشود که پیاده روی تُندی انجام دهید یا بدوید تا حواس تان از چیزهای استرس زا پرت شود.

چگونه با وجود خستگی درس بخوانیم,راههای پیشگیری از خستگی کنکور,راههای مقابله با خستگی کنکوربرای مقابله با خستگی دوران کنکور بین ۶ تا ۸ ساعت در شبانه روز بخوابید

انجام ورزش حرفه ای در دوران کنکور، باعث کاهش خستگی بدنی شما میشود و علاوه‌براین استراحت های مکرر به منظور رفع خستگی وقت شما را میگیرد. بنابراین بهتر است که پس از زمان کنکور، ورزش های خاص را انجام دهید.

* رفع نا امیدی:

از اصلی ترین علل کاهش تمرکز و قدرت یادگیری داوطلبانه می توان به ناامیدی در کنکور اشاره کرد؛ بدین دلیل که این ناامیدی با گرفتن انگیزه و انرژی فرد باعث افزایش سرعت خسته شدن دانش آموز میشود. افراد ناامید حتی در صورت پیشرفت عالی و قدرت یادگیری زیاد، دچار استرس زیاد می شوند و خود را سرزنش می کنند.

حتی افراد امیدواری که استعداد کم تر دارند؛ در کنکور، نتایج بهتری را دریافت می کنند؛ به این دلیل که دچار نگرانی و استرس نیستند و دائما در حال مطالعه هستند. بنابراین شما باید با دور کردن ناامیدی از خود، مثبت اندیش باشید.

* دیدتان را نسبت به کنکور عوض کنید:

نحوه ی رفتار بسیاری از عزیزان داوطلب در زمان امادگی برای کنکور، بگونه ایست که کنکور، غولی بی شاخ و دم است و باید برای ادامه حیات و هستی خود، آنرا از سر راهشان بردارند؛ یا این که یک دانش آموز با شرکت در کنکور، همه ی نتیجه تلاش چندین ساله خود را نشان می دهد و باید آن را بخوبی تمام کند و البته خود داوطلب، یکی از مواردیست که در این میان مهم نیست!

بسیاری از خانواده ها، دوستان و ... در ایجاد چنین تفکری موثرند. درصورت ایجاد چنین تفکری در یک داوطلب، او به کنکور، بیش از اندازه بها می دهد و تمام فکر و ذکرش را درگیر میکند. گاهی اوقات ذهن داوطلب به تفکرات متفاوتی در این مدت، مشغول میشود که احتمال دارد مثبت و راهگشا یا منفی و آزار دهنده یا استرس زا باشند. اگر دید شما و خانواده تان نسبت به کنکور، چنین افکاری باشد؛ دچار استرس، اضطراب، ناامیدی و در نتیجه خستگی میشوید.

بهترین تایم استراحت برای کنکوری ها

دقت داشته باشید که یکی از کارهای مهم در روند مطالعه برای کنکور، استراحت دادن به ذهن است. برای داشتن تمرکز و دقت کافی باید استراحتی، پس از هر ۷۰ یا ۹۰ دقیقه مطالعه داشته باشید وگرنه موجب کاهش بازدهی شما میشود.

راههای مقابله با خستگی کنکور,چگونه با وجود خستگی درس بخوانیم,بهترین تایم استراحت برای کنکوری هابرای مقابله با خستگی دوران کنکور تغذیه مناسب داشته باشید

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش