دکتر محمود نیلی احمدآبادی در گفتوگو با ایسنا، دانشگاه تهران را نخستین مرکز آموزش عالی مدرن در ایران با سابقه تاریخی ۱۶۴ سال توصیف کرد و افزود: این دانشگاه با داشتن ۳۰۰ هزار دانشآموخته و ۴۹ هزار دانشجویی که ۶۰ درصدشان در سطح تحصیلات تکمیلی هستند، نقش منحصر به فردی در توسعه اجتماعی، فرهنگی، فنی و اقتصادی این کشور داشته است.
وی در ادامه تصریح کرد: نشست مشترک دانشگاههای برتر ایران با حضور ۲۰ دانشگاه برتر و تراز اول کشور روسیه آذر ماه امسال در ایران برگزار میشود که بررسی راههای توسعه همکاریهای مشترک، ارزیابی وضعیت فعالیتها و ارتباطات دانشگاههای دو کشور و برنامههای آینده را در این نشست مرور خواهیم کرد.
رییس دانشگاه تهران تبادل دانشجو و استاد بین دانشگاههای ایران و روسیه را کند ارزیابی کرد و گفت: اگر چه روند فعلی ارتباطات و تعاملات کند است، اما در حال حاضر دانشجویانی از دو کشور در دانشگاههای ایران و روسیه تحصیل میکنند.
دکتر نیلی با بیان اینکه این دانشگاه یک دانشگاه پیشگام در عرصه فعالیتهای بینالمللی است، گفت: دانشگاه تهران با ارائه برنامههای مشترک با دانشگاههای سطح بالای جهان یکی از دانشگاههای بینالمللی محسوب میشود و بیشترین کمک به تولید دانش در ایران از سوی این دانشگاه است. به طوری که بیش از ۱۰ درصد از مقالات منتشرشده ایران در مجلات علمی جهان به اعضای هیات علمی و دانشجویان این دانشگاه تعلق دارد.
رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه در سالهای اخیر بارقههای امیدوارکنندهای از افزایش سطح همکاری و روابط علمی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه را شاهد بودهایم، تاسیس دبیرخانه مرتبط با دو دانشگاه تهران و مسکو و برگزاری اجلاسهای چندگانه بین رؤسای دانشگاههای مهم روسیه و رؤسای ۱۳ دانشگاه سطح یک ایران را بهعنوان یکی از مهمترین رویدادها برشمرد.
وی با تصریح اینکه دانشگاه تهران مدتهاست با دانشگاه دولتی مسکو همکاری دارد، افزود: این دانشگاه در طراحی و اجرای ردهبندی دانشگاههای برتر دنیا که دانشگاه مسکو مؤسس و مجری آن است، مشارکت داشته است.
رئیس دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: این دانشگاه اکنون ۲۴ تفاهمنامه همکاری با دانشگاههایی مانند تیومن، حمل و نقل مسکو، دانشگاه دولتی مسکو، فدرال جنوبی، موسسه زبانشناسی مسکو، کازان، دانشگاه نفت و گاز گوپکی، لوباچفسکی، آلتای و موسسه روابط بینالملل مسکو دارد. همچنین، دانشگاه تهران، با تاسیس موسسه روسکیمیر، فصل جدیدی در همکاری بین دو کشور گشوده است.
دکتر نیلی در پایان گفت: اگر ما بهالتفاوت ارز مورد نیاز برای برگزاری این نوع برنامهها از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور تامین نشود، ارتباطات بینالمللی دانشگاهها با محدودیت مواجه خواهد شد.
- 19
- 4