دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۱ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۲۸۴
آموزش و پرورش

دستورالعمل جدید به مدارس در مواجهه با مسمومیت: پخش شیرینی، صحبت با رسانه‌ها و خروج از مدرسه ممنوع!

آمار مسمومیت دانش اموزان,دبیرستان دخترانه مسمومیت
منابع خبری اعتماد می‌گویند که ادارات آموزش و پرورش مناطق در جلساتی با مدیران مدارس از آنها خواسته‌اند از پخش کردن شیرینی در مدرسه ممانعت کنند، در صورت وقوع مسمومیت موضوع را به اورژانس اطلاع دهند، تا جای ممکن، از انتشار خبر آن در رسانه‌ها جلوگیری کنند و کسی از مدرسه بیرون نرود.

هر روز مدارس بیشتری گرفتار مسمومیت‌های سریالی می‌شوند و عدد دانش‌آموزان درگیر پس از ۹۵ روز تاکنون به بیش از دو هزار نفر می‌رسد. از ابتدای آذر تا ۱۱ اسفند حدود ۹۱ مدرسه درگیر مسمومیت‌ها بودند ولی روز شنبه ۳۴ مدرسه دیگر در شهرهای مختلف ایران به این آمار اضافه شد و تعداد دانش‌آموزان دچار مسمومیت به رقمی بیش از ۱۵۰۰ نفر رسید. این عدد با مسمومیت‌های جدید روز یکشنبه به بیش از ۲ هزار نفر دانش‌آموز هم می‌رسد.

به گزارش اعتماد، تنها در کمتر از ۲۴ ساعت بیش از ۷۰۰ دانش‌آموز در مدارس استان خوزستان دچار مسمومیت شده‌اند، در یک هنرستان دخترانه‌ در شیراز گزارش انتشار بوی نامطبوع و مسمومیت حدود ۲۰ دانش‌آموز گزارش شده، در تبریز ۶۰ دانش‌آموز، در خراسان‌شمالی ۴۶ دانش‌آموز، در بندرعباس ۱۱ دانش‌آموز، در گنبد کاووس ۱۵ دانش‌آموز، حدود ۱۰ دانش‌آموز اسفراینی دچار مسمومیت شده‌اند. ایرنا هم گزارش داد که برخی دانشجویان دختر ساکن در یک خوابگاه شهر ارومیه از مسمومیت خود در بامداد یکشنبه بر اثر مواردی نامعلوم خبر داده‌اند. به گفته آنها، در این خوابگاه دخترانه ۴۵۰ دانشجو اسکان دارند که تعداد زیادی از آنان مسموم شده ولی تنها ۲۹ نفر از آنان در بیمارستان بستری شدند.حسن اسمخانی، مدیر روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز از وقوع مسمومیت دیگر در دو مدرسه ابتدایی و دبیرستان در شهرهای زنجان و ابهر خبر داد. شوشتری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی هم صبح دیروز گفت که خبری مبنی بر مسمومیت دانش‌آموزان در دبیرستان دخترانه صداقت مشهد به دست ما رسید و در حال پیگیری موضوع هستیم. روز چهارشنبه شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرده بود که «تا الان (۱۱ اسفند) قریب به ۹۰۰ دانش‌آموز از استان‌های مختلف کشور مسموم شدند.» او همچنین تاکید کرده بود که «درباره تعداد کشته‌شدگان این حادثه آماری ندارم و باید وزارت آموزش و پرورش این موضوع را بررسی کند.» سلام نو به نقل از رکنا هم روز شنبه با انتشار لیست ۳۴ مدرسه تعداد دانش‌آموزانی که دچار مسمومیت شده‌اند را بیش از ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد. روز یکشنبه با اضافه شدن دست کم ۸۶۹ دانش‌آموز در آمارهای استخراج شده از رسانه‌ها این رقم به بیش از دو هزار نفر رسید. 

روایت‌های سرگردانی و نگرانی 

پدر یک دختر دانش‌آموز ۷ ساله هم دیروز به اعتماد گفت: «ما اصلا اخبار را دنبال نمی‌کنیم و در خانه هم تلویزیون و خبر نداریم. دیروز که دختر ۷ ساله‌ام را مدرسه بردم دیدم چقدر همه جا خلوت است. در کانال پیام گذاشتند که قرار است لباس شخصی اطراف مدارس بگذارند و قرار نیست شما حتما فردی با لباس نظامی ببینید. گفتند که همه مسوولان مدرسه توجیه شده و در جریان هستند که مراقبت و کنترل لازم انجام می‌شود. دیروز هم مدرسه خلوت بود و با توجه با اینک شنبه و یکشنبه هم این ماجرا ادامه پیدا کرد دیگر ترجیح دادم اصلا بچه‌ام را مدرسه نفرستم. حتی اگر ادامه پیدا کند من از درس‌خواندن فرزندم می‌گذرم. می‌گویند به ما دستور دادن که اجازه مجازی‌کردن کلاس‌ها را نداریم. اوایل همین اعتراضات و حتی مواقع آلودگی بلافاصله مدارس را تعطیل یا مجازی می‌کنند اما الان می‌گویند هیچ راهی وجود ندارد. الان حتی اگر یک سال این روند ادامه پیدا کند من بچه‌ام را مدرسه نمی‌فرستم. در شرایطی که هیچ‌کس پاسخگو نیست و مساله اینقدر مبهم است، صلاح نیست که بچه‌ ۷ساله را مدرسه بفرستیم.ما اصلا به دخترمان چیزی نگفتیم و گفتیم احتمالا دوشنبه مدرسه تعطیل است و نیاز نیست بروی. ولی بلافاصله بچه‌مان گفت من خودم خبرها را دارم و شنیدم که در مدارس سم می‌زنند و خیلی خطرناک است.»

در روزهای گذشته بحث‌های زیادی در میان والدین دانش‌آموزان و حتی معلمان به وجود آمد و برخی معتقد بودند که در این شرایط کودکان به مدرسه نروند. در مقابل برخی دیگر ایده دیگری را مطرح کردند؛ اینکه والدین در نوبت‌های مختلف در اطراف مدارس کشیک بدهند تا بچه‌ها از مدارس باز نمانند. حالا دیگر کار از توییتر به فضای رسمی جامعه و مدارس کشیده شده و انجمن‌های اولیا و مربیان در برخی نقاط شهر تهران و دیگر شهرها جلساتی در این باره تشکیل داده‌اند. بر اساس گزارش‌های رسیده به اعتماد؛ دیروز مادران نگران در حوالی میدان منیریه، مقابل مدرسه مجاور کلانتری جمع شده بودند. منابع خبری اعتماد می‌گویند که ادارات آموزش و پرورش مناطق در جلساتی با مدیران مدارس از آنها خواسته‌اند از پخش کردن شیرینی در مدرسه ممانعت کنند، در صورت وقوع مسمومیت موضوع را به اورژانس اطلاع دهند، تا جای ممکن، از انتشار خبر آن در رسانه‌ها جلوگیری کنند و کسی از مدرسه بیرون نرود.

دیروز یک مدرسه پسرانه دیگر هم درگیر مسمومیت‌ها شد و ابوالحسن معظمی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان فردیس از مسمومیت هفت دانش‌آموز در دو مدرسه فردیس و انتقال آنان به بیمارستان خبر داد. نمایندگان مجلس هم این روزها درگیر تصویب بودجه سال آینده هستند. به گفته ملک فاضلی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، جلسات کمیسیون از یک ماه پیش تشکیل نشده است و گزارش در این باره ندارند. سرانجام اما محمد باقر قالیباف، رییس مجلس کارگروهی برای پیگیری و شناسایی عوامل پشت پرده مسمومیت‌ها تشکیل داد و چهار رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری، کمیسیون امنیت ملی، کمیسیون امور داخلی و شورا‌ها و کمیسیون بهداشت و درمان به منظور انتخاب اعضای این کارگروه، به زودی جلسه تشکیل خواهند داد. اواخر هفته گذشته نیز در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس جلسه‌ای با حضور ماموران امنیتی برگزار شد که هنوز خروجی آن مشخص نیست.

در قم مدارس برای روزهای دوشنبه و سه‌شنبه غیر حضوری شده و علیرضا رحیمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان قم دلیل آن را جشن‌های نیمه شعبان و حضور گسترده زائران و میهمانان در این شهر اعلام کرده است. یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش از وقایع پیش آمده درباره مسمومیت‌ها عذرخواهی کرد و گفت که «نگرانی والدین دانش‌آموزان را درک و بابت این اتفاقات عذرخواهی می‌کنیم. منتظر اعلام نتایج آزمایش‌ها هستیم.در استان‌های مختلف به‌طور جد پیگیر ماجرا هستیم و کمیته فوریت‌ها در ادارات مختلف آموزش و پرورش استان‌ها تشکیل شده است.»

احمد وحیدی، وزیر کشور هم روز شنبه با صدور بیانیه‌ای اطمینان خاطر داد موضوع مسمومیت دانش‌آموزان با جدیت در حال پیگیری است و تاکید کرد: سلامت دانش‌آموزان در اولویت اصلی همه مسوولان است و برای ایجاد آرامش و تامین آسایش آنان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد.

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش