دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۷ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۰۴۶۵
آموزش و پرورش

افت آموزش در مدارس دولتی؛ «برای ثبت‌نام در مدارس غیردولتی صف بسته‌اند»/ کنکور باز هم تغییر می‌کند؟

افت آموزش در مدارس دولتی,ثبت‌نام در مدارس غیردولتی

به گزارش خبرآنلاین,روش سنجش و پذیرش دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه‌ها یکی دو سالی هست که یا تغییر می‌کند یا همیشه در آستانه تغییر قرار دارد، بعید نیست که اگر امسال روش سنجش دانش‌آموزان مانند سال قبل بود، سال آینده هم همین روش تداوم داشته باشد، شاید آخرین مصوبه کنکوری مجلس یازدهم که حالا به دست اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده است یک بار دیگر کنکور را حداقل تا سال ۱۴۰۶ به سبک و سیاق سابق برگرداند.

 سنجش دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه‌ها بعد از سال‌ها برگزاری آزمون سراسری تغییر کرد، با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار شد با دو بار برگزاری کنکور در سال سهم اثرگذاری آن برای پذیرش دانش‌آموزان هر سال کمتر و کمتر شود، در عوض این سهم کم شده به مدارس و نتایج امتحانات نهایی برسد، براین اساس سنجش سال گذشته دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه با سهم ۶۰ درصدی کنکور و تاثیر قطعی ۴۰ درصدی نمرات در مدارس برگزار شد، این سهم‌بندی برای آزمون امسال به وضعیت پنجاه پنجاه رسید و قرار است در سال آینده سهم نمرات امتحانات نهایی ۶۰ درصد شود و آزمون سراسری سهمی ۴۰ درصدی در پذیرش دانش‌آموزان داشته باشد. ضمن این‌که دیگر از آزمون دروس عمومی در کنکور خبری نیست و تاثیرگذاری آن‌ها در همان معدل امتحانات نهایی است.

دروس عمومی دو سالی هست که از کنکور حذف شده است

علی‌رغم همه این تغییرات اعمال شده چند روز قبل مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران در گفت‌وگو با تلویزیون با بیان این‌که «سال‌ها تلاش شد تا فرآیند آموزش و سنجش برای ورود به دانشگاه‌ها در مدرسه اتفاق بیفتد.» مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را مسیر تحقق این تلاش عنوان کرد و یادآور شد: «با مصوبه اخیر به‌جای این‌که دانش‌آموزان با کتاب‌های تستی وارد دانشگاه شوند الان با اتکا به محتوای آموزشی در مدرسه می‌توانند هم از مقطع متوسطه عبور کنند و با امتیازات آن وارد دانشگاه شوند.»

او بیان کرد: «با شرایطی که فراهم می‌شود بعد از این در دروس عمومی چیزی به‌نام کنکور نخواهیم داشت.»

این درحالی‌ست که حداقل در یکی دو کنکور گذشته دروس عمومی از دانش‌آموزان آزمون گرفته نمی‌شود. علی امرایی، عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت دراین‌باره به خبرآنلاین می‌گوید: «با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دروس عمومی دو سال است که از آزمون سراسری حذف شده و متاسفانه دروس فرهنگ ساز از آزمون سراسری به طور کلی کنار گذاشته شده است.»

او با انتقاد از روش جدید سنجش و پذیرش دانش آموزان در دانشگاه‌ها بیان می‌کند: «پیرامون مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی دیده‌بان شفافیت و عدالت ۱۱ ایراد از آن گرفت، ما ایرادات خودمان از این مصوبه را به نهاد ریاست جمهوری ارسال کردیم و درخواست کردیم مصوبه را رد یا اصلاح کنند. طبق این مصوبه نمرات امتحانات نهایی اثر قطعی در نتایج ورود به دانشگاه دارد، از این روی ما اعلام کردیم آموزش و پرورش زیرساخت‌های لازم برای اثرگذاری قطعی نمرات دانش‌آموزان در نتایج ورود به دانشگاه‌ها را ندارد که این موضوع با برگزاری امتحانات نهایی اخیر، بیش از پیش نمایان شد. اگر این مصوبه اصلاح شود ما دیگر شاهد استرس دانش آموزان به خاطر تعدد عناوین درسی امتحانات نهایی نخواهیم بود و در مقابل هم دروس عمومی به کنکور برمی‌گردد.»

آموزش و پرورش فاقد کدام زیرساخت‌ها است؟

امرایی بیان می‌کند: «منظور ما از این‌که زیرساخت لازم در آموزش و پرورش وجود ندارد به چند مورد دارای اهمیت برمی‌گردد، اول اینکه تصحیح اوراق امتحانات نهایی با تصحیح پاسخ‌برگ کنکور متفاوت است، در کنکور آزمون تستی است و توسط دستگاه الکترونیکی تصحیح می‌شود بنابراین احتمال خطا صفر است، اما آزمون تشریحی را چه‌طور می‌توان به‌صورت الکترونیکی تصحیح کرد؟ لذا یکی از ضعف‌های بزرگ همین است، چراکه از نظر یک معلم پاسخ دانش‌آموزی مستحق نمره ۱۸ است اما از نظر یک معلم دیگر پاسخ همان دانش‌آموز مستحق نمره ۱۶، معلم سوم هم به‌عنوان داور نهایی یک نمره می‌دهد، در این وضعیت حتی اگر ۰.۲۵ نمره هم اختلاف نمره مصحح با نمره واقعی او باشد اختلاف زیادی در رتبه کنکور ایجاد می‌کند.»

او ادامه می‌دهد: «همچنین در روش جدید یک یا دو بار کنکور تبدیل به ۳۰ بار امتحان نهایی شده است، در حالی که هدف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کاهش استرس بود، اما همین روش به مراتب استرس را اضافه کرده است، در واقع دانش‌آموز از پایه نهم برای گرفتن نمره خوب به دنبال کتاب‌ها و کلاس‌های تقویتی می‌رود. از طرفی آموزش و پرورش توانایی لازم برای صدور کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی را هم نداشت و همین مسئله سبب تعویق امتحانات شد، وقتی در صدور کارت ورود به جلسه مشکل هست باید پرسید آن‌ها در تراز بندی نمرات به چه شکلی عمل می‌کنند؟ روش ترازبندی بین کسی‌که مثلاً در امتحان زیست سال ۱۴۰۲ نمره ۲۰ گرفته و کسی که در سال ۱۴۰۳ زیست را ۲۰ شده چگونه‌است؟»

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت با اشاره به انتشار تصاویری از برگه سوالات در کانال‌های خبری می‌گوید: «باید گفت در روش جدید سنجش اهمیت امنیت امتحانات نهایی چندین برابر شده است، تاکنون ادعای انتشار سوالات قبل از شروع آزمون نهایی منتفی است اما به هر صورت این تصاویر حین برگزاری امتحان از حوزه‌های امتحانی به بیرون ارسال شده‌اند، اگر هر کدام از این تصاویر منجر به حتی یک تقلب شود با توجه به تعداد حوزه‌های امتحانی باید پرسید امکان رخ دادن چندین تقلب وجود دارد؟ تقلب‌هایی که هر کدام می‌توانند در نتایج ورود به دانشگاه اثرگذار باشند.»

ضعف تحصیلی دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی

امرایی درباره بار مالی روش جدید سنجش و پذیرش دانش‌آموزان در دانشگاه‌ها بیان می‌کند: «این نکته را هم باید گفت که در روش جدید، فشار مالی زیادتری برای خانواده‌ها ایجاد شده و گردش مالی درون آموزش را بیشتر کرده است، آموزش مانند کالای اقتصادی نیست، از این جهت مادامی که به مدارس دولتی کم توجه باشیم و مدارس غیر انتفاعی رونق پیدا کنند هزینه‌های آموزش بالا می‌رود، چراکه دانش اموز برای کسب نمرات بهتر سراغ آموزش بهتر است که این آموزش بهتر را در مدارس غیرانتفاعی و خصوصی به دست می‌آورد، این کار خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری است که به مدارس دولتی توجه دارند، اما الان با این سیاست جدید برای ثبت نام در مداس غیر دولتی و غیر انتفاعی صف بسته‌اند، اگر مدارس دولتی کیفیت لازم را داشت حتما دانش آموز و اولیا دنبال مدارس غیر دولتی نبودند.»

او ادامه می‌دهد: «امروز برخی از مدارس دولتی از کیفیت لازم برخوردار نیستند و از طرفی کتاب‌های درسی ما لاغر شده است و برعکس شاهد چاق شدن کتاب‌های کمک آموزشی هستیم، ضمن این‌که کمبود معلم هم داریم، همه این عوامل سبب ضعف تحصیلی دانش آموز در مدارس دولتی می‌شود.»

همه چیز منتظر تصمیم‌گیری در تشخیص مصلحت

علی امرایی، درباره تداوم این روش برای پذیرش دانش‌آموزان در دانشگاه بیان می‌کند: «مجلس شورای اسلامی طی یک مصوبه اعلام کرد که وزارت آموزش و پرورش مکلف است تمام زیرساخت‌های لازم برای اعمال اثر قطعی نمرات دانش اموزان در نتایج ورود به دانشگاه‌ها را تا سال ۱۴۰۶ ایجاد کند و از آن سال به بعد اثر قطعی معدل اعمال شود، مجلس تصویب کرد تا سال ۱۴۰۶ کنکور به روال سابق برگردد، اگرچه این مصوبه در شورای نگهبان رد شد اما اصرار نمایندگان مجلس سبب شد مصوبه آن‌ها برای تصمیم‌گیری نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شود. ما امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوبه مجلس را درباره اینکه آموزش و پرورش تا سال ۱۴۰۶ مکلف به تامین زیرساخت‌های لازم است، را تایید کند و تا آن سال کنکور به روال سابق برگردد.»

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش