جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۰۳ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۰۶۰۱
آموزش و پرورش

سراب قبولی در رشته‌های پزشکی

نحوه قبولی در رشته‌های پزشکی
سرپرست حوزه تربیت و یادگیری علوم تجربی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره اقبال بسیار زیاد دانش‌آموزان به رشته علوم تجربی و آسیب‌های ناشی از کنکور گفت: در سال‌های اخیر رشته تجربی در دوره دوم متوسطه مورد اقبال جدی قرار گرفته و دلیل اصلی این است که چند رشته دانشگاهی آن به لحاظ شغلی بازار کار خوبی دارند. مثلا رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی اینگونه‌اند اما باید گفت که اولا همه رشته‌های تعریف شده دانشگاهی مورد نیاز جامعه هستند. دوم اینکه تعداد محدودی از داوطلبان در این رشته‌ها پذیرفته می‌شوند و قبولی برای مابقی یک سراب است.

احمد احمدی با اشاره به تغییرات ساختاری چندماه اخیر سازمان پژوهش و شکل گیری حوزه‌های یازده گانه تربیت و یادگیری اظهار کرد: دفتر تالیف دوره عمومی و متوسطه نظری و فنی و حرفه‌ای مشمول تغییر ساختاری شده‌اند و قرار است اهداف مربوطه را با وظایف مشخص‌تری دنبال کنند.قبلا این دفاتر هم کار برنامه‌ریزی و هم تالیف کتاب درسی و بسته آموزشی را انجام می‌دادند اما قرار شده است در تقسیم بندی و رویکرد جدید، برنامه‌ریزی در بخش جداگانه‌ دیگری انجام شود.وی افزود: به عبارت دیگر تعیین منطق برنامه، شایستگی‌ها و استانداردهایی که دانش آموزان باید به آن دست یابند در بخشی به نام حوزه‌های تربیت و یادگیری انجام خواهد شد.

سرپرست حوزه تربیت و یادگیری علوم تجربی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه در این بخش پژوهش‌های نیازسنجی، تحلیل اسناد موجود و پژوهش‌های مرتبط دیگرانجام می‌شود گفت: پس از انجام این پژوهش‌ها، راهنمای برنامه درسی هر حوزه‌ای تدوین و اعتبار بخشی شده و در اختیار دوره‌ها قرار می‌گیرد تا بسته آموزشی توسط آنها به بخش خصوصی سفارش داده شود. بسته آموزشی شامل کتاب درسی، کتاب کار، کتاب راهنمای معلم، نرم افزارهای آموزشی و سایت‌های پشتیبان می‌شود.

وی ادامه داد: برای برنامه ریزی درسی از اسناد بالادستی چون برنامه درسی ملی، مبانی نظری سند تحول بنیادین، نقشه جامع علمی کشور، بیانیه گام دوم انقلاب و... بهره گرفته می‌شود.سایر پژوهش‌های ملی و بین‌المللی که انجام شده‌اند نیز تحلیل و همزمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چند مورد از بهترین روش های برنامه ریزی برای کنکور

در ادامه استانداردهای هر حوزه یادگیری در برنامه درسی استخراج خواهد شد. این تمرکزگرایی، کمک می‌کند که برنامه و استانداردهای دقیق‌تری را تدوین کنیم.احمدی با اشاره به اینکه کار اصلی ما این است که بتوانیم در حوزه  تربیت و یادگیری علوم تا آخر سال ۱۳۹۹ و در نهایت ابتدای سال ۱۴۰۰ راهنمای برنامه درسی حوزه تربیت و یادگیری علوم تجربی را استخراج کنیم عنوان کرد: در نهایت ما منطق حوزه علوم تجربی، ‌ قلمرو، کارکرد، راهبردهای یاددهی - یادگیری، شایستگی‌های پایه و تلفیقی و پیچیده، استانداردهای محتوا، استانداردهای ارزشیابی، مشخصات دبیران در حوزه، مشخصات فضا و امکانات آموزشی، وسایل کمک آموزشی و آزمایشگاهی و کارکرد رشته‌های زیر مجموعه حوزه علوم را مشخص و استانداردهای آنها را استخراج می‌کنیم.

سرپرست حوزه تربیت و یادگیری علوم تجربی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: آموزش علوم تجربی با ساحت علم و فناوری در سندتحول بنیادین ارتباط زیادی دارد و دارای جایگاه ویژه برای هر کشوری است. این امر توسط مسئولین کشور به درستی شناخته شده است. به عنوان مثال در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی توصیه‌های اساسی به منظور ساختن ایران اسلامی بزرگ داریم.

وقتی هدف ساخت ایران و تمدن جدید ایرانی اسلامی باشد قطعا علوم تجربی و ساحت علم و فناوری جایگاه ویژه دارند و بدون توجه به آموزش علم و فناوری، این امر مهم  تحقق نخواهد یافت.وی با اشاره به شایستگی‌های پایه در برنامه درسی ملی گفت: تفکر و تعقل، ایمان، علم، عمل و اخلاق شایستگی‌های پایه هستند و در تمام حوزه‌های تربیت و یادگیری دنبال می‌شوند و برای ساخت کشورمان نیاز به جوانانی با انگیزه، دانا و باایمان داریم. آموزش علم تجربی در دنیای امروز به صورت منفرد و جداگانه دنبال نمی‌شود. نیاز امروز دنیا این است که افراد آموزش تلفیقی ببینند. نزدیک‌ترین تلفیق در بخش علم و فناوری این است که علوم تجربی با علوم ریاضی، فناوری آی‌تی، مهندسی و هنر با هم به صورت در هم تنیده تلفیق شوند. این پیشرفت همه جانبه علمی و فناوری است که نمود آن در نمایشگاه‌های بین المللی محسوس است و محصولات بسیاری در حوزه تلفیقی تولید می‌شوند.

احمدی با بیان اینکه علوم تجربی بخش مادی جهان هستی را مورد بررسی و مطالعه قرار می‌دهد و سامانه اصلی آن بخش مادی جهان هستی بوده و ایده‌های کلیدی در آن به این شرح است گفت: ساختار و عملکرد، روابط و الگوها، پایداری، تغییر و اندازه گیری و روش علمی یا ماهیت علم ایده‌های کلیدی‌اند و ما در حال کار روی این ایده‌های کلیدی در قالب برنامه‌ها هستیم.وی درباره اقبال بسیار زیاد دانش‌آموزان به رشته علوم تجربی و آسیب‌های ناشی از کنکور گفت: در سال‌های اخیر رشته تجربی در  دوره دوم متوسطه مورد اقبال جدی قرار گرفته و دلیل اصلی این است که چند رشته دانشگاهی آن به لحاظ شغلی بازار کار خوبی دارند.

بیشتر بخوانید:

مثلا رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی اینگونه‌اند؛ اما باید گفت که اولا همه رشته‌های تعریف شده دانشگاهی مورد نیاز جامعه هستند، دوم اینکه تعداد محدودی از داوطلبان در این رشته‌ها پذیرفته می‌شوند و قبولی برای مابقی یک سراب است.سرپرست حوزه تربیت و یادگیری علوم تجربی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی افزود: مجموع دانشجویان در این سه چهار رشته برای همه دانشگاه‌ها اعم از دولتی گرفته تا آزاد به ۸۰۰۰ نفر هم نمی‌رسد.دانش‌آموزانی که نتیجه و احساس منفی پیدا می‌کنند متاسفانه بسیار زیاد هستند. خانواده‌ها باید در انتخاب رشته هوشمندانه‌تر عمل کرده و قابلیت، توانمندی، استعداد، علایق و کارایی فرزندانشان را بررسی و مدنظر قرار دهند و طبق آن تصمیم بگیرند.

وی با بیان اینکه اگر شهروندی یک مکانیک، خیاط یا نجار خوب باشد شاید درآمدش از یک پزشک کمتر نباشد گفت: مهم این است که فرد در هرشاخه و رشته‌ای درس می‌خواند بهترین باشد و توانمندی‌های لازم را کسب کرده باشد.احمدی درباره ادغام برخی رشته‌ها با یکدیگر مانند رشته علوم تجربی و ریاضی فیزیک با یکدیگر گفت: روی این موضوع در زمان تدوین برنامه درسی ملی کار شد.

یکی از کمیته‌ها، شاخه‌های مختلف را بررسی کرد.دیدگاه‌های مختلفی در دنیا در این باره وجود دارد، البته در  تقسیم بندی فعلی هم به نیازهای کشور پاسخ داده ‌می‌شود به شرط آنکه از وضعیت هجوم به سمت رشته‌های خاص مانند  پزشکی خارج شویم. نیاز امروز دنیا در حال تغییر است و موضوع مهم آن است که دانش آموزان ما توانایی‌های متناسب با اهداف در حال تغییر در رشته و شغل را کسب کنند، به عنوان مثال زمانی تعداد زیادی تعمیرکار تلویزیون داشتیم اما اکنون آن تعمیرکارها را تقریبا نداریم ولی درعوض تعداد زیادی تعمیرکارهای موبایل داریم.سرپرست حوزه تربیت و یادگیری علوم تجربی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی افزود: باید ویژگی‌های دنیای امروز را درک کرد. اگر فرد، یادگیرنده مادام‌العمر باشد می‌تواند همواره دانش و مهارت‌های خود را بروز کند و از بازار کار، اقتصاد، تجارت، علم و دانش و ... عقب نماند.

isna.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
واقعا تحلیل بسیارجالبی دارند وقبول دارم من پنجاه سال سن دارم ازسی سال قبل تا کنون ارزویم این بود که دانشجوی رشته پزشکی شوم ونشدم که نشدم که نشدم وبرایم سراب بود ولی چندنفر از دوستانم رفتند پزشکی وداروسازی وهرقت انان رامیدیدم حسرت میخوردم وشاید دلم میگرفت که چرامن نرفتم چرا دوستم که دانشجوی پزشکی است موردعزت واحترام همه است ومن نیستم لیکن ازحکمت وعنایت خداوند غافل نیاید بود من رفتم به یک رشته که اسم انراهم نمی اورم ولیسانس یا مهندسی راگرفتم وعنایت وحکوت ولطف خدا شاملم شد به گونه ای که دریک کلام همان دوستی که پزشکی گرفت بعضی مواقع ازمن پول قرض میگرفت البته این موضوع به ۲۰ الی ۲۵ سال قبل برنیگردد ودراخر ازعنایت خداوند مه بان اینکه جمع زندگی مادی این چند رفیق پزشک ما وداروساز وداندانپزشک ما با زندگی من برابری نمیکند زیاد به خود سخت نگیریم تلاشمان راانجام دهیم وبقیه اش رابه خداوند بسپاریم که او ارحم الراحمین است
اگه نمیتونی امید ببخشی لا اقل میتونی که ۵ ماه مونده به کنکور این کشف مهمتو رسانه ای نکنی:\
اگه نمیتونی امید ببخ...
فرقش چیه؟
با سلام بنده پدر داوطلب هستم و به صراحت می‌گویم اولا رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی برای بقیه سراب نیست چون همه بقیه ها به لحاظ درسی و میزان مطالعه خود را در آن سطح نمی بینند فقط برای آن گروهی که رتبه هایشان بین ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ هستش سرابه چرا که رتبه های ایشان با دستکاری بالای ۴۵۰۰ اعلام می‌شود. دوما فرمودید کشور به مکانیک خوب، خیاط ماهر و.... نیازمند است در جواب شما می‌گویم حیف است که دانش آموز با رتبه زیر ۳۰۰۰ در این مشاغل مشغول شود و مهمتر اینکه کشور به پزشک و دندانپزشک و دارو ساز بی سواد که دستوری وارد دانشگاه‌ها می‌شوند احتیاج ندارد، نیاز کشور را نمی‌توان با حق کشی تغییر داد، سرگذشت آینده در علم و بخصوص علم پزشکی و درمانی و علم مهندسی در امور زیربنایی و بسترهای فنی تکنیکی به شما خواهند گفت که تا کجا اشتباه کرده اید.
جناب احمدی در جایی از آسیب شناسی علوم تجربی با عنوان سراب رشته پزشکی گفته اند ؛ادامه استانداردهای هر حوزه یادگیری در برنامه درسی استخراج خواهد شد. این تمرکزگرایی، کمک می‌کند که برنامه و استانداردهای دقیق‌تری را تدوین کنیم. تا زمانی که شما از تمرکز خوشحال هستید و قبل از اجرا به اعلام آن می بالید ، وضع همین هست . آموزش و پرورش تطبیقی حرفهای شنیدنی برای سازمان پژوهش دارد
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش