فاطمه زرینآمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور، در واکنش به دشواری سوالات کنکور ریاضی ۱۴۰۰ و طراحی برخی سوالات که خارج از کتب درسی بودهاند، گفت: این سوالات توسط کمیتههای تخصصی هر رشته، دوباره بازنگری و دشواری سوالات استخراج میشود، بعد هر مشکلی که در پرسشها وجود داشته باشد، از کلید سوالات اصلاح خواهد شد.
وی بیان کرد: اگر سختی وجود داشته باشد، برای همه داوطلبان است، بنابراین با تراز کردن نمرات خام داوطلبان، مشکل سختی سوالات حل خواهد شد. در هر صورت برای اینکه ما بتوانیم یک تحلیل گسترده ارائه دهیم، باید منتظر نتایج مرحله اولیه آزمون باشیم. طبق این نتیجه ما گزارشهای تحلیلی خود را ارائه میدهیم، ولی در کل جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه بازنگری سوالات بعد از آزمون سراسری است، این اقدام چه کمکی به داوطلبان خواهد کرد؟ گفت: به عنوان مثال اگر سوالی اشتباه شده باشد، آن سوال از مجموعه سوالات حذف میشود.
وی در واکنش به انتقاد داوطلبان از عدم اشراف طراحان سوال به محتوای درسی گفت: سوالات خارج از محتوای کتب درسی نبوده و همه سوالات از سرفصلهای کتب که وزارت آموزش و پرورش مصوب کرده و به سازمان سنجش ارائه داده، طراحی شده است.
زرینآمیزی در این باره گفت: تعداد کثیری از افرادی که در طراحی پرسشهای آزمون سراسری با سازمان سنجش همکاری میکنند، معلمان آموزش و پرورش هستند. مگر میشود معلمی سوالی طراحی کند که آن سوال در کتب درسی نبوده باشد. سوالات بر اساس سرفصلهایی که آموزش و پرورش به ما اعلام کرده طراحی میشود و هیچ مبحثی خارج از کتاب نبوده است.
وی تاکید کرد: اگر مشکلی در سوالات بوده که حق با داوطلب باشد بعد از بازنگری، از طریق روشهای سنجش و اندازه گیری که در مرحله اول نتایج انجام میشود، آن سوالات حذف خواهد شد. به عنوان مثال ما سال گذشته در خصوص درس شیمی با این مساله مواجه بودیم.
سخنگوی سازمان سنجش در پاسخ به این سوال که با توجه به پاندمی کرونا و آموزشی مجازی دانش آموزان چرا سطح سوالات جهت مساعدت با داوطلبان، سادهتر طراحی نشد؟ گفت: سرفصلی که در دروس کنکور از آن استفاده میکنیم، سرفصلی است که آموزش و پرورش به ما ارائه داده است.
زرینآمیزی تاکید کرد: آموزش و پرورش نیز خود مجری این امر است، اگر هر تغییراتی در مواد درسی صورت بگیرد، باید از سمت آموزش و پرورش باشد. طراحی سوالها از موادی است که آموزش و پرورش به ما اعلام میکند، آنها اعلام میکنند دانشآموزان چه مطالبی را آموزش دیده و مطالعه کردهاند
تغییرات کنکور ۱۴۰۲ قطعی است/ادامه تغییرات در جلسات آینده مصوب می شوند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه مصوبات این شورا برای کنکور ۱۴۰۲ قطعی است، گفت: مابقی مصوبات در جلسات آینده تصویب خواهد شد.
دکتر سعید رضا عاملی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب با تاکید بر اینکه اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تغییرات کنکور ۱۴۰۲ قطعی است، اظهار کرد: ما در این شورا ۵ مصوبه را برای کنکور ۱۴۰۲ "تصویب" و "اعلام" کردیم که اجرای این مصوبات قطعی است.
وی در واکنش به اظهار نظر وزیر علوم که تاکید کرده بود مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تغییرات کنکور ۱۴۰۲ قطعی نیست، گفت: وقتی مصوبه ای در این شورا تصویب می شود به هیچ عنوان قابل برگشت نخواهد بود و باید اجرایی شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: ما اخیر در مجموع شش مصوبه در این شورا در خصوص کنکور ۱۴۰۲" تصویب" کردیم این مصوبات به هیچ عنوان تغییر نمی کنند و مابقی مصوبات شورا در خصوص کنکور در جلسات آینده تصویب خواهد شد.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید رضا عاملی در حاشیه جلسه ۸۴۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تغییرات کنکور ۱۴۰۲، پنج مصوبه این شورا را تشریح و عنوان کرده بود که مصوبه اول مبنی بر این بود که در آزمون سراسری سهم آموزش و پرورش به لحاظ سابقه تحصیلی ۶۰ درصد و سهم کنکور سراسری ۴۰ درصد خواهد بود.مصوبه دوم این بود که کنکور سراسری مختص دروس تخصصی باشد و دروس عمومی به بخش سوابق تحصیلی منتقل میشود و سوابق تحصیلی مبنای ارزیابی نهایی خواهد بود و مصوبه سوم این بود که آزمون سنجش (کنکور) دو بار در سال برگزار شود که فشار و اضطراب از روی دانش آموزان برداشته شود و دانش آموزان وقتی در این آزمون شرکت میکنند نگران نباشند که تا سال دیگر فرصت دیگری نخواهند داشت.
به این ترتیب اعلام شد که کنکور دو بار در سال برگزار خواهد شد. بر اساس مصوبه چهارم شورا، مقرر شد نتایج آزمونی که دانش آموزان در آن شرکت میکنند تا دو سال اعتبار داشته باشد و دانش آموزان بتوانند از نتایج آن تا دو سال استفاده کنند.
مصوبه پنجم نیز درباره پذیرش بود که بر اساس آن دانشگاههای کشور می توانند یک حد نصاب برای معدل بگذارند و بر اساس آن مشخص کنند که تا چه معدلی را پذیرش میکنند و اگر معدل داوطلب از میزان مشخص پایینتر باشد این اختیار به دانشگاه ها داده میشود که داوطلب را پذیرش نکنند.
- 10
- 4