به گزارش فارس، سید جلال موسوی مدیرکل دفتر تدوین و راهبری اسناد و سیاستهای آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه غیرمحرمانه شبکه دو با موضوع بررسی مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، درباره اجرایی شدن این مصوبه، اظهار کرد: کمیته راهبری در شورا تشکیل دادیم و این را در دستور کار قرار دادیم و برداشتمان این است که خیلی زمان طولانی برای اجرای آن نیست. یک مشکلاتی در ساختار سازمان سنجش داشتیم که جدیدا تغییراتی در آن اتفاق افتاده است و تیم خیلی همراهتر است.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی معتقدند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حل مشکل کنکور کفایت نخواهد کرد، گفت: برخی پرسیدند که چرا تصمیمگیری پشت درهای بسته انجام شده است؛ واقعیت این است که قریب به ۲ سال کار کارشناسی انجام دادیم و با ذینفعان مختلف جلسه داشتیم. جلسات متعدد با سازمان سنجش، وزارت آموزش و پرورش، معلمان، داوطلبان و دانشآموزان داشتیم و سعی کردیم نظرات تمام ذینفعان را جمعآوری کنیم و علاوه بر آن، از نظرات کارشناسان و پژوهشگران حوزه تعلیم و تربیت نیز استفاده کردیم.
* هزینههای کنکوری خانوادهها کمتر میشود
موسوی با بیان اینکه دروس عمومی از کنکور حذف میشود پس هزینه کنکور کاهش پیدا میکند، ادامه داد: کلاسهای کنکور که برای دروس عمومی گذاشته میشود، حذف میشود، در نتیجه هزینهها کاهش پیدا میکند؛ دیگر کتابهای کمک آموزشی دروس عمومی نیاز نیست و آزمونهای آزمایشی دروس عمومی حذف میشود پس هزینهها کمتر میشود.
وی اضافه کرد: نظام آموزش و پرورش، کتابهای درسی را به نحو تشریحی آموزش میدهد، اما امتحان کنکور تستی است و نظام آموزشی که تست را آموزش نداده است. دانشآموز مبتنی بر آزمون تشریحی، درس خوانده است و مجبور است هزینه کلاس کنکور و آزمون دهد و اگر دروس عمومی حذف شود، هزینه کمتر خواهد شد.
* ۷۰ درصد دانشآموزان مخالف کنکور هستند
مدیرکل دفتر تدوین و راهبری اسناد و سیاستهای آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به استاندارد شدن سؤالات اشاره کرد و گفت: اگر میخواهیم دو بار آزمون در سال برگزار کنیم و دو سال اعتبار داشته باشد، اگر قرار است ۶۰ درصد آزمون نهایی و ۴۰ درصد کنکور باشد، لازمهاش استانداردسازی است و ما با متخصصان حوزه سنجش جلسه داشتیم.
وی ادامه داد: نمونهاش آزمون تافل است که در بازههای مختلف برگزار میشود و مؤسسه تافل هم اعتقاد دارد که سؤالات استاندارد است و اگر شما دوبار امتحان دهید، نمراتتان فرقی نمیکند.
موسوی با بیان اینکه قبل از تصویب مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی نظرسنجی در بستر شاد انجام شد که نشان داد بیش از ۷۰ درصد دانشآموزان مخالف آزمون کنکور هستند، افزود: درباره اینکه چرا امتحانات پایههای دهم و یازدهم نهایی نشده، به این دلیل است که خیلی از درسهای پایه دوازدهم منوط به این است که شما دروس پایه دهم و یازدهم را بلد باشید و خیلی درسها پیوسته است.
* تغییر رئیس سازمان سنجش ربطی به سیاستهای کنکور ندارد
مدیرکل دفتر تدوین و راهبری اسناد و سیاستهای آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: حدودا ۷۹ درصد دانشجویان دانشگاه شریف با رتبه زیر ۳ هزار، فقط سه دهک بالای جامعه هستند.
وی با بیان اینکه تغییر رئیس سازمان سنجش ربطی به سیاستهای کنکور ندارد، افزود: دولت عوض شده، وزیر عوض شده و رئیس سازمان سنجش هم تغییر کرده است؛ رئیس سازمان سنجش، معاون وزیر علوم است. حکمش تمام شده و تغییر پیدا کرده است.
* ۷۵ درصد داوطلبان کنکور انسانی ۱۴۰۰ در درس ریاضی صفر و کمتر از صفر زدند
موسوی اظهار کرد: در کنکور سال ۹۸، در درس ریاضی رشته ریاضی فیزیک، یک درصد داوطلبان بالای ۸۰ درصد زدند. در کنکور ۱۴۰۰، ۵۶ درصد داوطلبان درس فیزیک را صفر و کمتر از صفر زدند. یعنی بیش از ۵۰ درصد یا نزدند یا منفی زدند.
وی ادامه داد: در کنکور انسانی ۱۴۰۰ نیز ۷۵ درصد داوطلبان در درس ریاضی صفر و کمتر از صفر زدند که خیلی فاجعه است. چرا خانواده هزینه کنکور میدهد؟ وقتی والدین میبیند که بچهاش در کنکور صفر و منفی زده، برایش کلاس کنکور میگیرد و کتاب کمک درسی میخرد. اما وقتی کودک معدل ۱۹ میگیرد، برای بچهاش کلاس نمیگیرد و میگوید بچهام موفق است.
* امکان تقلب در امتحان نهایی هست همانطور که در کنکور هست
مدیرکل دفتر تدوین و راهبری اسناد و سیاستهای آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تقلب در امتحانات و کنکور، گفت: ببینید ماهیت آزمون تستی تقلب آورتر است یا تشریحی؟ فرد با قلم خاص یا عینک دوربیندار خاصی یا تلفن همراه تقلب میکند اما در آزمون تشریحی باید نصف صفحه جواب دهد و امکان تقلب را کاهش میدهد.
وی با طرح این پرسش که «آیا در آزمون نهایی فعلی تقلب میشود؟»، ادامه داد: خب امکان تقلب هست همانطور که در کنکور هست. مطرح شده بود که برخی کانالها، سؤالات را گذاشتند؛ در کنکور هم همینطور بوده است. آمارهای رسمی نهادهای امنیتی را داریم که سؤالات کنکور را چند صد میلیون میفروختند.
* سؤالات استاندارد نشود، مصوبه کنکور نباید اجرا شود
موسوی تصریح کرد: در جلسات گفتیم اگر در سال ۱۴۰۱ سؤالات استاندارد نشود، نظام تصحیح اصلاح نشود و امنیت آزمون بالا نرود، نباید در سا ، ۱۴۰۲ مصوبه کنکوری را اجرا کنیم.
وی ادامه داد: جلسات متعددی با اساتید روانشناسی و مشاوره داشتیم که قائل به این بودند که اگر امتحان نهایی را به پایههای دهم و یازدهم تسری دهیم، استرس گسترش پیدا میکند . مخصوصا در پایه دهم که دانشآموز از دوره متوسطه اول به متوسطه دوم آمده است.
- 12
- 6