سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۵۹ - ۱۲ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۲۵۱۸
اخبار کنکور و آزمون ها

استادزاده‌هایی که دام پزشکی قبول شدند، اما پزشکی خواندند!

سهمیه فرزندان هیئت علمی دانشگاه,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
دامپزشکی قبول می‌شوند و چون استادزاده اند، صاف می‌روند پزشکی می‌خوانند. بدون اینکه توان علمی لازم را داشته باشند. چرا که اگر می‌توانستند همان ابتدا در کنکور پزشکی قبول می‌شدند. اما حالا، ۱۳۴ نفر با رانت قانون را دور زده اند و پزشکی می‌خوانند.

به گزارش فرارو، برخی ادعا می‌کنند که انتقالی ۱۳۴ دانشجوی دام پزشکی به پزشکی در سال ۹۶ بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی بوده است. در صورتی که مصوبه می‌گوید "فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه که در دانشگاه آزاد اسلامی رشته دام پزشکی می‌خوانند، با کسب ۹۲.۵ درصد نمره آخرین نفر پذیرفته شده در سهمیه آزاد، می‌توانند از رشته دامپزشکی به رشته‌های پزشکی جابه‌جا شوند." البته تصویب وزیر بهداشت و وزیر علوم و رئیس دانشگاه آزاداسلامی هم لازم است. این در حالی ست که لاریجانی معاون آموزشی وزیر بهداشت می‌گوید که این دانشجویان حدنصاب نمره را کسب نکرده اند.

باقر لاریجانی با اشاره به اینکه «قرار بود این مصوبه به امضای وزیران بهداشت و علوم برسد، اما متوجه شدیم افرادی در دانشگاه آزاد اسلامی با کمتر از این نمره جابه‌جا شدند، مشروط به اینکه در دو ترم اول نمره بیاورند» ادامه می‌دهد: "پیگیری کردیم که این چه مصوبه‌ای است، زیرا وزارت بهداشت یک پایه این مصوبه بود. بر اساس بررسی‌ها متوجه شدیم که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این مصوبه را امضا نکرده و تعدادی از این فرصت استفاده کرده و جا به جا شده بودند. این مصوبه به هیچ عنوان از طرف وزارت بهداشت امضا نشده است. "

بهروز بنیادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی هم در مورد ۱۳۴ نفر از فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد که در رشته دامپزشکی قبول شده بودند و اکنون به‌صورت غیرقانونی در رشته پزشکی تحصیل می‌کنند، می‌گوید:" شروط این تغییر رشته آن بود که باید این اتفاق در همان دوره و رشته‌های هم تراز انجام شود، همچنین دانشجو به دانشگاهی منتقل شود که والدین در آن عضو هیئت علمی هستند و اگر پس از دو ترم متوالی دانشجویان معدل بالای ۱۵ کسب کنند، امکان ادامه تحصیل در رشته جدید فراهم می‌شود. "

او ادامه می‌دهد: "این مصوبه مربوط به ریاست قبلی دانشگاه آزاد است، اما اجرایی‌شدن روند انتقال و تغییر رشته دانشجویان فرزند اعضای هیئت علمی در سال ۹۷ و ریاست جدید دانشگاه رخ می‌دهد. "

وزیر بهداشت هم در واکنش به جنجال‌ها در مورد جابجایی و تغییر رشته فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، می‌گوید: "جابجایی و تغییر رشته فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه و مواردی منتسب به این مقررات در حال انجام بود که از دو ماه پیش من دستور لغو آن را دادم چرا که هیچ کس حق ندارد خارج از بضاعت و پتانسیل خود از ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی استفاده کند. "

واکنش رئیس دانشگاه آزاد چه بود؟

در حالی که معاون آموزشی وزارت بهداشت از ادامه درخواست‌های تغییر رشته و وعده دانشگاه آزاد سخن گفته بود، اما طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه «این مصوبه مربوط به سال ۹۶ بوده است و در سال ۹۷ و ۹۸ موردی برای انتقال نداشتیم» دست به افشاگری می‌زند و می‌گوید: "در سال ۹۵ دو نفر از مدیران وقت وزارت بهداشت که فرزندان آن‌ها در رشته دامپزشکی قبول شده بودند، قصد تغییر رشته از دامپزشکی به داروسازی را داشتند که با توجه به نداشتن حداقل نمره این کار انجام نشد. "

طهرانچی اضافه می‌کند: "با توجه به فشار‌ها به دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس وقت دانشگاه در شهریور ۹۶ پس از استعلام از وزارت بهداشت و کسب موافقت وزارتخانه با انتقال فرزندان این دو مدیر موافق می‌کند و مصوبه‌ای در مهر ۹۶ مبنی بر انتقال همه فرزندان هیئت علمی از رشته دامپزشکی به پزشکی به تصویب می‌رسد و دانشگاه آزاد دانشجویان متقاضی را به صورت مشروط قبل از دوره ریاست من ثبت نام می‌کند. "

تغییر رشته‌ها ادامه می‌یابد؟

جنجال تغییر رشته فرزندان هیئت علمی دانشگاه که مورد اعتراض افکار عمومی قرار گرفته بود، در پی آن وزارت بهداشت در نامه‌ای به دانشگاه آزاد مصوبه را لغو کرد، اما انگار امتیازطلب‌ها دست بردار نبودند و جمعی از ذی نفعان شکایت خود را به دادرسی شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری بردند؛ که در نتیجه آن، نامه لغو مصوبه معاون آموزشی وزارت بهداشت با دستور دیوان عدالت اداری به صورت موقت متوقف شد.

اما بلافاصله وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طی نامه‌ای به رئیس دیوان عدالت اداری رفع اثر از دستور موقت صادره را درخواست کرد. چند روز بعد هم همتی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت اعلام کرد با تصمیم جدید شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری موضوع تغییر رشته‌ها کان لم یکن شده است.

واکنش‌ها به تغییر رشته فرزندان هیئت علمی دانشگاه

با مطرح شدن جنجال تغییر رشته ۱۳۴ نفر از فرزندان هیئت علمی دانشگاه، بسیاری از فعالان سیاسی، نمایندگان مجلس و رسانه‌ها به این موضوع واکنش نشان دادند. اما اولین نفری که به تغییر رشته‌های خارج از عرف اعتراض کرد، احمد توکلی عضو تشخیص مصلحت نظام و رئیس هیأت‌¬مدیره دیده بان شفافیت و عدالت بود. او در نامه‌هایی به رئیس دیوان عدالت اداری و رئیس دانشگاه آزاد، خواستار رفع تبعیض شد.

ترکی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان و آموزشی پزشکی نیز در واکنش به تخلف انتقال دامپزشکی به پزشکی می‌گوید: "نباید اجازه دهیم که برخی دانشجویان با رانت والدین منتقل شوند و از رشته دامپزشکی به پزشکی تحصیل کنند، اعضای هیئت علمی مزایایی دارند و این درست نیست که برخی با رانت در رشته پزشکی تحصیل کنند. "

خالقی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی هم درباره موضوع جابجایی دانشجویان دام پزشکی به پزشکی می‌گوید: "دانشگاه آزاد باید شفاف سازی کند که کدام مسئولان وزارت بهداشت در مصوبه دست داشتند و باید اعلام کنند که چه تعداد دانشجو از این مصوبه استفاده کردند و بدون کسب حداقل نمره توانستند از دامپزشکی به پزشکی منتقل شوند و متاسفانه برخی انتقال‌ها سلیقه‌ای صورت می‌گیرد. "

تغییر رشته فرزندان هیئت علمی دانشگاه از دام پزشکی به پزشکی در حالی انجام شد که شمار دانشجویان رشته دام پزشکی در کشور بسیار بالاست، اما تنها فرزندان هیئت علمی دانشگاه با استفاده از این سهمیه، به زعم خودشان از بازار اشباع شده دام پزشکی نجات یافتند.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش