یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۹۰۰۰۶۱

همه چیز در رابطه با رشته دامپزشکی و بازارکار آن

رشته دامپزشکی,آشنایی با رشته دامپزشکی,مزایای رشته دامپزشکیدر رشته دامپزشکی، آناتومی و فیزیولوژی گونه های متنوع حیوانات بررسی می شود
دامپزشکان نقش بسیار اساسی در حفظ و نگهداری محیط زیست دارند و وجود رشته دامپزشکی و همینطور متخصصان دامپزشکی در تمامی جوامع لازم و ضروری است. بطور کلی دامپزشکی را میتوان از مهم ترین رشته های مؤثر بر سلامت و پیشرفت جامعه دانست.

رشته دامپزشکی

رشته دامپزشکی جزء زیر شاخه گروه علوم تجربی میباشد و پس از رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی این رشته پرطرفدارترین رشته علوم تجربی می باشد. رشته دامپزشکی به شناخت، درمان و پیشگیری بیماری های حیوانات می پردازد؛ البته لازم است این نکته را بیان کنیم که برخلاف تصور خیلی از افراد رشته دامپزشکی صرفا به مباحث مربوط به بیماری های حیوانات نمی پردازد؛ بلکه این رشته به موضوعات مربوط به بیماری های مشترک انسان و دام نیز پرداخته و راهکارهایی را برای کنترل و جلوگیری از این بیماریها می دهد.

جراحی، درمان آسیب های پوستی حیوانات، شناسایی بیماری های حیوانات و ارائه راهکار برای درمان و کنترل بیماری های آن ها، داروشناسی و تجویز دارو برای بیماری های حیوانات نمونه ای از مهارت های دامپزشکان می باشد. در رشته دامپزشکی آناتومی و فیزیولوژی گونه های متنوع حیوانات بررسی می شود؛ از این جهت دامپزشکان میتوانند در مورد امکان پیوند اعضای بدن حیوانات به انسان مثل امکان پیوند استخوان، مفصل قرنیه چشم و غیره تحقیق نمایند و از حیوانات برای درمان بیماری های انسانها استفاده درمانی نمایند. تلقیح و باروری خیلی از حیوانات توسط دامپزشکان مقدور می باشد.

تاریخچه رشته دامپزشکی

می توان علم رشته دامپزشکی را علمی با پیشینه زیاد نامید؛ چراکه انسان های اولیه با اهلی کردن حیوانان، وارد عرصه دامپزشکی و رسیدگی به دامها  شدند. در لوح حمورابی نیز برای افرادی که به معالجه دامها مشغول میشوند، جایگاه ویژگی درنظرگرفته شده است. همینطور اسنادی در مورد دامپزشکی از امپراطوری روم، ایران و هند نیز وجود دارد و اولین مدرسه دامپزشکی در فرانسه تأسیس شد.

رشته دامپزشکی,دروس رشته دامپزشکی,آشنایی با رشته دامپزشکی,رشته دامپزشکی دارای بازار کار بسیار متنوعی است

در ایران نیز تاریخ دامپزشکی به زمان زرتشت برمیگردد و اسنادی در مورد درمان گاو ها و حیوانات آمده است. اولین دانشکده رشته دامپزشکی در ایران در سال ۱۳۱۱ شمسی تأسیس شد و جمعی از دانشجویان برای آموزش دامپزشکی به فرانسه اعزام شدند. درحال حاضر در ایران دانشکده های دامپزشکی در ایران وجود دارد و توجه فراوانی به حوزه دامپزشکی شده است. همینطور بیمارستان های گوناگون دامپزشکی در ایران بوجود آمده است.

مزایای رشته دامپزشکی

در صورتیکه به حیوانات علاقه دارید، رشته دامپزشکی میتواند برای شما مفید و با درآمد خوبی باشد. به علت وجود مرغ داری ها و دامداری های بزرگ در کشور و ضرورت تولید گوشت، این مراکز به دامپزشکان احتیاج دارند. دامپزشکان میتوانند پس از کسب تجربه و سابقه در این مراکز مشغول بکار شوند.

معایب رشته دامپزشکی

یکی از عیب های رشته دامپزشکی، خطر ابتلا به بیماری های مشترک بین حیوانات و انسان است. همینطور معمولاً دامداری ها و مرغداری ها و ... در خارج از شهر قرار دارد و بُعد مسافت بین محل زندگی و محیط کاری زیاد است. یک دامپزشک نمی توان در هر شهری مشغول بکار شود بلکه مهمترین پارامتر اشتغال او وجود دام و حیوان زیاد در یک شهر است. ازاین گذشته، امکان ضرب دیدگی و آسیب دیدن دامپزشک موقع کار با برخی حیوانات وجود دارد.

دروس رشته دامپزشکی,رشته دامپزشکی,آشنایی با رشته دامپزشکی معرفیرشته دامپزشکی به شناخت، درمان و پیشگیری بیماری های حیوانات می پردازد

توانایی های لازم برای تحصیل در رشته دامپزشکی

یک دانشجوی رشته دامپزشکی باید به زیست شناسی علاقمند بوده، به زبان انگلیسی تسلط داشته و قدرت تجزیه و تحلیل بالایی داشته باشد زیرا بیمار او نمی تواند درد خود را بیان کند و دامپزشک باید خود موفق به شناخت بیماری گردد. بی تردید دانشجوی این رشته باید از سلامت جسمانی هم بهره مند باشد ولی قدرت بدنی در همه بخش های دامپزشکی مطرح نیست.

دوره تحصیل کارشناسی رشته دامپزشکی

برای ادامه تحصیل در رشته دامپزشکی دو راه پیش روی داوطلبان و متقاضیان دانشگاه وجود دارد. آنها میتوانند به دو صورت کاردانی و کارشناسی وارد رشته دامپزشکی شوند:

۱- کاردانی رشته دامپزشکی:

مدت زمان کاردانی رشته دامپزشکی دوسال است و دانشجویان کاردانی دامپزشکی پس از دوره کاردانی با شرکت در کنکور یا سوابق تحصیلی میتوانند مدرک لیسانس دامپزشکی، علوم آزمایشگاهی دامپزشکی، بهداشت یار دامپزشکی، تکنسین دامپزشکی و بهداشت مواد غذایی با منشأ دامی را اخذ کنند. چنین افرادی معمولا در دوره دبیرستان در مدرسه های فنی و حرفه ای مشغول به تحصیل بوده اند. آن ها بعد از اخذ مدرک کاردانی دامپزشکی میتوانند در جایگاه تکنیسین دامپزشکی شناخته شوند.

۲- دکتری عمومی رشته دامپزشکی:

داوطلبان کنکور سراسری تجربی پس از گذراندن دوره دبیرستان، با کسب نمره کافی میتوانند وارد مقطع کارشناسی رشته دامپزشکی شوند. دوره کارشناسی رشته دامپزشکی ۶ ساله است و ۱۲ ترم به طول می انجامد. از سال چهارم تحصیلی رشته دامپزشکی، دانشجویان وارد مرحله عملی و کارآموزی می شوند.

درس های رشته دامپزشکی در طول تحصیل

>> دروس پایه رشته دامپزشکی:

دروس پایه رشته دامپزشکی شامل فیزیک پزشکی، بیوشیمی، فیزیولوژی، ژنتیک حیوانی، جانورشناسی عمومی، آمار حیاتی میباشد.

دکتری عمومی رشته دامپزشکی,رشته دامپزشکی کاردانی ازاد,رشته دامپزشکییکی از معایب رشته دامپزشکی، خطر ابتلا به بیماری های مشترک بین حیوانات و انسان است

>> دروس اصلی رشته دامپزشکی:

دروس اصلی رشته دامپزشکی شامل اصول همه گیرشناسی، اصول تغذیه دام، تغذیه اختصاصی دام، تغذیه اختصاصی طیور، آسیب شناسی عمومی، آسیب شناسی اختصاصی، باکتری شناسی عمومی، باکتری شناسی اختصاصی و بیماری های باکتریایی، کالبدشناسی پایه، کالبدشناسی مقایسه ای ، انگل شناسی و بیماری های انگلی، قارچ شناسی و بیماری های قارچی، ویروس شناسی و بیماری های ویروسی، ایمن شناسی و سرم شناسی، سم شناسی، فارماکولوژی، ماهی شناسی عمومی، جنین شناسی نظری، اصول انتخاب و تلقیح مصنوعی دام، بهداشت و پرورش دام، بهداشت و پرورش طیور، تکثیر و پرورش ماهی، پرورش و بیماری های زنبور عسل، اصول اصلاح نژاد دام، اصول هوشبری نظری، اصول کالبدگشایی و نمونه برداری، اصول معاینه دام است.

>> دروس تخصصی رشته دامپزشکی:

دروس تخصصی رشته دامپزشکی شامل بیماری های اندام های حرکتی، بیماری های متابولیک دام، بیماری های درونی دام های بزرگ، بیماری های درونی دام های کوچک، بیماری های تولید مثل دام، بیماری های طیور، بیماری های ماهی، بیماری های مشترک انسان و دام، رادیولوژی دامپزشکی، جراحی عمومی دام های بزرگ، جراحی عمومی دام های کوچک، مسمومیت های دام، مامایی دامپزشکی، کلینیکال پاتولوژی، بهداشت و صنایع شیر، کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی ، صنایع مواد غذایی با منشاء دامی نظری، زبان تخصصی است.

مزایای رشته دامپزشکی,رشته دامپزشکی,رشته دامپزشکی کاردانی ازاداشتغال به کار پرورش طیور و دام هم از مشاغل پرسود رشته دامپزشکی است

>> دروس بالینی رشته دامپزشکی:

دروس بالینی رشته دامپزشکی شامل عملیات درمانگاهی دام های بزرگ، عملیات درمانگاهی دام های کوچک، عملیات درمانگاهی مامایی، عملیات درمانگاهی طیور، کارآموزی است.

بازار کار و آینده شغلی رشته دامپزشکی 

در مورد بازار کار رشته دامپزشکی لازم است بدانید که فارغ التحصیلان رشته دامپزشکی می توانند در مراکز مختلفی من جمله شرکتهای تولید دارو و فرآورده های دامی، شرکتهای تولید مواد غذایی با فرآورده های دامی، سازمان دامپزشکی، مؤسسه تحقیقات و تولید واکسن رازی، واحدهای دامپروری دولتی و خصوصی و آزمایشگاه های تشخیص بیماری های دامی و بیماری های انسانی، شرکت های تولید دارو و فرآورده های دامی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی، اشتغال به کارهای درمانی در بخش های طیور، آبزیان، دامهای بزرگ، دریافت مجوز و تأسیس داروخانه دامپزشکی، راه اندازی مـراکـز مشـاوره و دامـداری و طیور، فعالیت در کارخانه های مواد غذایی مثل سوسیس و کالباس سازی و … مشغول بکار شوند. همچنین فارغ التحصیلان رشته دامپزشکی میتوانند برای تأسیس کلینیک دامپزشکی اقدام نمایند و به معالجه حیوانات بیمار بپردازند.

رشته دامپزشکی,معرفی رشته دامپزشکی,بازار کار رشته دامپزشکیرشته دامپزشکی به سبب اینکه مرتبط با سلامت جامعه می باشد از جایگاه بالایی برخوردارست

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش