دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۲۰۰۰۸۲

معرفی رشته پزشکی | شخصیت شناسی شغل پزشکی

رشته پزشکی,درس های رشته پزشکی,معرفی رشته پزشکی‌معرفی رشته پزشکی
افراد مختلف بنا به دلایل گوناگون دوست دارند در رشته پزشکی تحصیل کنند. بعضی از آنها به خاطر اعتبار و منافع مالی شغل پزشکی و بعضی هم برای خدمت به بشر رشته پزشکی را انتخاب میکنند. برای تحصیل در رشته ی پزشکی باید از جان و دل مایه بگذارید و چند سالی را به سختی بگذرانید تا عاقبت محصول بذری که کاشته اید را برداشت کنید.

درباره رشته پزشکی:

در حال حاضر، نظام آموزش پزشکی عمومی‌، شامل ۴ دوره علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی بالینی و کارورزی بالینی است .دوره علوم پایه دوره علوم پایه پزشکی ۵ ترم تحصیلی است که با اتمام آن،‌ دانشجویان مجاز به ورود به دوره بعدی(فیزیوپاتولوژی) هستند و پیش از ورود به دوره بعدی،‌ امتحان جامع علوم پایه پزشکی از تمام دانشجویان به طور سراسری و همزمان، توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی به عمل می‌آید و قبول‌شدگان،‌مجاز به ورود به دوره فیزیوپاتولوژی خواهند بود. این امتحان، در بردارنده‌ی مباحث تدریس شده در دوره علوم پایه است.

دوره علوم پایه: این دوره ضمن آشنانمودن دانشجویان با مباحث پایه، آمادگی لازم را برای یادگیری علوم بالینی در آنان بوجود می آورد. طول این دوره ۵ نیم سال است. 

دوره فیزیوپاتولوژی: آگاهی از مبانی فیزیولوژیک، شناخت مکانیزم بیماریها و عوامل موثر در آنها نشانه های بیماریها و تشخیص و درمان آنها مطالبی است که شما می توانید آنها را فرا بگیرید. طول این دوره ۶ ماه است. 

کارآموزی بالینی: شناخت آثار و علائم بیماریها از دیدگاه بالینی و آزمایشگاهی و بدست آوردن توانائی های لازم در به کار بردن اندیشه، استدلال و نتیجه گیری سریع در طراحی عملیات پیشگیری و درمان است. طول این دوره ۲۰ ماه است. 

کارورزی بالینی: پرورش مهارت ها، تقویت قدرت تصمیم گیری در مقابل با مسائل بهداشتی و درمانی و قبول مسئولیت در مقابل اقدام لازم هدف های این دوره مهم است. طول این دوره ۱۸ ماه است 

کارورزی: این دوره کنکور کارروزی دارد که کلیاتی از دروس ۴ دوره قبل می باشد. 

فارغ التحصیلان ملزم به خدمت در مناطق محروم کشور هستند. 

درس‌های رشته پزشکی:

ردیفنام درسردیفنام درس
۱آزمایشگاه فیزیولوژی ۱۲آزمایشگاه فیزیولوژی ۲
۳آناتومی اندام ۳۴آناتومی تنه ۲
۵اخلاق اسلامی۶اخلاق پزشکی
۷اصول نگارش۸انقلاب اسلامی و ریشه‌های ان
۹انگل و قارچ شناسی۱۰ایمنی‌شناسی
۱۱بافت‌شناسی۱۲بهداشت ۱
۱۳بهداشت ۲۱۴بهداشت ۳
۱۵بهداشت ۴۱۶بهداشت ۵
۱۷بیماریهای اطفال۱۸بیماریهای اعصاب
۱۹بیماریهای تنفسی۲۰بیماریهای جراحی ۱
۲۱بیماریهای جراحی ۲۲۲بیماریهای خون و سرطان
۲۳بیماریهای رماتیسمی و مفاصل۲۴بیماریهای روانپزشکی
۲۵بیماریهای زنان۲۶بیماریهای عفونی
۲۷بیماریهای غدد درون‌ریز۲۸بیماریهای قلب و عروق
۲۹بیماریهای گوارش و کبد۳۰بیماریهای کلیوی
۳۱بیوشیمی عملی۳۲بیوشیمی نظری
۳۳پاتالوژی اختصاصی۳۴پاتالوژی عمومی
۳۵پایان‌نامه۳۶پزشکی قانونی
۳۷تاریخ اسلام۳۸تغذیه
۳۹جنین‌شناسی۴۰روان شناسی
۴۱زبان پیش‌دانشگاهی۴۲زبان تخصصی
۴۳زبان عمومی ۱۴۴زبان عمومی ۲
۴۵ژنتیک۴۶فارسی عمومی
۴۷فارماکولوژی ۱ و ۲۴۸فرماکولوژی ۲
۴۹فیزیولوژی ۱۵۰فیزیولوژی ۲
۵۱فیزیک پزشکی۵۲متون اسلامی
۵۳معارف اسلامی ۲۵۴مقدمات پزشکی تئوری
۵۵مقدمات پزشکی عملی۵۶میکروب‌شناسی
۵۷ورزش ۱۵۸ورزش ۲
۵۹کارآموزی اطفال ۱۶۰کارآموزی بهداشت
۶۱کارآموزی بیهوشی۶۲کارآموزی توانبخشی
۶۳کارآموزی جراحی۶۴کارآموزی جراحی ۲
۶۵کارآموزی چشم۶۶کارآموزی داخلی
۶۷کارآموزی داخلی ۲۶۸کارآموزی رادیولوژی
۶۹کارآموزی روانپزشکی۷۰کارآموزی زنان
۷۱کارآموزی گوش و حلق و بینی۷۲کارورزی اتفاقات
۷۳کارورزی اطفال ۱۷۴کارورزی اطفال ۲
۷۵کارورزی بهداشت۷۶کارورزی پوست
۷۷کارورزی جراحی۷۸کارورزی داخلی
۷۹کارورزی زنان

رشته پزشکی,معرفی رشته پزشکی,تحصیل در رشته پزشکی‌دروس رشته پزشکی

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته پزشکی:

ادامه تحصيل در رشته‌های تخصصی بالينی که داوطلب بعد از قبولی در امتحان پذيرش دستياری سراسری کشور مي‌تواند در رشته‌های تخصصی که در حال حاضر در داخل کشور ارائه میشوند ادامه تحصيل دهد. هر پزشک عمومی پس از چند سال تحصیل در یکی از رشته‌های تخصصی بعنوان متخصص آن رشته پزشکی شناخته می‌شود.

هر متخصص یکی از رشته‌های تخصصی پزشکی پس از گذراندن دو تا سه سال دیگر بعنوان فوق‌ تخصص یک رشته زیر گروه آن رشته تخصصی شناخته می‌شود. سایر دوره‌های آموزشی برای پزشکان متخصص که طول دوره آنها کمتر از دو سال است، دوره‌های فلوشیپی یا تکمیل تخصص گفته می‌شوند، و این دوره‌ها منجر به اخذ مدرک نشده و به عنوان فوق تخصص تلقی نمی‌گردد. پی اچ دی (PHD) مدرک دکترای ناپیوسته در رشته‌های علوم پایه پزشکی است، فعالیت این افراد بیشتر غیربالینی و در فعالیت‌های دانشگاهی، تحقیقی و تدریس است.

دلایل تحصیل در رشته پزشکی:

۱.فرصت های شغلی متنوع

۲.همکاری با دیگران

۳.توانایی در کمک رسانی مستقیم به مردم و شادتر ساختن آنها

۴.پزشکی، رشته ای جهانی است

۵.کار تیمی در تک تک مراحل

۶.نیاز مبرم به پزشکان خوب

۷.امنیت شغلی

۸. به روز بودن تحقیقات و بهینه سازی مستمر

۹.اعتبار و احترام در جامعه

۱۰.روپوش سفید

رشته پزشکی,معرفی رشته پزشکی,درباره رشته پزشکی‌مهارتهای لازم برای ورود به رشته پزشکی

شخصیت شناسی شغل پزشکی:

در یک انتخاب رشته تحصیلی و شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

شخصیت شناسی شغل پزشکی بر اساس تست MBTI

INTJ این تیپ شخصیتی در زمینه های فنی تر حوزه سلامت موفق تر است. او می تواند به طور مستقل و با حداقل دخالت دیگران کار کند.

INTP این تیپ شخصیتی حوزه رو به رشد پزشکی و سلامت را دوست دارد و ابن فرصت را پیدا می کند که با مفاهیم پیچیده و جدید روبرو شود. اگر این شغل همراه با پژوهش و بررسی باشد، فرصت کاری مستقل و مطلوبی را برای این تیپ شخصیتی فراهم می کند.

ESTJ این تیپ شخصیتی دوست دارد با چیزهای ملموس و واقعی سر و کار داشته باشد. او می تواند بر اساس استدلال های قیاسی خود به علت و معلول ها پی برده و نتیجه گیری کند.

 ISFJ این تیپ شخصیتی علاقه دارد به دیگران کمک کند و در کار خود استقلال داشته باشد. معمولا در این شغل او با بیمار یا مراجعه کننده ارتباط برقرار می کند.

مهارت، توانمندی و دانش مورد نیاز برای ورود به رشته پزشکی:

- علاقه زیاد در کمک به مردم و حس انسان دوستی.

- روابط عمومی و مهارت شنیداری عالی – زیرا یک پزشک باید به خوبی به حرف های بیمار گوش دهد تا اینکه بتواند درد بیمار را متوجه شده و بیماری را به درستی تشخیص دهد.

- به روز بودن و آگاهی از آخرین دستاوردها و پیشرفت های حوزه پزشکی – زیرا داروها و روش های درمانی مختلف به سرعت وارد  بازار پزشکی می شود و در صورتی که پزشک از آخرین دستاوردها و روش های درمان مطلع نباشد نمی تواند بهترین تجویز را نماید.

- دلسوزی، صداقت و حس مسئولیت.

- توان آرامش دادن به افراد و بدست آوردن اطمینان و اعتماد به نفس آنها  مخصوصا در بیمارهای خاص و سخت.

- مهارت در معاینه بیماران و انجام  فرایندهای پزشکی و کلینیکی.

- تحمل فشار کاری زیاد و تصمیم گیریهای سریع در شرایط خاص و بحرانی.

- مهارتهای مدیریتی – در صورتی که مدیریت بیمارستان، درمانگاه و یا بخشی از یک مرکز پزشکی یا پژوهشی را در دست داشته باشد.

- قابلیت آموزش دادن و نظارت بر کارکنان.

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

danesh.roshd.ir
  • 126
  • 18
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۳۵
غیر قابل انتشار: ۳۴
جدیدترین
قدیمی ترین
همه ی رشته ها مقدس هستن و مورد نیاز .. حالا اگه وضع جوری نیستش که بلافاصله بعد از تحصیل پشت میز کار واسشون جور باشه بله کار نیست.. ولی خلاقیت و تنوعی که تو ریاضی و مهندسی هست تو هیچ رشته ای نیست.. باید خلاق باشه و علاقه داشته باشه کسی که وارد رشته های مهندسی میشه .. از طرفی پزشکی به شدت شغل مقدسی هست .. با توجه به کار سختی که دارن حقوق میگیرن که هر کسی شاید توان پزشک شدن نداشته باشه اصلا... خلاصه که جبهه نگیرید... پی علاقه برید لطفا .. تو رشته مورد علاقه بهترین باشیددددد .. موفق باشیدددد
همه ی شغلا ارزشمندن بخاطر اینکه انسان به همه ی اونا احتیاج داره از همون کارگر گرفته تا دکترش حالا توی این بحثا اونی که تلاش بیشتری کرد سود بیشتری میبره بعدشم دکترا حق دارن حقوق خوبی داشته باشن چونکه جونشونو میگیرن کف دستشون تا مردم و درمان کنن با اون همه عفونتا و مریضیای واگیر دار
متاسفانه من پیامهاتونو الان میبینم‌. بخاطر طرز فکر همه تون متاسفم. چه شمایی که از دکترا دفاع میکنید چه شمایی که از مهندسا دفاع میکنید. این میدون جنگ احمقانه رو راه انداختن که اختلاف ایجاد کنن و شماها هم متاسفانه دامن میزنید بهش. هر شغلی ارزشمنده. تو دنیا بدون مهندسا مگه میشه زندگی کرد؟ همه چیز ساخته فکر اوناس. و همه چیز ساخته دست کارگر. و بدون دکترا مگه میشه با سلامت زندگی کرد؟ چرا ارزش گذاری میکنید.به هر چی علاقه دارید براش تلاش کنید. دیگه تخریب چرا میکنید
سلام. ممنون بابت اطلاعات مفیدتون. میخواستم ذکر کنم که دو مورد از تیپ های شخصیتی MBTI که میتونند در زمینه ی پزشکی فعالیت موثر و خوبی داشته باشند جا انداخته شده. ISTJ و ESFJ.
تو ایران متاسفانه درسو مهندسا میخونن پولشو دکترا میگیرن نه فقط ایران بلکه تمامی کشورهای جهان سوم این وضعیتو دارن
تو ایران متاسفانه در...
چی میگی تو ببخشید که دکترا بیشتر مهندسی درس میخونن
تو ایران متاسفانه در...
یکی از اون کشور های جهان سومی که پزشک ها درآمد میانگینشون از بقیه جهان بیشتر امریکا است.
تو ایران متاسفانه در...
دقیقا
تو ایران متاسفانه در...
هر وقت تونستی درسای پزشکی رو پاس کنی بعد اظهار نظر کن
پزشکا هم بدبخند چرا همه فکر می کنند وضعشون خوبه؟!!!
پزشکا هم بدبخند چرا ...
اون همه پول کی رو بدبخت می کنه
یک پزشک اول از همه باید شخصیت بالایی داشته باشد و البته هر شغلی در جای خود ارزشمند و مهم است و هرکدام سختی های خود را دارند . در جواب دوست مهندسمان باید گفت که اگر به رشته تان علاقه داشته باشید حتما میتوانید به اندازه یک پزشک موفق باشید . سخت کوشی لازمه هر کاری است!
یک پزشک اول از همه ب...
خودت خیلی شخصیت داری
من فارغ التحصیل دانشگاه شریفم، دوستم رفت تجربی تو یه دانشگاه پرت دولتی مدرک گرفت، الان وضع اون کجا و وضع من کجا.واقعا زندگی تو ایران غیر عادلانه است.این ها لیست درس های پزشکیه، لیست درس های مکانیک تا فوق لیسانس را هم ببینید. خدایش کدام ها سواد بیشتری می خواد؟
من فارغ التحصیل دانش...
تا کور شود هر آنکه نتواند دیر، تو هم می خواستی بیای پزشکی بخونی. بعد تو پزشکی را با مهندسی مقایسه می کنی؟!!!!پزشک ها چه از لحاظ اجتماعی و چه چیزای دیگه از بقیه افراد جامعه بالاترند
تا کور شود هر آنکه ن...
اگر تو خودتو بالا میدونی بهتره بهت بگم سخت در اشتباهی پزشکان محتاج و جیره خوار بیماران هستن . تا زمانی که خودتو بالاتر از همه ببینی مطمئن باش زیر پای مردم هستی.
تا کور شود هر آنکه ن...
از نوع جواب دادنت مشخصه که چقدر غیر منطقی و بی سواد ی .
تا کور شود هر آنکه ن...
واقعا برای داشتن پزشکی با این طرز تفکر در جامعه مان متاسفم
تا کور شود هر آنکه ن...
حالا اگه ایران نبود جای شما و اون فارغ اتحصیل شریف عوض میشد و اینقدر راحت به ریشش نمیخندیدی ! یه پزشک بی شخصیت اونم با طرز فکر شما اصلا هم در جاعه بالا نیست!انشالله اون جناب فارغ التحصیل شریف یه روزی به جایی که ادم هایی مثل شما توش نیست و استحقاق اش رو داره برسه...
من فارغ التحصیل دانش...
فعلا که عزیز تو جامعه پر درد و بی حساب ایران دکترا دارند حالش می برن
فعلا که عزیز تو جامع...
انقد هوشد نکشیده بیای پزشکی بخونی چرت نگو
انقد هوشد نکشیده بیا...
چی کم دارین مگه همه پزشکا هوش بالا دارند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش