چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۶۰۰۰۴۶

آشنایی با دانشکده های دانشگاه حکیم سبزواری

دانشگاه حکیم سبزواری,دانشگاه تربیت معلم سبزوار,دانشگاه حکیم سبزواری واحد پردیسدانشگاه حکیم سبزواری دانشگاهی دولتی و جامع در شهر سبزوار 
دانشگاه حکیم سبزواری که دومین دانشگاه ملی شمال شرق ایران با پیشینه طولانی سه دهه فعالیت است مدت هاست به واسطه برخورداری از تعداد زیادی از رشته های تحصیلی در مقاطع کارشناسی تا دکترا، توانسته است بعد از دانشگاه فردوسی مشهد در جایگاه نخستین قطب مهم آموزش عالی در استان های خراسان رضوی و شمالی قرار گیرد.

دانشگاه حکیم سبزواری

دانشگاه حکیم سبزواری در سال ۱۳۶۶ در مسیر امید بخش و رو به پیشرفت آموزش عالی کشور گام نهاد؛ بگونه ای که هم اینک با تکیه بر شعار پویا در عرصه علمی و پیشرو در مسیر توسعه، بعنوان یکی از قطب های علمی_ آموزشی شرق کشور با دارا بودن ده دانشکده به مدد امکانات آموزشی، رفاهی و اعضای هیأت علمی برجسته توانسته است نیازهای کشور به خصوص منطقه در زمینه نیروهای متخصص را رفع سازد. کیفی سازی امر آموزش و پژوهش و ایجاد بستری مناسب برای شکوفایی استعدادهای جوانان این مرز و بوم از اهدافی است که مسئولان دانشگاه حکیم سبزواری در سایه عنایات پروردگار مدنظر دارند.

دانشگاه حکیم سبزواری بعنوان یک دانشگاه جامع دولتی و برخوردار از سرمایه انسانی متعهد، جوان و با انگیزه در محیطی ممتاز، به تربیت انسان متعالی با تأکید بر تعهد، تخصص، خلاقیت و کارآفرینی می پردازد. این قطب علمی شمال شرق کشور در راستای رسیدن به اهداف دانشگاه های نسل سوم؛ تولید و گسترش دانش و فناوری های جدید را در جهت نیل به مرجعیت علمی، توسعه پایدار، دانش محور و ثروت آفرین، همراه با افزایش مشارکت های علمی و بین المللی، سرلوحه خود قرار داده و متعهد به پاسخ گویی به نیازهای جامعه، مبتنی بر فرهنگ اسلامی_ ایرانی میباشد و با توکل بر توجهات الهی به خاطر رسیدن به تعالی در راستای اسناد فرادستی کلان کشور و آموزش عالی و با استفاده از ظرفیت های معنوی، فناوری های جدید، مطالعات و نوآوری در سطح منطقه ای، ملی و بین المللی، حداکثر سعی خود را بکار خواهد گرفت.

تاریخچه دانشگاه حکیم سبزواری

دانشگاه حکیم سبزواری در زمینی به وسعت ۲۱۰ هکتار در ۱۰ کیلومتری شمال شهر واقع است. این دانشگاه دومین دانشگاه بزرگ دولتی تحت پوشش وزارت علوم تحقیقات و فناوری پس از دانشگاه فردوسی مشهد در استان خراسان رضوی است. نام قبلی این دانشگاه، دانشگاه تربیت معلم سبزوار بوده است که به دانشگاه حکیم سبزواری تغییر یافت.

در حوزه پژوهشی دانشگاه حکیم سبزواری تا به حال موفقیت های خوبی داشته است: به طوری که میتوان به راهیابی اختراعات ۲ تن از اعضای هیئت علمی این دانشگاه به بخش علمی جشنواره های بین المللی که در کشورهای کره جنوبی و سوئیس برگزار شد، اشاره نمود.

دانشگاه حکیم سبزواری درحوزهٔ دانشجویی و فرهنگی و ورزشی دانشجویان از امکانات زیر برخوردار است: استخر سرپوشیده، سالن بدنسازی، زمین ورزشی با چمن مصنوعی، سالن ورزشی چند منظوره، ۲ مجتمع خوابگاهی و ۸ باب خوابگاه مجزا با ظرفیت ۳۵۰۰ دانشجو، مرکز درمانی و مشاوره ای، خانه فرهنگ دانشجو، سالن بزرگ غذاخوری به ظرفیت ۲۰۰۰ نفر و تالار اجتماعات۳۶۰ نفر می باشد. 

دانشکده های دانشگاه حکیم سبزواری

در حال حاضر، دانشگاه حکیم سبزواری دارای ۳۳ گروه آموزشی، ۱۳۹ کد رشته تحصیلی، در مقاطع کارشناسی (۶۴ رشته)، کارشناسی ناپیوسته (۳ رشته)، کارشناسی ارشد (۵۹ رشته) و دکتری (۱۳رشته)، در ۱۰ دانشکده با دانشجوهایی در دوره های روزانه، شبانه و نیمه حضوری می باشد.

دانشگاه حکیم سبزواری سبزوار,دانشگاه حکیم سبزواری,دانشکده علوم پایه دانشگاه حکیم سبزواریدانشگاه حکیم سبزواری در سال ۱۳۶۶ تاسیس شده است

>> دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه حکیم سبزواری

>> دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه حکیم سبزواری

>> دانشکده علوم ورزشی دانشگاه حکیم سبزواری

>> دانشکده جغرافیا و علوم محیطی دانشگاه حکیم سبزواری

>> دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه حکیم سبزواری

>> دانشکده علوم پایه دانشگاه حکیم سبزواری

>> دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه حکیم سبزواری

>> دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه حکیم سبزواری

>> دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی دانشگاه حکیم سبزواری 

>> دانشکده مهندسی نفت و پتروشیمی دانشگاه حکیم سبزواری

>> دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه حکیم سبزواری:

زبان و ادبیات فارسی یکی از معدود رشته هایی بود که از همان آغاز بکار دانشگاه حکیم سبزواری (تربیت معلم سبزوار) در سال ۱۳۶۶ شروع به کار کرد و اکنون گروه آموزشی این رشته با حدود سه دهه سابقه، در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعال است.

>> دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه حکیم سبزواری:

دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه حکیم سبزواری امروزه با داشتن شش گروه علمی علوم قرآن و حدیث/ تاریخ تشیع، حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی، معارف اسلامی، فلسفه و حکمت اسلامی و زبان و ادبیات عربی به رسالت علمی و دانشگاهی خود در دانشگاه حکیم سبزواری، استان خراسان رضوی و ایران اسلامی مشغول است.

>> دانشکده علوم ورزشی دانشگاه حکیم سبزواری:

دانشکدهٔ تربیت بدنی دانشگاه حکیم سبزواری از مهر ماه ۱۳۸۷ با مصوبهٔ شورای دانشگاه ایجاد گردید. این دانشکده افزون بر تربیت نیروهای متخصص (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) هر ترم بیش از ۸۰ کلاس تربیت بدنی عمومی ۱ و ۲ برای ۱۶۰۰ نفر از دانشجویان سایر رشته ها عرضه می نماید.

>> دانشکده جغرافیا و علوم محیطی دانشگاه حکیم سبزواری:

دانشکده جغرافیا و علوم محیطی دانشگاه حکیم سبزواری در سال ۱۳۸۹ با جدا شدن گروه های آموزشی جغرافیا از دانشکده ادبیات و علوم انسانی و گروه آموزشی محیط زیست از دانشکده علوم پایه، فعالیت علمی – آموزشی و پژوهشی خود را بعنوان یک دانشکده مستقل با ۳ گروه آموزشی جغرافیای طبیعی، جغرافیای انسانی و محیط زیست شروع نمود و هم اینک مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری می پذیرد.

>> دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه حکیم سبزواری:

گروه ریاضی دانشگاه حکیم سبزواری در سال ۱۳۶۶ تأسیس شد و یکی از چهار گروه ابتدایی تأسیس شده در دانشگاه است این گروه در سال تحصیلی ۸۹-۹۰ به دانشکده تبدیل شد.

کتابخانه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری,دانشکده دانشگاه حکیم سبزواری,دانشگاه حکیم سبزواریدانشگاه حکیم سبزواری در حوزه پژوهشی تاکنون موفقیت‌های خوبی داشته ‌است

>> دانشکده علوم پایه دانشگاه حکیم سبزواری:

دانشکده علوم پایه دانشگاه حکیم سبزواری از سال ۱۳۷۴ فعالیت علمی، آموزشی و پژوهشی خود را بطور مستقل با گروههای آموزشی ریاضی – فیزیک – زیست شناسی – شیمی و محیط زیست بطور مستقل شروع نمود. 

>> دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه حکیم سبزواری:

دانشکدهٔ فنی و مهندسی دانشگاه حکیم سبزواری در سال ۱۳۷۶ فعالیت آموزش و پژوهشی خود را در کنار دانشکده های ادبیات و علوم انسانی و علوم پایه آغاز نمود. اکنون ۱۰ گروه آموزشی فنی و مهندسی در ۴ دانشکدهٔ مجزا مشغول به فعالیت می باشند. از این تعداد سه گروه مهندسی عمران، مهندسی مکانیک و مهندسی مواد پلیمر در زیر مجموعهٔ دانشکدهٔ فنی و مهندسی وظیفه آموزش و امور پژوهشی به دانشجوهایی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را برعهده دارند.

>> دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه حکیم سبزواری:

فعالیت گرایش های رشته مهندسی برق دانشگاه حکیم سبزواری با هدف پرورش استعدادهای فنی جوانان، تأمین نیروی انسانی متخصص و اجرای طرح های صنعتی در این رشته و با جذب دانشجو در مقطع کاردانی الکترونیک، از سال ۱۳۷۶ آغاز شد. در ادامه با استقبال دانشجویان و جذب اعضای هیأت علمی در گرایش های گوناگون و به منظور توسعه کمی و کیفی این رشته، از سال ۱۳۸۸ دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر با اخذ موافقت اصولی به صورت مستقل بکار خود ادامه داد.

>> دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی دانشگاه حکیم سبزواری:

دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه حکیم سبزواری با بیش از ۲۰ سال تجربه آموزشی و پژوهشی در شرق کشور بعنوان نخستین و بزرگ ترين دانشکده معماری و شهر سازی در خراسان و شرق کشور مشغول به فعالیت می باشد. این دانشکده ازسال ۱۳۷۶ فعالیت خود را با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی معماری شروع و در سال ۱۳۸۲رشته های کارشناسی ناپیوسته معماری و کاردانی حفاظت و مرمت بناهای تاریخی به فعالیت علمی، پژوهشی و آموزشی خود ادامه داده است.

>> دانشکده مهندسی نفت و پتروشیمی دانشگاه حکیم سبزواری:

دانشکدهٔ مهندسی نفت و پتروشیمی دانشگاه حکیم سبزواری در اسفند ماه سال ۱۳۸۷ با حضور وزیر نفت وقت با ۳۰۰۰ متر مربع زیربنا به بهره برداری رسید که شامل ۱۲ کلاس، ۸ آزمایشگاه و آمفی تئاتری با گنجایش ۲۰۶ نفر می باشد. این دانشکده از مهر ماه سال ۱۳۸۸ با پذیرش دانشجو در رشته های مهندسی نفت (گرایش بهره برداری) و مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی فعالیت خویش را شروع کرد.

کتابخانه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری

کتابخانه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری، در سال ۱۳۶۶ هم زمان با تأسیس دانشگاه با مجموعه ۲۰۰۰ جلدی کتب اهدایی دانشگاه تربیت معلم تهران تأسیس گردید. 

دانشگاه حکیم سبزواری,تاریخچه دانشگاه حکیم سبزواری,دانشگاه تربیت معلم سبزوارنام قبلی دانشگاه حکیم سبزواری، دانشگاه تربیت معلم سبزوار بوده ‌است 

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش