دانشگاه بجنورد
دانشگاه بجنورد در شهر بجنورد، به عنوان یک دانشگاه دولتی و دانشگاه اصلی استان خراسان شمالی در سال ۱۳۸۴ راه اندازی گردید. این مرکز اموزشی فعالیت خود را در سه رشته تحصیلی با چهار دانشکده به نام های فنی و مهندسی، علوم انسانی، هنر و کشاورزی شروع کرد. هم اکنون ۴۵ رشته تحصیلی در این مرکز آموزش عالی تدریس میشود.
تاریخچه تفصیلی دانشگاه بجنورد
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، موافقت اصولی راه اندازی دانشگاه بجنورد با چهار دانشکده را در طی نامه ای به شماره ۲۲/۸۶۲۱ مورخ ۴/۱۱/۱۳۸۳ صادر کرد و این دانشگاه، فعالیت خود را در سه رشته تحصیلی با کمک سازمان های مختلف استان در مهرماه ۱۳۸۴ شروع کرد که از جمله ی این سازمانها می توان به استانداری خراسان شمالی، شورای اسلامی شهر بجنورد، فرمانداری بجنورد، سازمان اموزش و پرورش خراسان شمالی، شهرداری بجنورد و شرکت سهامی پتروشیمی خراسان اشاره نمود.
شیوه ی تهیه ی برنامه توسعه دانشگاه بجنورد به صورت ۳ مقطع ۵ سال اول، ۵ سال دوم و ۱۰ سال سوم میباشد بطوریکه تعداد دانشجویان در پایان برنامه توسعه، ۹۲۰۰ نفر میشود.
دانشکده ها و پردیس های دانشگاه بجنورد
دانشکده ها و پردیس های دانشگاه بجنورد عبارتند از:
- دانشکده هنر
- دانشکده علوم پایه
- دانشکده علوم انسانی
- دانشکده فنی مهندسی
- معاونت اداری و مالی
- معاونت فرهنگی و دانشجویی
- معاونت آموزشی و پژوهشی
- دانشکده هنر بجنورد:
از آبان سال ۱۳۹۷ دانشکده هنر دانشگاه بجنورد، فعالیت خود را به صورت مستقل در گروه هایی نظیر معماری گروه شهرسازی، گروه صنایع دستی، گروه ارتباط تصویری شروع کرد.
- دانشکده علوم پایه بجنورد:
از سال ۱۳۹۰ دانشکده فنی مهندسی و علوم پایه دانشگاه بجنورد در دو رشته کارشناسی ریاضی و کارشناسی علوم کامپیوتر، تدریس خود را آغاز نمود و پس از آن در سال های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ دو رشته در مقطع کارشناسی به این دانشکده افزوده شد که آمار و فیزیک می باشند. این دانشکده از سال ۱۳۹۴ مجوز تاسیس دانشکده علوم پایه را گرفت و کار خود را به صورت مستقل ادامه داد. هم اکنون چهار گروه آموزشی در دانشکده علوم پایه وجود دارد و این دانشکده اقدام به پذیرش دانشجو در ۴ رشته مقطع کارشناسی و ۶ رشته مقطع کارشناسی ارشد کرده است.
- دانشکده علوم انسانی بجنورد:
در سال ۱۳۹۰ دانشکده علوم انسانی دانشگاه بجنورد در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد راه اندازی گردید. از رشته های تحصیلی در این دانشکده می توان به گروه مدیریت، گروه زبان انگلیسی، گروه حسابداری، گروه علوم سیاسی، گروه حقوق، گروه ادبیات فارسی و زبان های خارجی، گروه مشاوره، گروه تربیت بدنی، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، گروه اقتصاد، گروه زبان روسی اشاره کرد.
- دانشکده فنی مهندسی بجنورد:
از ابتدای تأسیس دانشکده فنی مهندسی دانشگاه بجنورد، ریاست آن برای دو دانشکده فنی و علوم پایه به صورت مشترک بود. در شهریور ماه ۱۳۹۷ این دو دانشکده از هم تفکیک شدند و از همان زمان، فعالیت دانشکده فنی و مهندسی در گروه هایی نظیر گروه مهندسی عمران، گروه مهندسی صنایع، گروه مهندسی برق، گروه مهندسی کامپیوتر، گروه مهندسی نقشه برداری، گروه مهندسی مکانیک، گروه مهندسی شیمی بطور رسمی شروع شد.
شرایط ورود به دانشگاه بجنورد
برای تحصیل در رشته های مختلف و مقاطع تحصیلی متفاوت در دانشگاه دولتی بجنورد باید همانند سایر دانشگاه های دولتی و دانشگاه های آزاد، در ازمون سراسری شرکت کنید. هر ساله این دانشگاه، تعداد ظرفیت هر رشته و تعداد دانشجویان پسر و دختر را پس از برگزاری آزمون سراسری به سازمان سنجش اعلام می کند تا آن ها را در دفترچه انتخاب شهر و رشته، چاپ و منتشر کند. دانشجویان میتوانند رشته یا رشته های مورد علاقه خود را براساس رتبه ی کسب کرده و با دریافت مشاوره تحصیلی، انتخاب کنند. دانشگاه نیز قبولی یا عدم قبولی را پس از بررسی رتبه و درصد کسب شده برای هر درس، اعلام می نماید. از این رو شرایط ورود به دانشگاه بجنورد، پس از اعلام قبولی عبارتست از:
> اسکن مدارک شناسایی( کارت ملی و شناسنامه)
> اسکن مدرک دیپلم
> ریز نمرات سه ساله دیپلم
> اسکن آخرین مقطع تحصیلی
> ریز نمرات آخرین سال تحصیلی
> اسکن گواهی پیش دانشگاهی
> توصیه نامه ۲ استاد
سپس دانشگاه بجنورد در یک تاریخ معین اعلام می کند تا کلیه مدارک مذکور را به صورت حضوری، تحویل مسئول ثبت نام دانشگاه بدهید.
همچنین باتوجه به طرح فراخوان استعداد درخشان برای افزایش حمایت از دانشجویان برتر و برجسته در ایران، اقدام به جذب دانشجویان نخبه در دانشگاه دولتی بدون کنکور می کند. دانشجویان دارای معدل ۱۸ به بالا یا دارای رتبه های برتر در المپیادهای داخلی یا دارای ثبت اختراع میتوانند بر اساس این طرح، مدارکشان را به مسئول پذیرش استعداد درخشان در تاریخ اعلام شده تحویل دهند.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 12
- 4