پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۷۰۰۰۳۸

رشته های کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه مفید و شرایط پذیرش در آن

دانشگاه مفید,آزمون زبان دانشگاه مفید,وضعیت دانشگاه مفیددانشگاه مفید زیر نظر مؤسسه خیریه مکتب امیرالمؤمنین اداره می‌شوند
دانشگاه مفید یکی از بهترین دانشگاههای علوم انسانی کشور ایران است. اساسنامه دانشگاه مفید در فصل تابستان سال ۱۳۶۷ تهیه و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.

دانشگاه مفید

دانشگاه مفید، دانشگاهی غیر دولتی در زمینه علوم انسانی با روش و نگرش جدید حوزوی- دانشگاهی است که در شهر قم قرار دارد و در ابتدای بنیانگذاری به دارالعلم مفید معروف بود. این دانشگاه در سال ۱۳۶۸ خورشیدی (۱۴۰۹ قمری) توسط عبدالکریم موسوی اردبیلی بنیانگذاری شده و از طریق آزمون سراسری سازمان سنجش و نیز آزمون اختصاصی ویژه طلاب حوزه های علمیه دانشجو می پذیرد. این دانشگاه از جهت آموزش هم زمان دروس دانشگاهی و حوزوی به دانشگاه علوم اسلامی رضوی شباهت دارد. اساسنامه دانشگاه مفید در تابستان سال ۱۳۶۷ تهیه و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. بر اساس ماده یک اساسنامه دانشگاه مفید، اهداف این دانشگاه در چند بند بیان شده است:

۱. مطالعه و تحقیق در علوم و معارف اسلامی و بازنگری در علوم انسانی طبق مبانی و موازین اسلامی.

۲. فراهم آوردن زمینه های لازم جهت توسعه و گسترش فعالیت های علمی- پژوهشی در جهان اسلام و تحلیل تحقیقات مشابه آن و معرفی و بکارگیری نتایج تحقیقات انجام شده در وجوه مختلف حیات فرهنگی و اجتماعی ملل اسلامی.

تاریخچه دانشگاه مفید

نمای علوم اسلامی در طول دوران، از طریق مدرسه های علمیه صورت پذیرفته است ولی کاربرد بیش از اندازه از روش های سنتی برای تعلیم، تحقیق و اندیشه ورزی باعث شده بود كه آن مدارس توان مناسب برای ارائۀ پاسخ های اسلام به چالش های روز را نداشته باشند. این تفكر كه در زمان کنونی، ارائه دیدگاه های اسلامی در مورد دانش های اقتصادی، حقوقی، سیاسی یا هر رشته دیگر از علوم انسانی- که دین اسلام در مورد آن نظر دارد- نیازمند تسلط توأمان به علوم جدید و علوم حوزوی است، آيت الله موسوی اردبیلی را بر آن داشت تا با همفكری افرادی من جمله آیت الله دكتر بهشتی، آیت الله مطهری و دكتر باهنر، فعالیت های علمی گوناگونی را در راستای رفع این کاستی در حوزه های علمیه شروع نمایند.

بر اساس این دغدغه، آیت الله موسوی اردبیلی در سال ۱۳۶۸ با مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه مفید را تأسیس نمودند تا افزون بر تلفیق علوم حوزه و دانشگاه، با پرورش متخصصانی مسلط بر علوم حوزوی و دانشگاهی، زمینه ارائۀ پاسخ های مقتضی به مسائل دنیای معاصر از منظر اسلام را فراهم آورند.

رشته های کارشناسی دانشگاه مفید,دانشگاه مفید,شرایط پذیرش در دانشگاه مفید بنیانگذار دانشگاه مفید، آیت‌الله عبدالکریم موسوی اردبیلی است

شرایط پذیرش در دانشگاه مفید

داوطلبانی که واجد شرایط زیر باشند در دانشگاه مفید پذیرفته میشوند:

۱- داوطلبان دانشگاه مفید، دارای یکی از مدارک زیر باشند:

الف- مدرک سطح دو حوزه علمیه

ب- گواهی پایه هشتم حوزوی بعلاوه مدرک کارشناسی.

۲- امتیاز لازم در آزمون اختصاصی دانشگاه مفید را کسب کنند. (۷۰ درصد امتیاز طبق نمره آزمون کتبی و ۳۰ درصد امتیاز طبق میانگین نمره ارزشیابی پایه های ۷، ۸ و ۹ حوزوی محاسبه می شود).

۳- برای ادامه تحصیل از نظر مقررات وظیفه عمومی منع قانونی نداشته باشند.

رشته های کارشناسی ارشد دانشگاه مفید

رشته های کارشناسی ارشد دانشگاه مفید عبارتند از: اقتصاد اسلامی، بانکداری اسلامی، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، اقتصاد نظری، مالی اسلامی، حقوق بین الملل، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق خصوصی، حقوق بشر، حقوق عمومی، فلسفه و کلام اسلامی، فلسفه، فلسفه دین، فلسفه علم، اندیشه سیاسی در اسلام، روابط بین الملل، علوم سیاسی، علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی

رشته های کارشناسی دانشگاه مفید

رشته های کارشناسی دانشگاه مفید عبارتست از: اقتصاد، حقوق، فلسفه، علوم سیاسی، علوم قرآن و حدیث، مترجمی زبان انگلیسی، فقه و مبانی حقوق اسلامی، ادیان و عرفان.

رشته های کارشناسی ارشد دانشگاه مفید,گروه اقتصاد دانشگاه مفید,دانشگاه مفیددانشجوی بورس از پرداخت شهریه معاف بوده و تحصیلش در دانشگاه مفید رایگان است

گروه های آموزشی دانشگاه مفید

گروه های آموزشی دانشگاه مفید عبارتند از:

۱. گروه مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه مفید

۲. گروه اقتصاد دانشگاه مفید

۳. گروه فلسفه دانشگاه مفید

۴. گروه علوم سیاسی دانشگاه مفید

۵. گروه حقوق دانشگاه مفید

۶. گروه الهیات دانشگاه مفید

۱. گروه مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه مفید:

رشته مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه مفید به سه بخش دروس عمومی (۱۸ واحد)، تخصصی پایه (۷۴ واحد) و تخصصی اصلی (۴۴ واحد) تقسیم می شود که دروس عمومی بین تمامی گرایش های زبان انگلیسی مشترک است و دروس تخصصی اصلی ترجمه مثل اصول و روش ترجمه، ترجمه پیشرفته، ترجمه انفرادی و ترجمه متون ادبی مجزا می باشد.

در ترم های اول رشته مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه مفید، چارچوب اولیه ترجمه و تفاوت زبان ها به دانشجویان آموزش داده می شود و تئوری ترجمه به ساده ترین وجه مطرح می گردد. در ترم های آخر هم انواع تئوری های ترجمه مطرح شده و یک نگرش نظری کلی در خصوص ترجمه به دانشجویان داده می شود و نیز دانشجویان به مرور ترجمه جملات کوتاه و بلند و بعد جملات پیچیده و مرکب و یا بندهای طولانی و سرانجام ترجمه متون ادبی و یا متونی که دارای محتوای تخصصی تر هستند را فرا می گیرند.

۲. گروه اقتصاد دانشگاه مفید:

گروه آموزشی اقتصاد در مقطع کارشناسی دانشگاه مفید، اقتصاد نظری (از سال ۱۳۶۸ تاکنون)، اقتصاد بازرگانی (از سال ۱۳۸۷) و پول و بانکداری (از سال ۱۳۸۲) و در مقطع کارشناسی ارشد، رشته علوم اقتصادی (از سال ۱۳۷۳) و اقتصاد اسلامی (از سال ۱۳۹۰) و بانکداری اسلامی (از سال ۱۳۹۳) و دوره دکتری تخصصی (P.H.D)، علوم اقتصادی (از سال ۱۳۸۰) به آموزش دانشجویان مشغول است.

۳. گروه فلسفه دانشگاه مفید:

در دورۀ کارشناسی فلسفه دانشگاه مفید، دانشجویان به طورمتناسب در هر دو زمینه فلسفۀ غرب و فلسفۀ اسلامی آموزش می بینند. دروس کارشناسی فلسفه برابر مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمعاً ۱۳۴ واحد بوده و شامل ۲۰ واحد عمومی، ۱۰ واحد منطق كلاسیك و منطق ریاضی، ۲۶ واحد تاریخ فلسفه غرب از یونان باستان تا دوران معاصر، ۱۸ واحد مباحث گوناگون فلسفه غرب مثل فلسفه علم، اخلاق و متافیزیك در غرب، ۲۴ واحد فلسفه و كلام اسلامی و تاریخ آن ها و ۶ واحد اختیاری در زمینه های تخصصی فلسفی است. باقی واحدها مربوط به دروس زبان های تخصصیِ انگلیسی و عربی و عناوین مختلفی مثل روانشناسی، جامعه شناسی، عرفان نظری و علم اصول است. گرچه دروس عمومی بعنوان درسی مشترك بین كلیه رشته های گوناگون دوره های كارشناسی به حساب میروند، لیكن در دپارتمان فلسفه این دروس با اندكی تصرف و با جنبه فلسفی غنی تری ارائه می شوند.

۴. گروه علوم سیاسی دانشگاه مفید:

گروه آموزشی علوم سیاسی دانشگاه مفید از سال ۱۳۷۳ تاکنون دایر است. دوره کارشناسی ارشد علوم سیاسی در دو گرایش علوم سیاسی مسائل ایران (از سال ۱۳۷۸)، اندیشه های سیاسی (فلسفه سیاسی غرب و اسلام) از سال ۱۳۷۸ و مطالعات منطقه ای (گرایش خاورمیانه و شمال آفریقا) از سال (۱۳۸۹)، روابط بین الملل (از سال ۱۳۹۳) و مقطع دکتری رشته علوم سیاسی- مسائل ایران (از سال ۱۳۹۳) دایر شده است.

۵. گروه حقوق دانشگاه مفید:

دانشکده حقوق دانشگاه مفید از با سابقه ترین مراکز آموزش عالی حقوق در کشور به حساب می آید که تا به امروزه توانسته است سهم بسیار مهمی در تربیت حقوق دانان، وکلا و اساتید ایفاء نماید. اکنون آموزشهای حقوق در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در گرایش­های گوناگون در این دانشکده دایر است. 

۶. گروه الهیات دانشگاه مفید:

الهیات و معارف اسلامی یکی از رشته های گروه علوم انسانی در دانشگاه های ایران است كه با هدف گام نهادن در مسیر شناخت معارف اسلامی در چهارچوب آموزه های دین اسلام راه اندازی شده است. از سویی شناخت خدا و آموزه ها و دستورات وی نه تنها هدف نهایی همه معارف و علوم، بلکه زیربنای آفرینش انسان به شمار می آید که آفریدگار جهان او را برای شناخت و پرستش خود آفرید.

بخشهای دیگر دانشگاه مفید

  • مرکز مطالعات حقوق بشر دانشگاه مفید
  • مرکز مطالعات اقتصادی دانشگاه مفید
  • مرکز مطالعات قرآن دانشگاه مفید
  • سازمان انتشارات دانشگاه مفید
  • مرکز مطالعات حقوق تطبیقی دانشگاه مفید
  • دانش پژوهان (نشریه دانشجویی) دانشگاه مفید
  • نامه مفید (مجله) دانشگاه مفید
  • کتابخانه دانشگاه مفید
  • کلینیک حقوقی دانشگاه مفید

دانشگاه مفید,گروه علوم سیاسی دانشگاه مفید,دانشگاه مفید استان قمبه دانشجوی بورس دانشگاه مفید در طول مدت تحصیل کمک هزینه ماهانه تعلق می گیرد

مزایای دانشگاه مفید

برخی از مزایای دانشگاه مفید به شرح زیر است:

>> به پذیرفته شدگان بعد از گذراندن تحصیلات دانشگاهی در دانشگاه مفید برابر مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مدرک رسمی اعطا خواهد شد.

>> در شرایط مساوی، اولویت پذیرش در دانشگاه مفید با داوطلبانی است که مدرک کارشناسی مرتبط داشته باشند.

>> در دانشگاه مفید، داوطلبانی که مدرک کارشناسی مرتبط نداشته باشند، به تشخیص گروه، دروس جبرانی را خواهند گذراند.

>> طلاب خارجی واجد شرایط ، طبق ضوابط و مقررات مقرر از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پذیرفته خواهند شد.

>> دانشگاه مفید امکان واگذاری خوابگاه دانشجویی با دریافت هزینه از دانشجو را دارد.

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 21
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش