مجید سرسنگی در گفت و گو با ایرنا افزود: مبحث نقد و نقادی مقوله پیچیده ای است و با توجه به موضوعاتش، معیارهای متفاوتی دارد. وی گفت: البته اگر بخواهیم به صورت کلی به این موضوع بپردازیم باید بدین گونه شرح داد که در وهله نخست، فردی که در مورد یک موضوع یا جریان نقد می کند، باید اشراف کامل بدان امر داشته باشد.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران افزود: متاسفانه یکی از معضلات کنونی کشور در همین زمینه است یعنی برخی افراد بدون آنکه صاحبنظر باشند و یا اشراف و مبادرت به موضوع داشته باشند، اقدام به نقد می کنند. وی ادامه داد: همچنین در مورد امر نقد باید شرط انصاف رعایت شود، نقد کردن همیشه به معنای بیان نکات منفی نیست، بلکه نقد علمی بر تمامی وجوهات یک موضوع می نگرد تا تصویری صحیح و عینی ارائه کند. سرسنگی خاطرنشان کرد: متاسفانه در نقدها، شرایط انصاف وجود ندارد و اغلب آنان در جامعه به عنوان تخریب مطرح می شوند.
وی گفت: ارائه راهکار نیز از دیگر ملزومات نقد و نقادی به شمار می رود، یعنی با بیان نکات ضعف و مثبت، بحث نقد به پایان نمی رسد، بلکه بخش دیگر این امر ارائه راهکارها و پیشنهادات است. معاون فرهنگی دانشگاه تهران افزود: برای امر نقد هر موضوعی باید بگونه ای رفتار شود که آینده و افق بالاتر را افراد بنگرند اما متاسفانه در این زمینه نیز دچار خلاء هستیم و افراد، اندیشه های سیاسی را در نقدهای خود دخالت می دهند.
وی گفت: اینگونه نقدهای غیرمنصفانه با دیدگاه خطی و حزبی و بدون ارائه راهکارهای عملی و علمی فقط سبب به بیراهه رفتن جامعه می شود. سرسنگی افزود: گاهی در کشور شاهد فضاهای نقادی هستیم که سمت و سوی آن به سمتی است که از حالت سازندگی و گذر به افق مطلوب تر فاصله گرفته و تبدیل به جهت گیری های نظرات شخصی و جناحی می شود.
- 12
- 6