سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۰۹:۱۸ - ۲۳ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۵۶۶۰
دانشگاه

معاون آموزشی وزیر علوم خبر داد؛

مجوز ۳۰ موسسه غیرانتفاعی لغو شد/حضور مدیران کشوری در لیست هیات مؤسسان

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,مجتبی شریعتی نیاسر
معاون آموزشی وزیر علوم با بیان این‌که توجه به کیفیت مهم‌ترین رویکرد این وزارتخانه در برخورد با زیرنظام‌های آموزشی است،‌ گفت: متاسفانه تعداد مراکز غیرانتفاعی کشور در دولت‌های نهم و دهم چهار برابر رشد داشته است و این در حالی است که در دولت اخیر نه تنها هیچ مجوزی برای راه‌اندازی این مراکز داده نشده، بلکه ظرفیت ۳۰ مرکز نیز صفر و این مراکز منحل شده است. بنابراین آنچه وزارت علوم به آن توجه می‌کند، کیفیت است.

دکتر مجتبی شریعتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این مطلب که تعداد مراکز غیرانتفاعی در دولت‌های نهم و دهم رشد بسیار بی‌رویه‌ای داشته است، اظهار کرد: سال ۱۳۸۴ در کل کشور فقط ۷۵ مرکز غیرانتفاعی وجود داشت که این آمار در دولت‌ قبلی با افزایش چهار برابری تا ۳۵۰ مرکز افزایش یافت، البته این افزایش بی‌رویه فقط مختص مراکز غیرانتفاعی نیست، بلکه سایر دانشگاه‌های دولتی را نیز شامل می‌شود.

 

وی در ادامه با تاکید بر این که در دولت یازدهم هیچ مجوز جدیدی برای تاسیس مرکز غیرانتفاعی صادر نشده است، گفت: طی چهار سال گذشته که عهده‌دار معاونت آموزشی وزارت علوم هستم، نه تنها هیچ مجوز جدیدی برای راه‌اندازی مراکز غیرانتفاعی صادر نشده است، بلکه ظرفیت ۳۰ موسسه غیرانتفاعی صفر و این مراکز منحل شده است.

 

انحلال ظرفیت ۳۰ مرکز غیرانتفاعی در کشور

معاون آموزشی وزیر علوم خاطرنشان کرد: عدم صدور مجوز جدید برای راه‌اندازی مراکز غیرانتفاعی گام جدید و بزرگ در حوزه آموزش عالی کشور به شمار می‌رود، چرا که ما نمی‌توانستیم به راحتی مراکز دارای مجوز را منحل کنیم، مگر این که متوجه خلاف آن مراکز باشیم. در سال ۱۳۹۲ از مجموع ۳۵۳ مرکز غیرانتفاعی که دولت را تحویل گرفتیم، هیچ مرکزی به این آمار اضافه نشده و در نتیجه انجام کنترل کیفی ظرفیت ۳۰ مرکز دیگر نیز صفر و منحل شده است.

 

دکتر شریعتی نیاسر همچنین در خصوص راهکارهای کنترل کیفی مراکز غیرانتفاعی، اظهار کرد: علاوه بر نمایندگان نظارتی وزارت علوم که در استان‌ها واحدهای غیرانتفاعی را مورد بازرسی قرار می‌دهند، با ایجاد نظام سطح‌بندی در این وزارتخانه مراکز غیردولتی به پنج سطح مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند که بر اساس آن کنترل بیشتری بر فعالیت‌های مراکز غیردولتی داریم.

 

دانشگاه‌های غیرانتفاعی سطح یک کشور

وی ادامه داد: دانشگاه‌هایی نظیر دانشگاه غیرانتفاعی خیام، شمال، سجاد، سوره، علم و فرهنگ و غیره از نظر کیفیت در سطح یک قرار گرفته‌اند و یکی از متولیان این مراکز یعنی دانشگاه غیرانتفاعی شمال دکتر نوریان، سرپرست فعلی دانشگاه آزاد است. بنابراین از ایشان انتظار می‌رود همان طور که به کیفیت مرکز غیرانتفاعی شمال توجه دارند، بر کیفیت واحدهای دانشگاه‌ آزاد نیز توجه کنند.

 

معاون آموزشی وزیر علوم در خصوص اتهامی که به برخی مدیران وزارت علوم به دلیل قرار گرفتن در راس مراکز غیرانتفاعی و اهمیت دادن به این مراکز وارد می‌شود نیز گفت: دکتر نوریان، سرپرست فعلی دانشگاه آزاد که از متولیان دانشگاه غیرانتفاعی شمال نیز هستند، می‌توانند در این زمینه قضاوت کنند که برخورد مسؤولان وزارت علوم با مراکز غیرانتفاعی چگونه و با چه معیارهایی صورت می‌گیرد. در واقع رویکرد این وزارتخانه در خصوص همه نظام‌های آموزشی سختگیرانه و انقباضی است و این طور نیست که به هر مرکزی با هر شرایطی مجوز راه‌اندازی داده شود.

 

اگر لازم باشد لیست هیات مؤسسان مراکز غیرانتفاعی را منتشر می‌کنم

دکتر شریعتی نیاسر ادامه داد: اما نکته‌ دیگری که گفته می‌شود مدیران وزارت علوم صاحبان مراکز غیرانتفاعی هستند، باید بگویم آمار مفصلی در اختیار دارم که بسیاری از افراد و مدیران کشوری اگرچه در همه سطوح بالا و پایین مسؤولیت دارند، ولی هیات موسس مراکز غیرانتفاعی نیز هستند.

 

اگر لازم باشد لیست این افراد را منتشر می‌کنم. در واقع از مراجع عظام، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران حوزه‌های مختلف و البته در وزارت علوم نیز افرادی وجود دارند که در هیات موسس مراکز غیرانتفاعی فعال هستند که این موضوع از نظر من هیچ ایرادی ندارد و تنها چیزی که باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که این افراد به کیفیت آموزش اهمیت بدهند.

 

ضرورت ورود مدیران با تجربه در نظام‌های آموزش عالی

معاون آموزشی وزیر علوم تصریح کرد: من همواره معتقد هستم مدیران باتجربه در نظام‌های علمی باید بتوانند در حوزه غیردولتی آموزش عالی نیز ورود کرده و آن را توسعه دهند، اما بحث وزارت علوم این است که این افراد همان طور که انگیزه دارند پول و سرمایه خود را هدفمند مدیریت کنند، مدیریت کیفی آموزش را نیز مورد توجه قرار دهند، چرا که دانشگاه‌های مطرح دنیا نظیر دانشگاه هاروارد، ام آی تی و غیره توسط بخش غیردولتی حمایت می‌شوند.

 

برخی رسانه‌ها به نفع افراد خاص عمل می کنند

دکتر شریعتی نیاسر با تاکید بر این که برخی رسانه‌ها به گونه‌ای عمل می‌کنند که به نفع نظام آموزش عالی کشور نیست، گفت: باید فضای رسانه‌ای به گونه‌ای مدیریت شود که این فضا به نفع نظام و کشور باشد نه به نفع مدیریت فرد خاصی. البته وزارت علوم همواره از فضای انتقادی استقبال می‌کند، ولی فضای دروغ، غیرواقعی و تهمت را که قطعا هم به ضرر آموزش عالی و هم به ضرر جامعه است، تحمل نمی‌کنند.

 

۵ میلیون جمعیت دانشجویی کشور

وی تاکید کرد: آموزش عالی با در اختیار داشتن حدود پنج میلیون جمعیت دانشجویی تقریبا ۲۰ میلیون از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور را با خود درگیر کرده است. باید توجه داشته باشیم آموزش عالی اهمیت بسیار بالایی دارد و نباید زمینه‌ تضعیف زیرنظام‌های آموزشی در کشور فراهم شود و این امر نیز با توجه ویژه به بحث کیفیت، حمایت از مراکز دانشگاهی موفق، عدم دیدگاه بنگاه اقتصادی به دانشگاه محقق خواهد شد.

 

معاون آموزشی وزیر علوم در پایان خاطر نشان کرد: من مخالف نگاه اقتصادی به آموزش عالی نیستم، ولی باید در کنار این دیدگاه به بحث کیفیت و زمینه‌های تامین آن توجه داشته باشیم و در برنامه‌ریزی‌های خود ویژگی‌های استاد خوب و چگونگی تربیت یک دانشجوی کیفی را در نظر بگیریم.

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش