کانال تلگرامی خبرگزاری فارس دیروز نوشت: «طبق شنیدهها، حسن روحانی امروز در دانشگاه سیستان و بلوچستان در حالی به مناسبت روز دانشجو به سخنرانی میپردازد که از هیچکدام از نمایندگان تشکلهای انقلابی و منتقد دولت دعوتی برای سخنرانی مقابل رئیس جمهور نشده است.» در حالی که ۵ روز تا فرارسیدن ۱۶ آذر یعنی روز دانشجو زمان باقی است اما دلواپسان از اکنون پرونده جنگ روانی را گشودهاند.
پرونده بلبشو در روز دانشجو از زمان دولت اصلاحات گشوده شد و تنها در ۸ سال دولت محمود احمدینژاد در گاو صندوق دلواپسان خاک خورد چرا که با روی کار آمدن دولت روحانی بار دیگر آن را باز کردند و برای ۱۶ آذر سال ۹۶ درصدد هستند تا نگذارند دانشجویان با ماهیت این روز و اهداف آن آشنا شوند. ۶ آذر ۱۳۳۲ که با آوازه آن سه شهید اهورایی در دفاع از حقطلبی و هویت بخشی از کیان این ملت جز لاینفک تاریخ پر افتخار این سرزمین شدند، مشخص کردند که دانشجو و دانشگاه قلب تپنده یک کشورند و ندای حقطلبیشان هرگز خاموش نخواهد شد حتی اگر برای رسیدن به همای وطن و آرمانهاي مقدسشان جان خود را نثار کنند. جالب آنجاست که دلواپسان قائل به گرامیداشت چنین روزی نیستند که اگر بودند هر سال در تاریخ ۱۶ آذر چراغ اتاق تخریب آنها بهصورت ۲۴ ساعته روشن نبود.
۱۶ آذر
اکنون به مرور مراسمهای ۱۶ آذر در دولتهای مختلف پرداخته خواهد شد. ۱۶ آذر در سالهایی که دولت سازندگی بر سر کار بود فاقد حواشی بود چرا که در آن سالها تلاش مردم و مسئولان در راستای بازسازی کشور پس از جنگ تحمیلی بود. بنابراین آنچنان انگیزه برای برگزاری مراسمهای پرشور سیاسی همانند سالهای اخیر وجود نداشت.
از سوی دیگر درآن سالها دو قطبیهای سیاسی مانند امروز که دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب فعال هستند شکل نکرفته بود. هر چند چپ و راست شناسنامه سیاسی را تشکیل میداد اما ماهیت آنها با امروز تفاوت داشت و جناحهای سیاسی برای رسیدن به قدرت از روشهای دیگر بهره میگرفتند.
بنابراین روز دانشجو در دولت آیتا... هاشمی با دغدغه سیاسی کمتری برگزار میشد. اوج سیاسی کاری دلواپسان در روز دانشجوی سالهای دولت اصلاحات بود. در آن سالها دلواپسان که از قدرت گرفتن رقیب خشمگین بودند از هر ترفند و بیاخلاقی برای بر هم زدن مراسم این روز استفاده میکردند. در دولت اصلاحات این درک وجود داشت که دانشجویان به دلیل پایین بودن سن و سالشان با تمام واقعیات آشنا نیستند.
بنابراین باید با خویشتنداری و تحمل بیتابیهایشان به بیان واقعیت برای آنها پرداخت. ۱۶ آذر ۸ سال دولت اصلاحات هیچگاه بدون حاشیه نبود و همواره گروههای دلواپسان که ادعای اصولگرایی داشتند اجازه نمیدادند ماهیت این روز ثبت شده در افتخارات ایران حفظ و گرامی داشته شود چرا که از قدرت و تاثیر گذاری قشر دانشجو بیم داشتند. در دولت احمدینژاد هم دانشجویان تقسیم بندی شدند و در مراسمهای روز دانشجو یا اجازه برگزاری مراسم ۱۶ آذر داده نمیشد و یا تنها خودیهای آن دولت میتوانستند به برگزاری مراسم اقدام کنند.
بنابراین برگزاری آرام مراسم روز دانشجو در دولت احمدینژاد افتخار آن دولت نیست بلکه بیاحترامی به دانشجویان است که از سوی دولتمردان تقسیم به خودی و غیر خودی شدند. شاید پر بیراه نباشد اگر اذعان شود در کارنامه دانشگاهی دولت احمدینژاد مردودیهای زیادی ثبت شده است چرا که دولتهای نهم و دهم بهرغم دانشگاهی بودن رئیس آن اجازه فعالیت آزاد به دانشجویان داده نمیشد و در این دولت برخی دانشجویان ستارهدار شدند.
یعنی شرایط را به نحوی مدیریت کردند که دانشجویان سکوت را بر هر اظهارنظر و حضور در مراسمی ترجیح دهند. بازنشستگی اجباری اساتید دانشگاهها هم ثبت شده در شناسنامه آن دولت است. بنابراین انتظار آن که مراسم ۱۶ آذر در ۸ سال دولت احمدینژاد با اشتیاق و شور دانشجویان همراه باشد انتظار زیادی بود. پس از روی کار آمدن روحانی که او هم چهرهای دانشگاهی بود لبخند به چهره دانشجویان بازگشت. روحانی به نوعی امید را به دانشجویان بازگرداند. به نوشته ایلنا او در این باره گفته است: «دولت راه خود را و مسیر خود را در زمینه احترام به علم و دانشگاه، غیر امنیتی بودن محیط دانشگاه و احترام به دانشجویان، احترام به آزادی اندیشه و بیان آزاد در دانشگاه ادامه میدهد و ذرهای کوتاه نخواهد آمد.» هر چند برخی نقدها به سیاستهای دولت در قبال دانشگاهها وارد است و دولت تدبیر و امید نتوانست تیم انتظارت جامعه دانشجویی و دانشگاهی را محقق کند اما هم و غم خود را معطوف به زدودن اندیشه نادرستی کرد که در ذهن جامعه دانشگاهی در ۸ سال دولت احمدینژاد ایجاد شده بود.
فضاسازی دلواپسان
اکنون روحانی تصمیم دارد روز دانشجو در استان سیستان و بلوچستان سخنرانی کند تا دانشجویان این مناطق احساس نکنند تفاوتی با پایتخت دارند اما دلواپسان سعی در بر هم زدن این مراسم دارند و خبرگزاری دلواپس فارس پیشتاز این موضوع است. چنان که در کانال تلگرامیاش مینویسد که از تشکلهای انقلابی برای سخنرانی دعوت نشده و همان روز خبرگزاری تسنیم تاکید میکند: «تشکلهای دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان در بیانیهای از نهاد ریاست جمهوری و مسئولان دانشگاه خواستند تا به نمایندگان تمام تشکلها اجازه سخنرانی در دیدار با رئیس جمهور در روز ۱۱ آذر که در دانشگاه سیستان و بلوچستان انجام میشود، داده شود» که برای باورپذیرتر شدن این ادعا در بیانیه مینویسد: «ما در حالی شاهد این دیدار هستیم که سخنرانان این مراسم محدود شدهاند و از ظرفیت تمام سلیقهها و جریانهای سیاسی استفاده نشده است.
در این مراسم به نمایندگان دانشجویان با جهتهای فکری مختلف اجازه ایراد سخنرانی داده نشده است و فقط یک یا دو تشکل از شش تشکل سیاسی و قانونی دانشگاه اجازه سخنرانی در محضر ریاست محترم جمهور را دارند. ما در حالی شاهد این محدودیت هستیم که از سه تشکل دارای اتحادیه هیچ کدام اجازه ایراد سخنرانی در این مراسم را ندارند.»
- 10
- 3