دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۴۱ - ۱۴ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۳۸۳۶
دانشگاه

تب ۱۶ آذر بالاگرفت

روز دانشجو,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
 روز گذشته فعالان صنفی دانشگاه‌های علامه‌طباطبایی، شهیدبهشتی، خوارزمی و تهران به مناسبت روز دانشجو در اعتراض به پولی‌شدن دانشگاه‌ها و کالایی‌سازی حیات اجتماعی، تجمع و مطالبات اجتماعی و صنفی خود را اعلام کردند. امروز نیز تجمع دانشگاه شهیدبهشتی ادامه پیدا کرده و دانشگاه شریف و نیشابور نیز با این اعتراضات همراه شده است.

به گزارش خبرآنلاین،مراسم روز دانشجو سالهاست که محلی از بحث‌ها و انتقادات به شرایط موجود است و می‌توان این رویکرد را بخشی از همان فضای باز سیاسی خواند که از آن سخن گفته می‌شود. اما آنچه روز دانشجو طی سال‌های اخیر را متفاوت از قبل کرده است، حضور پر رنگ دانشجویان در تشکل‌های صنفی است که حرف سیاسی خاصی ندارند و مطالبات آنها از جنس مطالبات صنفی دانشجویی است.  از اعتراض فعالان صنفی به سیاست‌های حاکم بر آموزش عالی و پولی‌شدن آموزش گرفته تا سخنرانی‌های داغ سیاسی در اعتراض به عملکرد دولت توسط انجمن‌‌های اسلامی.

 

نمونه روشن قدرت گرفتن تشکل‌های صنفی طی سال‌های اخیر، روز گذشته رقم خورد، جایی که فعالان صنفی دانشگاه‌های علامه‌طباطبایی، شهیدبهشتی، خوارزمی و تهران به مناسبت روز دانشجو در اعتراض به پولی‌شدن دانشگاه‌ها و کالایی‌سازی حیات اجتماعی، تجمع و مطالبات اجتماعی و صنفی خود را اعلام کردند. امروز نیز تجمع دانشگاه شهیدبهشتی ادامه پیدا کرده و دانشگاه شریف نیز با این اعتراضات همراه شده است. این دانشجویان معتقدند که سیاست‌های آموزشی دولت و خصوصی‌سازی آموزش عالی موجب حذف طبقات فرودست برای ورود به عرصه آموزش می‌شود.

 

اعتراض فعالان صنفی ۶ دانشگاه به پولی‌شدن دانشگاه

جریان اعتراض به پولی شدن آموزش چندسالی است که آغاز شده‌است؛ جریانی که در قالب تجمع های اعتراضی از دانشجویان دانشگاه‌های تربیت‌مدرس، شریف، شهیدبهشتی، تهران و .. به دلیل اجرای قانون سنوات دانشجویی شکل گرفت. در مراسم روز دانشجو، فعالان صنفی دانشگاه تهران در انتقاد به سیاست‌های آموزشی، با خواندن سرود و بیانیه و اجرای تئاتر گردهم آمدند. آنها با شعارهای «پردیس خودگران، انحلال انحلال»، «تدبیر این وزارت علم است یا تجارت»، «با سنوات و وام‌ها، شدیم برده‌ بانک‌ها» و «دانشجو آگاه است، با کارگر همراه است»، «مسکن و کار و درمان، آموزش رایگان، خواسته زحمت‌کشان» و .. اعتراض خود را به وضعیت موجود اعلام کردند. دانشجویان دانشگاه تهران علاوه بر شعاردادن، تئاتری روایی را نیز اجرا کردند که در این نمایش ۶ شخصیت دانشجو، کارگر، معلم، آواره آب، زن و شاعر بازی می‌کردند و دانشجویان را خطاب قرار می‌دادند.

 

«زن: ما را می‌شناسید؟ ما صدای تاریخیم، ما رقص مطرودان تاریخیم

 

دانشجو: ما را می‌شناسید؟ ما صدای تاریخیم، ما جوشش و مقاومت تاریخیم

 

معلم: ما را می‌شناسید؟ ما صدای تاریخیم، صدای ما را می‌شنوید: به شعر، به آواز، به رویاهایتان، به لیلاهایتان

پشت نکنید. ما کلمات سرکوب شده تاریخ را می‌خوانیم

 

آواره آب: ما را می‌شناسید؟ ما صدای تاریخیم، ما صدای ویرانی و خشکی و قحطی زمینیم 

 

کارگر: ما را می‌شناسید؟ ما صدای تاریخیم، ما پیشروان جهان جدیدیم، بیرق‌داران رهایی سرکوب‌شدگان

 

جمع: ما صدای تاریخیم» علاوه بر این دانشجویان سرودی را نیز با یکدیگر همخوانی کردند.

 

دانشگاه پولکی، کاروزی زورکی؟

دانشجویان دانشگاه علامه نیز در تجمع اعتراضی دیگری با شعارهای «نه به ارزان‌سازی نیروی کار»، «بهداشت، مسکن، آموزش عمومی وظیفه دولت است»، «دانشگاه پولکی، کارورزی زورکی» و «نه به تجاری‌سازی علوم انسانی» به پولی‌شدن دانشگاه‌ها اعتراض کردند. دانشگاه‌های شهیدبهشتی، خوارزمی، نیشابور و شریف نیز با تجمع‌‌ به این روند اعتراض کردند و معتقد بودند این روند زمینه تحصیل دانشجویان را با مشکل مواجه می‌کند؛ زیرا تحصیل رایگان حق تمامی دانشجویان است و مسئولان باید با سیاست‌گذاری صحیح این مشکل را حل کنند.

 

روز دانشجو,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

سخنران‌های سیاسی؛ وعده‌هایی از حل مشکلات ستاره‌دارها تا رفع حصر

مراسم روز دانشجو در دانشگاه‌ها تنها محدود به تجمع‌های اعتراضی فعالین صنفی نبود و انجمن‌‌های اسلامی و سایر تشکل‌های سیاسی نیز با برگزاری سخنرانی‌هایی نقد خود را به عملکرد دولت نشان دادند. علیرضا بهشتی، عضو هیئت‌علمی تربیت‌مدرس و حمیده زرآبادی، نماینده مجلس مهمانان انجمن اسلامی دانشجویان آزاداندیش دانشگاه علامه بودند. در این مراسم بهشتی گفته بود که معتقدم آرمانگرایی، تندروی و افراط‌گرایی نیست چون آرمان‌ها می‌تواند دارای رنگ و بوی مختلف باشد و همه ما مردم ایران در عین حال که ایرانی هستیم تفاوت‌هایی با یکدیگر داریم و می‌توانیم تشکیل دهنده رنگین کمان باشیم و باید حرمت این رنگین کمان جامعه حفظ شود.

 

زرآبادی نیز با اشاره به فراز و نشیب‌های دانشگاهیان گفته بود: «همه می‌دانیم که چه روزهای سختی را برای دانشگاهیان از ستاره‌دار شدن، توقف فعالیت انجمن‌ها، توقیف نشریه و احضاریه‌ها داشته‌ایم؛ اما با تمام این مسائل همیشه دانشجویان پیش‌قدم بودند و قطعاً همه ما برای اینکه ایرانی سرافراز داشته باشیم تلاش می‌کنیم.»

 

شهربانو امانی عضو شورای شهر تهران و نماینده پیشین مجلس نیز مهمان دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه ارومیه بود که با انتقاد از سیاست‌های دولت قبل در برخورد و مواجه با دانشجویان گفته بود: «زخمی که در طول هشت سال دولت نهم و دهم بر پیکر جنبش دانشجویی وارد شده است، هنوز التیام نیافته است.»

 

علی مطهری نیز در دانشگاه علامه گفت: «در حال حاضر شاهد نرمشی در میان مقامات کشور در موضوع حصر هستیم، تصمیم بر حل این موضوع است. در ملاقات‌های ما نیز در این باره صحبت شده و اراده بر حل موضوع است. آقای کروبی تاکنون سه دیدار داشته و کم کم فضا در حال باز شدن است تا حصر تمام شود.»

 

مراسم روز دانشجو در دانشگاه آزاد نیز با یادواره شهید مدافع حرم به همراه رونمایی از سردیس جوان‌ترین شهید مدافع حرم با حضور ولایتی و رهبر برگزار می‌شود

 

 

 

 

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش