شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۵۷ - ۱۴ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۳۸۴۷
دانشگاه

علی مطهری: ستاره‌دار کردن دانشجویان باید منتفی شود

علی مطهری,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ستاره‌دار کردن دانشجویان عمل منسوخ‌شده‌ای است که باید در دانشگاه‌های کشور منتفی شود.

به گزارش ایسنا، علی مطهری در همایش جنبش دانشجویی که به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ۱۶ آذر و روز دانشجو اظهار کرد: این شهدا با حس وطن‌دوستی که داشتند به اوضاع خفقان کشور در آن دوران و بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ اعتراض کردند و بعد از ورود نیکسون رئیس‌جمهور وقت آمریکا این اعتراض‌ها شدت گرفت و همین زمینه‌ای شد تا دانشجویان با شعار دادن علیه سیاست‌های غلط آن دوران به پا برخیزند.

 

وی با بیان اینکه "ما معتقدیم اعتراض و سخن گفتن حق قانونی و اساسی دانشجویان است"، به قیام امام حسین(ع) در روز عاشورا اشاره کرد و افزود: امام (ع) با درک درست از اوضاع جامعه و روشن‌بینی و حق‌نگری خود وارد کارزار کربلا شدند و این امر نشان می‌دهد که انسان چقدر در برابر وضعیت و تحولات جامعه خود مسئول است.

 

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه "نقد سازنده و منصفانه حق دانشجوست و سکوت دانشجو در فضای دانشگاهی پسندیده نیست"، اظهار کرد: وقتی فردی احساس می‌کند هسته اصلی جامعه از بین رفته و تنها پوسته و ظاهری نامناسب از آن جامعه باقی مانده است، وظیفه دارد تا با اعتراض به وضعیت حاکم بر جامعه ظلمت مطلق را بزداید.

 

مطهری وظیفه دانشجو و دانشگاه را در اصلاح جامعه بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: دانشجو باید به عنوان دیده‌بان جامعه عمل کرده و با هشدار دادن در مواقع نیاز جایگاه و تاثیر بسزای خود را در کشور نشان دهد، چراکه معتقدیم هرجا در کنار قدرت و حاکمیت نقد وجود نداشته باشد، رفته‌رفته جامعه به سمت فساد کشیده خواهد شد.

 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، قدرت‌های حاکم را همواره نیازمند نقد اعلام کرد و افزود: دانشجو عنصر اصلی تلاش و تحرم در جامعه است و هرجا خواستند دانشجو را وادار به سکوت کنند ضرر آن متوجه جامعه شده است.

 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با انتقاد نسبت به مسأله ستاره‌دار کردن دانشجویان و اخراج برخی دانشجویان از فضای علمی، تصریح کرد: ستاره‌دار کردن دانشجویان عمل منسوخ‌شده‌ای است که باید در دانشگاه‌های کشور منتفی شود. ما حتی در سیره امیرالمؤمنین (ع) نیز مشاهده می‌کنیم که ایشان هیچ‌گاه خود را بی‌نیاز از نقد و هشدار ندیده‌اند و همین امر جایگاه نقد را در جامعه مشخص می‌کند.

 

مطهری اجازه دادن به ایجاد فضای نقد به‌ویژه در دانشگاه‌ها را سبب تشکیل شخصیت اجتماعی دانشجویان دانست و گفت: برخورد امیرالمؤمنین (ع) با خوارج، که یکی از بزرگترین دشمنان ایشان بودند، مبین این حقیقت است که انبیا و اولیای ما نیز همواره در برابر نقد منعطف بوده‌اند، حتی اگر آن نقد از سر ستیزه‌جویی باشد.

 

وی این رفتار امام علی(ع) را نشانگر دموکراسی حاکم بر دوران حکومت ایشان دانست و افزود: ما دموکراسی را از فرهنگ غربی وارد نکردیم بلکه دموکراسی در جای جای احکام اسلامی ما موج می‌زند و ما امروز موظف هستیم تا با ایجاد چنین فضاهایی به ویژه در محیط دانشگاه دانشجویان و افراد مطالبه‌گری پرورش دهیم.

 

مطهری در بخش دیگری از صحبت‌های خود نقد را دارای آداب اعلام کرد و گفت: دانشجو باید حق و قدرت نقد داشته باشد اما نباید این موضوع را نیز فراموش کند که با رعایت آداب نقد بهتر می‌توان حرف خود را در جامعه به کرسی نشاند و زمینه پرورش نقد را در جامعه پدید آورد.

 

مطهری با تاکید بر اینکه جامعه باید از موضوع مورد انتقاد اطلاعات کافی داشته و با علم و آگاهی وارد عمل شود اضافه کرد: نقد از سوی هر کس که وارد می‌شود باید دارای ابعاد خیرخواهی باشد چرا انتقاد اگر از روی خیرخواهی باشد چه بسا که مورد اصلاح فرد و جامعه نیز می‌شود.

 

وی در ادامه گفت: دانشجویی که قدرت نقد و بحث و جدل نداشته باشد عملا به موجودی منفعل در جامعه تبدیل خواهد شد و اساتید وظیفه دارند با آموزش درست فرق میان نقد سازنده، تملق و چاپلوسی و تخریب را به درستی نشان دهند.

 

نایب رئیس دوم همچنین مجلس شورای اسلامی با تبریک فرا رسیدن روز دانشجو و تقارن آن با میلاد پیامبر اکرم(ص) خاطرنشان کرد: جنبش دانشجویی در سال‌هایی که از آن گذشته دارای نقاط ضعف و قوت فراوانی است و اگر ما معتقدیم دانشجو در یک برهه از زمان به عنوان دیده‌بان جامعه عمل می‌کند باید با مدنظر قرار دادن نقاط قوت پلشتی و آلایش را در جامعه دیده و هشدار دهد و بدون ترس و واهمه وارد فضای نقد سازنده شود.

 

مطهری جوانان و دانشجویان را قشر عدالتخواه جامعه عنوان کرد و افزود: دانشجو با هوش وافر و سرشاری که دارد باید به عنصری موثر در راستای اصلاح امور جامعه تبدیل شود و ما مسئولان به ویژه اساتید دانشگاه‌ها وظیفه دارند با اعتلای بعد تربیت اسلامی دانشجو آنان را به سمت حق‌طلبی سوق دهند.

 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه دانشجو نباید ابزار سیاسی برای احزاب باشد بیان کرد: دانشجو باید خود مستقل بوده و بازیچه دست احزاب و گروه‌های سیاسی در دانشگاه‌ها نشود و همین امر باید سبب شود تا دانشجو با فکر مستقل خود راه را از چاه تشخیص داده و صرفا از باب تامین مطامع برخی از احزاب توخالی در میدان آنها بازی نکند.

 

این نماینده مجلس همچنین تاکید کرد: باید علم ناقص دانشجو در کلاس‌ها و با آموزش‌های تربیتی تبدیل به علم کامل شود و با روشن شدن برخی مسایل در تمامی ابواب تعلیم و تربیت و مکتب انسان‌سازی فردی صاحبنظر در دانشگاه‌ها تربیت شود.

 

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات با یادآوری اینکه جهل مرکب و نادانستن برخی از علوم از آفاتی است که دانشجو و دانشگاه را تهدید می‌کند اذعان کرد: دانشجو و دانشگاه به عنوان مصلح اجتماعی تلقی می‌شوند اما شرط مصلح بودن در هر جامعه‌ای بودن صالح بودن فرد است که این صلاحیت و صالح بودن در ابتدا باید در خود دانشجو و محیط دانشگاه ایجاد شود.

 

مطهری، داشتن روحیه مجاهدت اسلامی را یکی دیگر از ویژگی‌های دانشجویان اعلام کرد و افزود: داشتن روحیه مجاهدت روح پاک می‌خواهد که در این زمینه نیز وظیفه اساتید دانشگاه نجات دانشجویان از ورطه‌های گمراهی و جهالت است و در این صورت است که دانشجو می‌تواند با احصای نقاط ضعف جامعه دست به انتقاد زده و سازنده نیز باشد.

 

 

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش