جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۱۴ - ۳۰ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۸۳۹۱
دانشگاه

معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها:

اگر امام(ره) حجاب را اجباری نمی‌کرد وضع ما بدتر بود

حجت‌اسلام و المسلمین میر مجید قریشی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: از اساتید دانشگاهی انتظار می‌رود که حرف‌های امام (ره) را در محیط علمی و زندگی بازتاب دهند.

به گزارش ایسنا،  حجت‌اسلام و المسلمین میر مجید قریشی امروز در شانزدهمین همایش هم‌اندیشی دبیران استادهای سراسر کشور که در مشهد برگزار شد، با تاکید براینکه منافع و هویت ملی را باید در دانشگاه‌ها زنده نگه داشت، اظهار کرد: همان‌گونه که مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولین نظام گفتند زمانی که یک مسئول می‌خواهد، تصمیم بگیرد، ملاک تصمیم‌گیری آن باید منافع ملی باشد. طبعا ملاک تصمیم‌گیری برای دولت‌ها نیز منافع ملی است اما مساله این است که ما منافع ملی را چگونه تعریف و شناسایی کنیم، اگر ما منافع ملی را در نظر بگیریم، ولی هویت ملی نادیده گرفته شود، آن منافع، منافع ملی نیست؛ بنابراین می‌توان گفت منافع ملی وقتی محقق می‌شود که با هویت ملی و انقلابی ملت ایران در  تعارض نباشد. 

 

وی ادامه داد: بسیاری از دشمنان جمهوری اسلامی ایران در راس سیاست‌های خود به دنبال از بین بردن هویت ملی ما هستند که این موضوع باعث شده برخی از روشنفکران ما را به سمتی بکشاند که منفعت پایمال کردن را هویت ملی بدانند. خواسته و ناخواسته این خط در بین روشنفکران احساس می شود که ما باید به دنبال منافع ملی باشیم ولی آنان باید بدانند که تحقق منافع ملی بدون هویت ملی امکان‌پذیر نیست.

 

معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ، با بیان اینکه ملت مسلمان، ریشه‌دار در تاریخ و انقلابی هویت ملی ما را تشکیل می‌دهند و اساتید دانشگاهی باید به این موضوع کمک کنند، تصریح کرد: بسیاری از افراد در سختی‌های مسیر دچار یاس و ناامیدی می‌شوند و اینجاست که یک نخبه و آینده‌نگر باید به سمت هویت خود برود، والا صدماتی می‌بیند که قرن‌ها نمی توان آن را جبران کرد.

 

قریشی با بیان اینکه ما مشکلات بسیاری داریم و در برخی از جاها حرف امام شنیده نمی‌شود و یا شنیده می‌شود اما اجرا نمی‌شود،  افزود: اساتید دانشگاه شمع ملت هستند و سوختن و تاباندن وظیفه آن‌هاست بنابراین باید امروز صبر و استقامت داشته باشیم تا بتوانیم در برابر مشکلات بایستیم و به رستگاری برسیم. از اساتید دانشگاهی انتظار می‌رود که حرف‌های امام (ره) را در محیط علمی و زندگی بازتاب دهند.

 

وی با اشاره به اینکه درست است که ما نسبت به دولت انتقاداتی داریم، زیرا برخی از سخنان مقام معظم رهبری اجرا نشد و اقدامات عملی کم صورت گرفت ولی این وظیفه دانشگاهیان است که به دولت در حل مسائل کشور کمک کنند، اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با اساتید دانشگاهی مطرح کردند که گره‌هایی در کشور وجود دارد که عمده آن مشکلات علمی است پس چرا باید ۲۰ سال زمان ببرد تا آن‌ها را حل کنیم؛  برای مثال ما بارها راجع به مسائل اقتصادی حرف می‌زنیم و برای آن جلسه تشکیل می‌دهیم، اما آنچنان که باید و شاید کاری در این زمینه پیش نمی‌رود،  لذا یک گره علمی در این زمینه وجود دارد که آن تنها به دست دانشگاهیان باز می‌شود.

 

معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها  با اشاره به برگزاری هم‌اندیشی دبیران استادهای سراسر کشور، ادامه داد: یکی از آفت‌هایی که ما در هم‌اندیشی‌های خود شاهدیم این است که ما گاهی دغدغه و علاقه‌مندی‌های مردم را متوجه نمی‌شویم. ما باید از برگزاری  چنین هم‌اندیشی‌های عمومی به سمت تخصصی شدن حرکت کنیم تا بتوانیم عملی‌تر و عمیق‌تر به مسائل کشور  وارد شویم. هویت و تولد ما در انقلاب اسلامی رخ داده است، اما امروز شاهد مشکلات جدی هستیم که البته حل شدنی است، زیرا توانمندی‌های بسیاری داریم اما نمی‌دانیم که چگونه این پازل را کامل کنیم. 

 

قریشی با تاکید براینکه مخاطب‌شناسی و تغییر ادبیات برای جذب مخاطب، مساله‌ای است که باید در دانشگاه‌ها دنبال شود، عنوان کرد: ادبیات ما در دانشگاه‌ها باید ادبیات متناسب با مخاطب باشد. مقام معظم رهبری فرمودند که یکی از آسیب‌هایی که در تشکل‌های دانشجویی  شاهدیم  بی‌توجهی به هنر  است؛ گاهی تاثیری که یک پوستر و یا یک جمله بر روی مردم می‌گذارد، بیش از چاپ هزاران کتاب و مقاله است. 

 

وی بیان کرد: یکی از آسیب های اجتماعی حجاب است، ولی مساله اول ما نیست، زیرا ما مشکلات زیادی در کشور داریم؛ ولی مدتی است جریانی در کشور راه افتاده و بین روشنفکران دانشگاهی و حوزوی ما جای گرفته است و  ما را به این سمت هدایت می کند که حجاب اجباری نیست. مقام معظم رهبری در خصوص حجاب فرمودند که حجاب و عفاف مهم است  و در نظام اسلامی هر تهاجری که به نحوی تشویق آمیز باشد گناه است؛ اگر امام حجاب را اجباری نمی‌کرد اکنون وضع ما بدتر از این‌ها بود بنابراین کار امام طبق اصول بود.

 

معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها  خطاب به دبیران استادان دانشگاه های کشور، اضافه کرد: هر کدام از شما نسبت به آسیب‌های اجتماعی وظیفه دارید لذا آن‌ها موجب آسیب‌های فراوان‌های دیگری در حوزه خانواده خواهند شد. اساتید دانشگاهی باید به آسیب‌هایی که به ویژه به محیط دانشگاهی و خوابگاه صدمه می‌رسانند، توجه ویژه‌ای داشته باشند.

 

قریشی در پایان بیان کرد: امروز نظام علوی بر نظام ابوسفیانی پیروز شده است و ما نماینده دموکراسی، صلح، علم در جهان هستیم اما اسلام ابوسفیانی نماینده ترور و وحشت است.

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش