فرهیختگان اوایل هفته گذشته بود که معاون آموزشی وزارت علوم در گفتوگو با «مهر» از امکان تحصیل همزمان دانشجویان در دو رشته تحصیلی خبر داد. به گفته او، وزارت علوم طرحهای مختلفی را برای اشتغالپذیری دانشجویان دارد که یکی از آنها طرح «کهاد» است و براساس آن، هر دانشجو میتواند در کنار رشته اصلی خود یک رشته فرعی را آموزش ببیند. براساس گفتههای جعفر کیوانی، رشتههایی که اشتغال بیشتری دارند، به صورت «کهاد» تعریف شدهاند و دانشجویان میتوانند در کنار رشته اصلی خود، تحصیل در این رشته را نیز دنبال کنند.
البته این طرح تنها ویژه دانشجویان مقطع کارشناسی است و فقط آن دسته از دانشجویانی که معدل بالای ۱۵ دارند، میتوانند در این طرح شرکت کنند. هرچند برای ورود دانشجویان به این طرح، شرط معدل در نظر گرفته شده است، اما لیست نمرات دوره «کهاد» تنها در کارنامه دانشجویان لحاظ میشود و هیچ تاثیری در معدل آنها نداشته و قرار است طرح «کهاد» از مهرماه امسال به مرحله اجرا دربیاید.
شاید در طرح جدید وزارت علوم، نامی از نخبگان و استعدادهای درخشان برده نشده باشد و طبق صحبتهای کیوانی همه دانشجویانی که معدل بالای ۱۵ دارند، میتوانند در مقطع کارشناسی به صورت همزمان در دو رشته تحصیل کنند؛ اما نکته قابلتوجه این است که پیشتر نخبگان و استعدادهای درخشان براساس قوانین آموزشی امکان تحصیل همزمان در دو رشته را داشتند و همه دانشگاهها اعم از دولتی، پیام نور و موسسات غیرانتفاعی این امکان را برای دانشجویان فراهم کرده بودند تا این قشر از دانشجویان بتوانند در این مقطع همزمان در دو رشته به تحصیل بپردازند.
با این حال براساس آییننامه آموزشی که سال ۱۳۸۳ به تصویب رسیده بود، دانشجویان دورههای کارشناسی که حداقل دو نیمسال و حداکثر چهار نیمسال تحصیلی متوالی (طبق مقررات آموزشی) را گذرانده و حداقل میانگین کل ۱۷ را داشته باشند و جزء یکی از گروههای استعدادهای درخشان باشند، یعنی یا دارنده نشان طلای کشوری از المپیادهای علمی دانشآموزی بوده یا از برگزیدگان رتبه اول جشنوارههای خوارزمی و رازی در مرحله کشوری به شمار بروند، مجازند علاوهبر رشته تحصیلی خود، بهطور همزمان در یکی از رشتههای کارشناسی دانشگاههای کشور به تحصیل ادامه دهند.
هرچند دانشجویان نخبه و استعدادهای درخشان از گذشته امکان تحصیل در دو رشته همزمان را داشتند، اما تا امروز امکان تحصیل همزمان برای این قشر از دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم نشده بود؛ موضوعی که با تغییر مدیریت دانشگاه در دستور کار قرار گرفته است و آنطور که صادق رحمتی، مدیرکل برنامهریزی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی به «فرهیختگان» میگوید، این مساله را در دستور بررسی قرار دادهایم و در شورای برنامهریزی که در ۱۲ تیرماه برگزار میشود، مصوب خواهیم کرد که استعدادهای درخشان بتوانند در مقطع کارشناسی در دانشگاه آزاد اسلامی به صورت همزمان در دو رشته تحصیل کنند.
او ادامه داد: «با تصویب این طرح، منعی که برای دانشگاه آزاد اسلامی از سوی وزارت علوم به منظور تحصیل همزمان دانشجویان در این دانشگاه ایجاد شده بود، برطرف خواهد شد و دیگر مشکلی در این حوزه نخواهیم داشت.»
- 64
- 7