سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۰ - ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۳۵۹۵
انتخابات ریاست جمهوری

حسين كاشفي:

راي روحاني بيش از دوره اول خواهد بود

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,حسین کاشفی

جريان اصلاحات پس از تغييري كه با حمايت از روحاني در قوه مجريه كشور ايجاد كرد، شروع به سازماندهي و تشكل يابي در سراسر ايران كرد. حركت تشكيلاتي و سازماندهي شده از آرزوهاي فعالان سياسي جناح اصلاح‌طلب بود و با تلاش كنشگران اين جريان سياسي در قالب شوراي عالي سياستگذاري تا حد زيادي محقق شده است.

 

با نزديك شدن به انتخابات رياست‌جمهوري دوازدهم اصلاح‌طلبان تلاش مي‌كنند تا از اين تشكل يابي و ارتباط مردمي در استان‌ها و شهرستان‌ها براي انتقال استراتژي و تاكتيك مورد نظرشان به پايگاه اجتماعي خود استفاده كنند. بسيج بدنه اجتماعي اصلاح‌طلب پشت سر روحاني در انتخابات آتي كاري است كه اين جريان فكري براي تحقق آن در حدود يك ماه مانده تا زمان انتخابات براي آن مي‌كوشد.

 

حسين كاشفي، عضو شوراي مركزي حزب اتحاد و فعال سياسي اصلاح‌طلب معتقد است كه بيان صادقانه دستاوردهاي دولت يازدهم مهم‌ترين استراتژي اصلاح‌طلبان در زمينه افزايش سبد راي آقاي روحاني است. اين فعال سياسي اصلاح‌طلب همچنين پيش‌بيني مي‌كند كه روحاني در اين انتخابات راي بالاتري نسبت به سال ٩٢ خواهد آورد.

 

اصلاح‌طلبان براي بسيج پايگاه راي روحاني چه كاري مي‌توانند انجام دهند؟

اصلاح‌طلبان بايد به صورت صادقانه و شفاف آنچه را كه در دولت آقاي روحاني در زمينه‌هاي مختلف انجام شد براي مردم بيان كنند. ضمنا بايد بيان شود كه در دوران حاكميت اصولگرايان در دولت‌هاي نهم و دهم چه وضعيتي براي كشور به وجود آمد. بيان صحيح و صادقانه دستاوردهاي دولت يازدهم براي مردم بهترين حمايتي است كه مي‌تواند براي راي آوري آقاي روحاني صورت بگيرد.

 

شوراي عالي اصلاح‌طلبان چه نقشي در بسيج پايگاه راي اصلاح‌طلبان در استان‌ها مي‌تواند داشته باشد؟

بايد از ارتباطي كه شوراي عالي سياستگذاري و مجموعه اصلاح‌طلبان در كل كشور با مردم دارند، بهره‌گيري شود. اين مسووليت اجتماعي به عهده اصلاح‌طلبان است كه از جايگاهي كه در بين اقشار و صنوف مختلف دارند، براي بيان استراتژي و نحوه كنش انتخاباتي‌شان استفاده كنند.

 

مهم‌ترين تبليغ براي آقاي روحاني در زمان در نظر گرفته شده نزديك به انتخابات بيان دستاوردها و تلاش‌هاي دولت يازدهم و مقايسه آن با دولت پيشين است. اينكه دولت چه اقداماتي در جهت منافع ملي انجام داده است. مردم نبايد در هيچ انتخاباتي نسبت به صندوق‌هاي راي بي‌تفاوت باشند. امروز مردم احساس مسووليت لازم را دارند كه پاي صندوق‌هاي راي بيايند و فرد مورد نظرشان را انتخابات كنند.

 

تحليل‌تان از آرايش سياسي انتخابات چيست؟ به نظر شما انتخابات چندقطبي مي‌شود؟

به نظر مي‌رسد كه جناح راست يك نامزد واحد در انتخابات آتي نداشته باشد. اصلاح‌طلبان اما با يك گزينه به ميدان رقابت‌هاي انتخاباتي مي‌آيند و آن فرد نيز آقاي روحاني است. نظر به آرايش سياسي كنوني دو جناح به نظر مي‌رسد كه يك سه وجهي يا سه‌قطبي انتخاباتي را شاهد باشيم.

 

آقاي احمدي‌نژاد نيز يا خودش در انتخابات حضور دارد يا تفكر نزديك به او از طيف تندرو جريان راست يك وجه انتخاباتي را تشكيل مي‌دهد. دو وجه ديگر را نيز جناح راست و چپ تشكيل خواهند داد. گزينه‌هايي نيز در كنار اين سه وجه در رقابت‌ها حضور خواهند داشت اما چندان گزينه‌هاي جدي‌اي نيستند و نمي‌توانند قطب انتخاباتي تشكيل دهند. در مجموع انتخابات از حالت دو يا سه قطبي خارج نخواهد بود.

 

آيا اصولگرايان رقيب جدي‌اي در مقابل آقاي روحاني دارند؟

بعيد است اصولگرايان رقيب جدي‌اي در مقابل آقاي روحاني بتوانند مطرح كنند. اصولگرايان مشكلاتي جدي دارند و اينكه تلاش كردند اين‌بار با نام نيروهاي انقلابي به ميدان بيايند، نشان از مشكلات اين جريان در نحوه ارتباط‌شان با افكار عمومي دارد. ضمن اينكه طيف‌ها و گروه‌هاي مختلف اصولگرايي نيز به سختي مي‌توانند از واگرايي خارج شوند.

 

اين تغيير نام آنها براي اين است كه از مسووليت‌هاي پيشين خود شانه خالي كنند و نسبت به گذشته خود پاسخگو نباشند. امروز مي‌بينيم كه با وجود بحران‌هاي زيادي كه دولت پيشين به وجود آورد، هيچ كدام از حاميانش حاضر به پاسخگويي نشدند. به همين دليل هم هست كه اين روزها تحت عنوان جمنا به ميدان آمده‌اند.

 

آقاي رييسي طي بيانيه‌اي اعلام كرد كه مستقل به انتخابات مي‌آيد. اصولگرايان ديگري نيز حضورشان را مستقل دانسته‌اند. اصلاح‌طلبان اميدوار هستند كه جناح راست بتواند به انسجام دست يابد. در اين صورت جناح راست مجبور مي‌شود در مورد عملكرد پيشين خود توضيح دهد.

 

اصلاح‌طلبان با وجود اينكه در سال ٩٢ از گزينه‌اي غيراصلاح‌طلب دفاع كردند، در تمام مدت روي كار بودن دولت و در اين انتخابات حمايت خود را از دولت ادامه داده‌اند. همچنين صادقانه بيان كرده‌اند كه نقدهايي به دولت دارند با اين حال ادامه اين دولت را در جهت منافع ملي مي‌دانند. در حالي كه چنين رفتاري از رقبا ديده نشده است. از اين جهت بعيد است كه رقباي روحاني در انتخابات دست بالا را داشته باشند.

 

وضعيت اصلاح جويي در كشور در دولت يازدهم چگونه بود؟ چرا اصلاح‌طلبان به ادامه دولت روحاني اصرار دارند؟

رويكرد دولت روحاني در بسياري زمينه‌ها كاملا اصلاح‌طلبانه است. به نظر مي‌رسد كه آقاي روحاني همچون دوره دوم آقاي خاتمي بتواند راي بيشتري نسبت به دوره اول بياورد. سياست خارجي دولت آقاي روحاني توانست دستاوردهاي مهمي داشته باشد و گام مهمي در جهت اصلاحات در كشور بود.

 

رفع تحريم‌ها و برداشتن قطعنامه‌هاي عليه ايران از دستاوردهاي برجام بود و ايران در يك بستر تعامل و گفت‌وگو با دنيا قرار گرفت. جايگاه ايران امروز متفاوت از گذشته است. در دولت آقاي روحاني شاهد ثبات در زمينه سياسي و اقتصادي بوديم؛ خيلي از بحران‌هاي دولت پيشين متوقف شده است و حركتي رو به رشد آغاز شد؛ تورم كاهش پيدا كرد و رشد اقتصادي مثبت شد. مردم نيز به اين مسائل توجه دارند و در انتخاب خود در سال ٩٦ به آن توجه مي‌كنند.

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش