سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۸ - ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۳۷۴۶
انتخابات ریاست جمهوری

احمدی‌نژاد متوهم است فکر می‌کند ردصلاحیتش موج به‌وجود می‌آورد / بقايی ردصلاحيت می‌شود

سلیمی‌نمین: نامزدی محمود احمدی‌نژاد انتحارِ سیاسی بود

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,عباس سلیمی نمین
سلیمی‌نمین می‌گوید: احمدی‌نژاد توهم دارد چون فکر می‌کند با ردصلاحیت او یک موج اجتماعی به وجود می آید در صورتی که خیر این طور نخواهد شد و موجی در اجتماع شکل نخواهد گرفت.

به گزارش خبرآنلاین، محمود احمدی نژاد با کانديداتوري اش برای رقابت سیاسی ۲۹ اردیبهشت تحرکات انتخاباتی اصولگرایان را به حاشیه راند و خود را به سوژه نخست رسانه ها بدل ساخت.

 

عباس سلیمی نمین کاندیداتوری احمدی نژاد را در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یک انتحار سیاسی توصیف می کند و می گوید: احمدی نژاد با این کار خودش را به طور کامل نابود کرد. کسی که از هیچ اصلی تبعیت نمی کند بعید است برای جایگاه مهم ریاست جمهوری تأیید صلاحیت شود.

 

او تاکيد دارد اين توهم است که فکر کنند ردصلاحيت رييس جمهور سابق مثل ردصلاحيت آيت الله هاشمي موج اجتماعي ايجاد مي‌کند

 

مشروح گفتگوی خبرآنلاین با عباس سلیمی نمین را در ادامه بخوانید.

 

***

 

آقای احمدی نژاد در دومین روز ثبت نام نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همراه آقای بقایی به ستاد انتخابات کشور رفت و برای رقابت ۲۹ اردیبهشت ثبت نام کرد، برخی تحلیلگران می گویند آقای احمدی نژاد در حوزه سیاسی دارد انتحاری پیش می رود به طوری مرز نادانی و شجاعت را در هم شکسته و بدون آنکه به عواقبش فکرد کند پیش می رود، این اقدام او را چه طور ارزیابی می کنید؟

معتقدم این اقدام آقای احمدی نژاد از سر استیصال است. یعنی آقای احمدی نژاد احساس می کند، اگر اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوند و ۸ سال امور اداری کشور را به دست بگیرند، دیگر شانسی برای بازگشت به قدرت نخواهد داشت. این برداشت و تحلیل او موجب شد  تلاش جدی کند تا یکی از اطرافیان خودش را به صحنه بیاورد اما از آنجا که هیچ کدام از افراد دارای جایگاه نزد افکارعمومی با او همراه نشدند یک نوع درهم ریختگی را برای آقای احمدی نژاد را رقم زد تا آنجاکه به این جمع بندی رسید، خودش به ستاد انتخابات کشور برود و برای رقابت سیاسی ۲۹ اردیبهشت ثبت نام کند.

 

کاندیداتوری احمدی نژاد در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یک انتحار سیاسی تلقی می شود چون از این به بعد هیچ کسی به او اعتماد نخواهد کرد. آقای احمدی نژاد به صورت مکتوب خطاب به رهبری نوشت که "از توصیه شما تبعیت می کنم و در انتخابات ریاست جمهوری نامزد نخواهم شد" اما روز چهارشنبه ۲۳ فروردین وقتی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد، در واقع حرف مکتوب خودش را نقض کرد و این با نقض یک حرف شفاهی فرق می کند.

 

به نظر من اگر آدم هایی هم بودند که از روی سادگی سیاسی احساس می کردند می توانند با آقای احمدی نژاد کار کنند، از امروز به بعد دیگر همان افراد به آقای احمدی نژاد اعتماد نخواهند کرد. خدا نکند یک نفر با دست خودش موقعیتی که دارد را از بین ببرد. آقای احمدی نژاد مصداق چنین کسی است که به خاطر غرور و ارتباطاتی که در حلقه اطرافیان خود به وجود آورد، با دست خودش عامل از بین بردن سرمایه ای شد که ملت در اختیارش قرار داده بودند. شاید اگر آن زمانی که رهبر معظم انقلاب در ابتدای دولت دهم به او نوشتند «برخی اطرافیانت موجب خواهند شد به شما ضربه بخورد» آقای احمدی نژاد به آن توصیه دلسوزانه گوش می داد امروز نه تنها هویتی را که ملت به او داده بودند از بین نمی برد بلکه می توانست یک نیروی موثر و فعال سیاسی در صحنه باقی بماند اما به نظر من آقای احمدی نژاد خودش را به طور کامل نابود کرد.

 

احتمال دارد که تأیید صلاحیت شود؟

خیر، احتمالش صفر است. یعنی آقای احمدی نژاد نشان داد که از هیچ اصلی تبعیت ندارد، نه اصل اخلاقی، نه اصل اعتقادی و نه اصول رایج برای او معنا و مفهوم ندارد بنابراین بعید است چنین آدمی برای جایگاه مهم ریاست جمهوری تأیید صلاحیت شود.

 

فکر مي کنيد اصولگرایان به اين رفتار آقای احمدی نژاد چه واکنشی باید نشان دهند؟

هیچ. به نظر من هیچ واکنشی نیاز نیست.

 

برخی تحلیلگران سیاسی معتقدند ردصلاحیت آقای هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ یک موج اجتماعی به وجود آورد به نظر شما ردصلاحیت آقای احمدی نژاد نیز چنین موجی را به وجود خواهد آورد؟

خیر، هیچ موج اجتماعی ایجاد نمی شود. آقای احمدی نژاد یک توهمی دارد چون فکر می کند با ردصلاحیت او یک موج اجتماعی به وجود می آید در صورتی که خیر این طور نخواهد شد و موجی در اجتماع شکل نخواهد گرفت که او بتواند از آن به نفع خود بهره برداری کند.

 

در کل حضور آقای احمدی نژاد در صحنه دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یا ردصلاحیتش به نفع چه جریان سیاسی خواهد شد؟ اصلاح طلبان سود می برند یا اصولگراها؟

به نظر من در این قضیه نفع کسی در میان نخواهد بود. پتانسیل احمدی نژاد به عنوان یک پدیده مستقل از اصولگرایان و اصلاح طلبان به صفر می رسد و هیچ کسی در این زمینه نفعی نمی برد چون در ماه های اخیر تعداد عناصر سیاسی که آقای احمدی نژاد را همراهی می کردند خیلی تنزل پیدا کرده است. البته بخشی از توده های مردم هنوز طرفدار آقای احمدی نژاد بودند اما سیاسیون و عناصر فعال تأثیرگذار دیگر با آقای احمدی نژاد همراهی نداشتند و خود این مسئله موجب خواهد شد که تغییری در شرایط حاصل نشود. فقط و فقط می توانیم بگوییم برخی نیروهای که در مقام انتخاب ممکن بود به آقای احمدی نژاد رأی دهند طبیعتا اینها به اصولگرایان رأی خواهند داد چون آقای احمدی نژاد خیلی وقت که هویت خودش را تخریب کرده است و با این کارش که روز دوم ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری انجام داد، اندک آدم هایی که خوشبینی نسبت به او داشتند آنها نیز طبیعتا از او دور خواهند شد.

 

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ شاهد بودیم که وقتی آقای هاشمی ردصلاحیت شد آقای روحانی برای ورود به عرصه رقابت از شورای نگهبان مجوز گرفت و حمایت آقای هاشمی به یکی از ظرفیت های رأی آوری او بدل شد. شما می گویید احمدی نژاد ردصلاحیت می شود، به نظر شما مدل هاشمی-روحانی در سال ۹۲ برای مدل احمدی نژاد-بقایی در سال ۹۶ قابل تکرار است؟

آقای بقایی هم شانس حضور در انتخابات ریاست جمهوری را ندارد.

 

آقای احمدی نژاد نمی تواند با کاندیداتوری و ثبت نامی که انجام داد و گفت این اقدامش در حمایت از کاندیداتوری آقای بقایی در انتخابات ریاست جمهوری بود شورای نگهبان را تحت فشار قرار دهد تا بقایی تأیید صلاحیت شود؟

خیر، بقایی در دادگاه پرونده دارد اصلا ممکن نیست تأیید صلاحیت شود معتقدم از این نظر شانس او صفر است.

 

اینکه گفته می شود و شما هم اشاره کردید آقای احمدی نژاد به صحنه آمد تا بازی اصولگرایان را در انتخابات ریاست جمهوری به هم بزند، پس چنین اتفاقی نمی افتد و اصولگرایان از این اتفاق متأثر نمی شوند؟

خیر این قضیه هیچ تأثیری در وضعیت و معادلات انتخابات ریاست جمهوری ندارد. آقای احمدی نژاد فقط به خودش ضربه زد، هیچ اتفاق دیگری هم نیفتاد و انتخابات ریاست جمهوری هم برگزار می شود بدون آن از این مسئله متأثر شود.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش